Sportief Wandelen

Sportief wandelen is een sport die verder gaat dan het ‘gewone’ wandelen. Bij sportief wandelen blijft het contact aan de grond behouden (er is dus geen sprake van hardlopen), maar dankzij extra arminzet en het aanhouden van een hoger tempo dan bij het reguliere wandelen kan sportief wandelen een redelijk intensieve bezigheid zijn.
 

Sportief wandelen is een sportieve en veilige bewegingsvorm die in groepsverband wordt beoefend en als bewegingsvorm op zich veel plezier geeft. Sportief wandelen kan gezien worden als een middel tot het bereiken van bepaalde doelen. Door de begeleiding van opgeleide trainers en de verantwoorde trainingsopbouw biedt sportief wandelen net iets meer dan het ‘gewone‘ wandelen. Sportief wandelen een sport die geschikt is voor jong en oud, voor actieve, minder actieve personen. Daarnaast staat ook een lichte lichaams- beperking deelname aan sportief wandelen niet in de weg. Sportief wandelen is ook een ideale activiteit voor hardlopers die wegens blessure of gevorderde leeftijd niet (meer) in staat zijn langere stukken hard te lopen, of voor ieder ander die zijn conditie wil verbeteren. Daarnaast is het natuurlijk gewoon gezellig om met een groepje samen te wandelen!
 

De trainingen duren ongeveer 1¼ uur en zijn zeer gevarieerd. Een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempo wisselingen en tenslotte even uitlopen en goed rekken. Het bijzondere is dat alle trainingsvormen zoals warming-up en cooling-down, duur en intervaltraining toegepast worden. Voor de trainingstijden klikt u hier.
 

De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers. Ook is de trainer bekend met mensen met chronische aandoeningen.

AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven