Nieuws

C-junioren redden het!!!

door
Zaterdag 25 juni was een belangrijke dag voor de C- en D-junioren van AV De Spartaan. De laatste competitiewedstrijd en de laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de landelijke finale voor clubteams in september.

Het team van de jongens C stond voor de wedstrijd op een 10e plaats en had dan ook als doel handhaven bij de eerste 12. Dit lukte hen dan ook, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Daar moest echt voor gestreden worden, omdat de onderlinge verschillen tussen plaats 8 en 14 niet groot waren. Met een uiteindelijke 11e plaats in de landelijke stand mogen zij zich gaan opmaken voor de finale.

Het begon allemaal met een fantastische 4X 100 meter met Michael Bouma, Guus Tulen, Jochem van Stijn en Sven Hazenoot. Weer sneller dan de voorgaande keren en dit resulteerde in een tijd van 49,33 seconden. Door een blessure van Willem Olsthoorn moest Bas Meeuwenoord de toch wel pittige dubbel 800 meter en 300 meter Horden lopen en dat binnen 3 kwartier. Op de 800 meter liep hij behoudend naar 2:19,74 minuten en daarna liep hij een goede 300 meter Horden in 45,63 seconden. En uiteindelijk aan het eind van de dag nog een 100 meter in een persoonlijk record van 12,14 seconden. Na een tegenvallende discusworp van Willem, revancheerde hij zich volledig bij het hoogspringen. Begonnen op 1.55 meter bereikte hij in 5 sprongen een hoogte van 1.70 meter, waarmee hij zijn persoonlijk record met 10 centimeter verbeterde. Een van de andere lopers op de 300 meter Horden was Julian van Meggelen. Vanaf het begin in een goed en snel ritme won hij de afstand in een persoonlijk record van 44,13 seconden. Bij de 800 meter was het Jochem van Stijn, die alle schroom van zich af gooide. Versnellend in de 2e ronde verbeterde ook hij zijn persoonlijk record en kwam daarbij uit op 2:15,72 minuten. Zeer verrassend was de prestatie van Stijn Lammers. In een solo gelopen race verpulverde hij zijn persoonlijk record met meer dan 20 seconden om dit vast te stellen op 2:20,91 minuten.

Het team van de meisjes C stond er vooraf het beste voor in de landelijke stand, namelijk 2e. Hier was het doel laten zien, dat we een van de beste ploegen van het land zijn en dat is gelukt. Het resultaat van deze afzonderlijke wedstrijd was een 1e plaats in de landelijke stand en nog steeds een 2e plaats in de stand na 3 wedstrijden. De verschillen tussen de 12 ploegen zijn klein, zodat het een spannende finale zal worden.

Bij het hoogspringen werd het een strijd tussen Eveline de Jong en Anne-Wil van Werkhoven die onbeslist eindigde. Beide haalden de hoogte van 1.60 meter. Daarna een fantastische 800 meter van Anne-Wil van Werkhoven en Hannah Olsthoorn. Een eerste ronde, die eigenlijk iets te rustig ging in 1.15 minuten en dan toch eindigen in respectievelijk 2:29,97 minuten en 2:31,76 minuten. Het volgende nummer was het nieuwe nummer in de competitie, namelijk de 300 meter Horden. Twee topatleten aan de start namelijk Eveline de Jong en Hieke Böhm, die lieten zien hoe mooi de lange hordenrace kan zijn. Eveline kwam tot een tijd van 46,86 seconden en komt daarmee op de tweede plaats op de ranglijst van de MC van De Spartaan en Hieke liep 48,41 seconden, waarmee ook zij haar persoonlijk record scherper stelde.

Op zaterdag 10 september 2016 staat de landelijke finale op het programma. Waar die wordt gehouden is nog niet bekend, maar we hebben bij de Atletiekunie een verzoek gedaan voor organisatie van dit evenement.