JURY EN WEDSTRIJDOFFICIALS

JURY EN WEDSTRIJDOFFICIALS

Onze vereniging ontleent in belangrijke mate zijn status aan het organiseren van atletiekwedstrijden op regionaal en nationaal niveau. Denk daarbij aan de TSB-bokaal en competitiewedstrijden voor zowel senioren, junioren als pupillen.

Om dergelijke wedstrijden te kunnen laten plaatsvinden zijn veel vrijwilligers nodig zoals officials, juryleden, leden van het wedstrijdsecretariaat en mensen die de baan gereed maken.

Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen is er dringend behoefte aan nieuwe krachten.

De volgende vacatures zijn ontstaan:


Wedstrijdleider

Hieraan is dringend behoefte omdat het huidige corps vergrijst.

Met name jonge Spartaners (denk vooral aan oud-atleten) zijn hiervoor geschikt omdat zij wedstrijdervaring met zich meebrengen. Na enige jaren ervaring als gediplomeerd jurylid  beschikken zij over voldoende basis om een cursus WL te volgen bij de Atletiekunie.

 

Jurycoördinator

Op dit moment zijn er twee jurycoördinatoren. Paul van Hal en Herman van Abeelen.

Omdat voor beide geldt dat het einde van hun termijn in aantocht is, is dringend behoefte aan nieuw bloed. In aanmerking komen juryleden en/of (oud)atleten.

Het is de bedoeling dat de nieuwe jurycoördinator het eerste jaar wordt begeleid/ingewerkt door Paul of Herman. De belangrijkste taak van hem/haar is het maken van de juryindeling per wedstrijd.  Voor de functie hoef je geen cursus te volgen. Bij het uitvoeren van je werkzaamheden kan je leunen op het  uitgebreid dropbox-archief dat wij beheren.  

Het kost je ca. 4 u/week waarbij vlak voor een wedstrijd de piekbelasting ligt.


Juryleden

Vorig jaar hebben we ons jurycorps behoorlijk kunnen uitbreiden maar om de continuïteit te kunnen waarborgen zijn er elk jaar nieuwe leden nodig;  er vallen ook immers mensen af!

Komend jaar focussen wij vooral op zg. AC-juryleden. Dit zijn juryleden die pupillenwedstrijden optreden (ca. 5 wedstrijden/jaar).  AC staat voor Athletic Champs, een wedstrijdvorm waarbij het spelelement centraal staat.

Met name ouders van pupillen zij hiervoor de aangewezen personen. Na een korte cursus van een dagdeel (te verzorgen door Wim Bouma) zijn ze voldoende geëquipeerd om als AC-jurylid op te treden. De cursus wordt begin april gegeven.

Als AC-jurylid kan je later gemakkelijk doorstromen naar AU-jurylid

Laat je gerust verder informeren door een van ons.

Wij zijn regelmatig op de baan te vinden en stuur anders een email naar jucospartaan@avdespartaan.nl

 

Paul en Herman

Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven