Let op: u dient ingelogd te zijn om sommige
contactgegevens hieronder in te kunnen te zien!

Medische zaken


Medische zaken

Hoewel hardlopen leuk en gezond is, worden lopers toch regelmatig geconfronteerd met kleine pijntjes, grotere ongemakken en helaas soms zelfs met  heuse blessures. In de meeste gevallen komen deze klachten niet door een ongeval maar ontwikkelen ze zich juist geleidelijk en hebben daarom veelal een te verklaren en dus te voorkomen oorzaak. Verantwoord en op eigen niveau bewegen is en blijft natuurlijk primair een verantwoordelijkheid van iedere sporter zelf. De Spartaan ziet het echter ook als haar taak om ervoor te zorgen dat de sportieve doelen zoveel mogelijk vrij van klachten worden gehaald.  Inzicht bij de atleet en kennis bij de trainer zijn hiervoor essentieel.
    
Bij de Spartaan is daarom een commissie actief met als doel de atleten en trainers hierin te ondersteunen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het  geven van informatie op het gebied van blessurepreventie, advies over de opbouw van de trainingsschema’s en de juiste uitvoering van oefeningen. Maar zeker ook het begeleiden bij blessures, het behandelen hiervan en het structureren van het hersteltraject. En indien nodig werken we op overige disciplines samen met diverse specialisten. Zodoende vormen we een complete zorgketen. Wij denken met deze diensten een bijdrage te kunnen gaan leveren om de kwaliteit binnen onze vereniging nog verder te verhogen. In de commissie hebben 2 leden een vaste functie. De meeste Spartanen zullen ons wel min of meer kennen maar toch stellen wij ons alsnog graag even voor;
 
Leo Kruik
Na een lange voetbalperiode is Leo in 1982 gaan hardlopen en heeft hier later het zwemmen en fietsen aan toegevoegd als triathleet. Na vele jaren met plezier werkzaam te zijn geweest in de autobranche en het verzekeringsvak wilde Leo zijn passie voor sport gaan inzetten als beroep en volgde daarom een ACE opleiding sportmassage. Leo vindt het mooi zijn steentje te kunnen bijdragen ongeacht het niveau van de sporter. Daarin wil hij net als vroeger in de triathlon steeds het maximale uit zichzelf halen. Sinds oktober 2013 is hij als sportmasseur op dinsdag en woensdagavond bij de Spartaan aanwezig maar heeft ook een eigen massagepraktijk in Lisse voor zowel sport als ontspanningsmassage. 


Rob Boot
Rob heeft inmiddels 13 stads en 6 Alpiene marathons gelopen. Na als regiomanager buitendienst bij een groot Nederlands ICT bedrijf te hebben gewerkt begon hij in 1990 als zelfstandige in dezelfde branche. Na ruim 20 jaar ging het roer echter volledig om en ruilde hij de automatisering  in voor werkzaamheden  binnen de sportwereld. De diploma’s looptrainer 2 en 3 werden bij de Atletiekunie behaald en via het NGS kwam daar het diploma en de licentie als sportmasseur bij. Recent heeft Rob de cursus  All Round Conditie, Herstel en Revalidatietrainer afgerond en zowel Blessurepreventie als een opleiding tot Sportzorgmasseur staan nog in de planning. Naast het regelmatig  verzorgen van trainingen bij de Spartaan begeleidt  Rob ook vanuit zijn eigen onderneming Total Run Care vele sporters en tevens runt hij een sportmassagepraktijk in Hillegom.

Leden

Fysiotherapeut Silke Boon
Sportzorgmasseur, Loop en Hersteltrainer Rob Boot
Sportmasseur Leo Kruik
Sportmassage Nicolette Zeestraten
Document
Toegevoegd door
Publicatie
Datum
Er zijn geen documenten aanwezig in deze map.
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven