Nieuws

Verscherpte maatregelen i.v.m. de verspreiding van het corona virus

door
www.avdespartaan.nl

Op 23 maart heeft de regering opnieuw verscherpte maatregelen genomen om de verspreiding van het corona virus te voorkomen. Iedere Nederlander wordt daardoor getroffen en ook wij moeten onze plannen en soms onze regels daaraan aanpassen.

 


Alle activiteiten die voor de maanden april en mei in de agenda stonden, moeten worden geannuleerd. Dit geldt voor trainingen, wedstrijden en competities. Ook evenementen rond de viering van de Bevrijding, waar we juist dit jaar veel energie in hebben gestoken, kunnen niet doorgaan. Eind mei moet de traditionele TSB worden afgelast. De organisatie van de Estafette, die voor 5 juni in de agenda stond, heeft ook aangegeven dat ze dit jaar afziet van hun jubileumeditie. De bedrijven hebben op dit moment andere zorgen aan hun hoofd en de atleten kunnen niet ongetraind aan een wedstrijd deelnemen. Niemand weet nog hoe het land eruit zal zien na begin juni. Het kan zijn dat we nog langer voorzichtig moeten blijven. Het zal niet meevallen, maar de beelden van de vele zieke mensen maken dat we toch echt voorzichtig moeten zijn.

 

Zoals eerder aangegeven zijn alle opstallen van De Spartaan gesloten: kleedkamers, kantine en sportzaal zijn niet beschikbaar. De baan is eigendom van de gemeente. Zij heeft tot nu toe de baan niet geheel afgesloten. Af en toe zien we enkelingen hun rondje maken. Zolang dat echt enkelingen blijven, kunnen we vragen of de baan bereikbaar blijft. Als blijkt dat het groepjes zijn die de baan gaan betreden, zijn de veiligheidsrisico´s te groot en zullen we de gemeente vragen de baan af te sluiten. Het kan ook gebeuren dat de gemeente zelf besluit de baan af te sluiten. We hebben gezien dat de parkeerplaats intussen wel is afgesloten.

 

Het is onwerkelijk en raar stil en leeg om ons heen. In de huizen is het onrustig en druk en valt het soms niet mee om dicht op elkaar te moeten leven. Gelukkig mogen we af en toe naar buiten. Ik hoop dat u er dan ook af en toe voor kiest om intensiever te gaan bewegen: hardlopen, fietsen, oefeningen doen. Houd je fysieke conditie op peil. Deze conditie heb je hard nodig als je onverhoopt ziek zou worden. Laten we hopen dat dat u en de mensen in uw naaste omgeving niet gebeurt.

 

Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Paul Stelder, voorzitter.


 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven