Nieuws

Bronzen medaille van Team:Fit: de gezonde sportkantine

www.avdespartaan.nl
Na een fijne training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten, natuurlijk, en voor ieder wat wils! Team:Fit zet zich in voor gezondere sportkantines. AV De Spartaan heeft maandagavond 26 november de bronzen medaille van Team:Fit mogen ontvangen. Er worden gezondere keuzes aangeboden en tevens goed zichtbaar gepresenteerd in de kantine van AV De Spartaan.
 
Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines.  Om verenigingen en vrijwilligers te motiveren bieden ze coaches, geven ze vele tips op de website van Team:Fit en maken ze met de vereniging een actieplan. Namens Team: Fit was Christiaan Both aanwezig om alle kantinemedewerkers van AV De Spartaan meer over Team:Fit te vertellen. In Nederland zijn er ongeveer 60 verenigingen die goud, zilver of brons hebben behaald. Dit gaat volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum.
 
Er zijn al aantal veranderingen in de kantine van AV De Spartaan doorgevoerd. Hieronder staan enkele voorbeelden:
  • Waterkannen bij jeugdwedstrijden en bij warm weer ook bij andere activiteiten
  • Verkoop van fruit, zoals mandarijnen en bananen. Deze staan op de bar, goed in het het zicht van de leden.
  • De tosti's zijn nu ook op bruin brood verkrijgbaar.
  • De snacks zijn nu te koop in kleinere porties.
  • Alle producten, dus ook de gezondere producten, zijn in de prijslijst die in de kantine hangt opgenomen.

Na de aandacht voor de gezondere kantine werd tevens een groot doek, dat sinds een paar weken in de kantine hangt, officieel overhandigd. Grafisch vormgever Ruud Nederpelt heeft in opdracht van De Spartaan een dynamisch en kleurrijk doek ontworpen waarin de sport atletiek centraal staat. De kantine is nu enige tijd geleden helemaal verbouwd en krijgt steeds meer sfeer door dergelijke aankleding. Het ontwerp bevat dezelfde kleuren als het logo van de atletiekwedstrijd Ter Specke Bokaal, georganiseerd in mei bij De Spartaan. De leden zijn er blij mee en hebben al van dichtbij gezien dat er veel werk in zit om zo'n ontwerp te maken.

 


 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

40 jaar trainer!

06 april 2024
Dit jaar geeft John van der Zwet 40 jaar training! Een enorme prestatie, waarbij hij al honderden atleten (soms zelfs de 2e generatie)… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven