Nieuws

Goud voor Simon en Andrea loopt WJK-limiet!!

door
www.avdespartaan.nl
Simon Grannetia heeft op de laatste dag van de NK Senioren goud veroverd op de 3000mst. Hij liep hier overtuigend naar de winnende tijd van 9:08.29s. Diezelfde dag wist B-juniore Andrea Bouma de finale te halen op de 200m; hierin liep ze een tijd van 23.93s wat 2 honderdsten onder de limiet is voor de WJK in Polen. Tevens een nieuw clubrecord bij de MA en MB en ook de derde tijd allertijden bij de MB (nationaal).

Simon Grannetia kwam op zondag in actie op de 3000m steeple. Hij had zichzelf dit jaar een doel gesteld: de titel heroveren op dit onderdeeel. Direct na het startsein nestelde hij zich in de kopgroep en al na 300m nam hij de leiding over in de wedstrijd, die hij niet meer weggaf. Hij wist, dat er achter hem atleten liepen, die hem goed in de gaten hielden en dicht op hem liepen. Dit betekende, dat hij gecontroleerd liep met vaak de blik op het grote televisiescherm om de wedstrijd te volgen, die achter hem plaatsvond. Al met al een gecontroleerde en volwassen wedstrijd met een erg mooi gouden einde! Contstante rondjes en soepele waterpassages zorgden ervoor, dat hij overtuigend de winst pakte in zijn derde tijd ooit op dit onderdeel! Meer dan tevreden keek hij dan ook terug op zijn race en titel! Zijn hele familie heeft live de race gezien en zij waren tijdens de wedstrijd zeker de opvallendste supporters met een mega spandoek van bijna 2m bij 2m; dit heeft vast en zeker bijgedragen aan zijn mooie titel. Van harte!
 
Een uur na Simon mocht Andrea Bouma in actie komen op de 200m in de halve finales. Eerder op zaterdag had ze zich overtuigend geplaatst in de series voor deze halve finales met de 5e tijd. In de halve finales dook Andrea met bijna een halve seconden onder haar PR naar een tijd van 24.01. Een paar uur na deze race mocht ze zich alweer opmaken voor de finale en liep daarin naar een zesde tijd als MB tussen de senioren. Haar tijd van 23.93s is tevens onder de limiet voor de WJK in Bydgoszcz, Polen, eind juli*. Uren na haar race kon ze nog steeds niet geloven, wat er eigenlijk was gebeurd en moest ze eigenlijk snel aan haar huiswerk. Ze had niet verwacht zo ver te komen in het tournooi en een tijd onder de 24seconden was zeker niet, wat ze had verwacht, want na de halve finales was ze best moe en had niet door, dat het zo snel ging. Haar vader kon zich geen beter vaderdagkado wensen! Bij thuiskomst stond er nog een verrassing te wachten, toen een paar Spartaanvrienden met een chocoladetaart zaten te wachten; mooie manier om zo een prestatie te vieren. 


Foto: Erik van Leeuwen @ Erki.nl
 
Op donderdag was Jelle van der Zon al in actie gekomen op het verspringen; hij sprong hier naar een afstand van 6.24m. Tijdens de wedstrijd stond er een forse tegenwind, wat ervoor zorgde, dat hij wat moeite had met zijn aanloop: tijdens zijn verste sprong zat hij dan ook nog zeker een halve voet van de balk af. Hij had graag gehoopt verder te springen dan de 6.24m, maar het feit, dat hij ondanks deze afstand toch wel ver aan het springen was, zij het wel een stukje van de balk af, stemde hem wel tevreden en dat biedt perspectief voor de toekomst. Naast dat alles was het voor Jelle ook gewoon een hele mooie wedstrijd om mee te maken: de hele Nederlandse top aanwezig op dit onderdeel en ook nog in het Olympisch Stadion. Volgend jaar zeker weer!
 
Op donderdag liep Jurgen van der Zwet de series van de 400mh en wist hier naar een tijd van 55.94sec te lopen. Jurgen was zelf zeer tevreden met zijn race, daar hij eigenlijk alles goed deed: goed ritme en goede hordenpassages! Voor de regerend Nederlands Kampioen bij de Junioren B was dit een soort generale repetitie in aanloop naar de NK Junioren over twee weken in Breda. Met een 15e plaats had hij zich ingeschreven en uiteindelijk is Jurgen ook 15e van Nederland geworden op dit onderdeel.
 
Op vrijdag wist Levi van der Geest naar een hoogte van 1.89m te springen. Mooie prestatie aangezien hij dit gelijk in zijn 1e sprong wist neer te zetten op de aanvangshoogte op dit evenement. Ter illustratie: deze eerste sprong was gelijk 1cm onder zijn PR. Doordat Levi direct op hoge hoogte moest starten kwam hij niet echt lekker in de wedstrijd en kon hij helaas niet nog hoger springen. Zijn gevoel was ondanks dat alles erg goed en een nieuw PR ergens in de 1.90 zit er zeker in!
 
Verder kwam ook op vrijdag Maaike Boon in actie bij het speerwerpen; ze wierp haar speer naar een afstand van 27.95m. Bij het inwerpen schoot er iets verkeerds in haar rug, waardoor het Maaike niet meer lukte om lekker te werpen in de wedstrijd zelf. Desondanks was Maaike wel tevreden over het feit, dat ze toch nog een afstand neer kon zetten.
 
Meer uitslagen en informatie op www.nkatletiek.nl

Video Andrea Bouma 200m series, 24,53: https://www.youtube.com/watch?v=P5SgUdaaFUM

Video Andrea Bouma 200m 1/2e finale, 24,01: https://www.youtube.com/watch?v=pMxmFlvHQL8

Video Andrea Bouma 200m finale, 23,93: https://www.youtube.com/watch?v=VHAYpYKZsyk
 
*bij een limiet voor een groot evenement is het gebruikelijk, dat een atleet wacht op een officiële invitatie van de bond. Na het NK junioren, weekend 1/2/3 juli, zal er een besluit genomen worden en zullen atleten een uitnodiging krijgen. Hoogtswaarschijnlijk zal de volgorde op de nationale ranglijst bepalend zijn.

 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven