Nieuws

Vrijwilliger van de maand

door
www.avdespartaan.nl
  • Mijn naam is Jacqueline Hoogland, ik ben 51 jaar oud en getrouwd met Watze (ook een bekende bij De Spartaan) en we wonen in Nieuw-Vennep. We hebben samen een zoon, zijn naam is Pieter en hij is 15 jaar en zit in 3VWO. Ik werk als Office Manager bij Applied Materials, een Amerikaans bedrijf in de halfgeleiderindustrie. Wij verkopen machines, waarmee onze klanten elektro-chips maken. High Tech dus! 

  • Heb je een sportieve familie?
Ja best wel. Voordat Watze en ik gingen hardlopen zaten we op tennis bij TV Nieuw-Vennep. Als kind heb ik tot ongeveer mijn 25e gehockeyd bij MHC de Kikkers. Onze zoon is keeper van de C3 bij SV DIOS. Ik sta dus regelmatig langs de lijn om hem en zijn team aan te moedigen. In de winter skiën we graag.
  • Wanneer ben je bij De Spartaan gekomen?
Volgens mij ergens in 2011. Ik liep zelf ongeveer 10- 15 km en wilde graag een keer een halve marathon lopen. Daar ben ik toen bij De Spartaan voor gaan trainen en heb in september 2011 mijn eerste halve marathon, die van Texel gelopen.
  • Wat betekent De Spartaan voor jou?
Spartaan betekent voor mij sportief bezig zijn en na de inspanning genieten van een stukje ontspanning. Ik vind het leuk om in groepsverband te lopen, dat stimuleert en ongemerkt loop je makkelijker, dan wanneer je het alleen doet. 
  • Wat is je favoriete vakantie?
Dat is een skivakantie. Lekker buiten sportief bezig zijn. We genieten hier echt van met zijn drietjes.
  • Heb je nog andere hobby’s?
Niet echt, ik ben wel een gezelligheidsmens en heb graag mensen om me heen.
  • Hoe ben je vrijwilliger geworden en wat is precies je taak?
Al vrij snel nadat ik bij De Spartaan begon, werd ik benaderd door mensen achter de bar met de vraag, of ik ook kantine diensten wilde draaien. Dat leek me wel leuk, ook om op die manier meer mensen te leren kennen. In 2013 hebben ze me gevraagd om in de kantinecommissie te komen en de taak van Louis van de Reep op me te nemen. Nu maak ik de roosters voor de ongeveer 50 vrijwilligers, die kantine diensten draaien.
  • Wat wil je zeggen tegen sporters, die nog geen vrijwilliger zijn?
De meeste verenigingen draaien op vrijwilligers, zo ook De Spartaan. Hoe meer vrijwilligers, hoe minder vaak je ingezet wordt. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe kantinemedewerkers, zodat ook jij als sporter kunt genieten van een kop koffie of een drankje na je training. Ouders van jeugdleden kunnen zich ook aanmelden, zodat ze kantinediensten kunnen draaien op de dagen, dat er jeugdwedstrijden zijn.
  • Wie zijn jouw sportieve helden?
Johan Cruijf, dit behoeft geen uitleg.
  • Wat heb ik nog niet gevraagd, wat je toch nog kwijt wil?
Meld je aan als vrijwilliger bij De Spartaan!
Je doet iets goeds voor anderen, je doet iets nuttigs met je vrije tijd, vrijwilligerswerk is ontzettend leuk en je krijgt er een goed gevoel van
Toegegeven: vrijwilligerswerk doen levert je een goed gevoel op...
 

 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven