Nieuws

Juna Kortleever wint SPARTAAN POULE RIO 2016

door
www.avdespartaan.nl

Op zondag was er nog maar één onderdeel te gaan maar waren er wel 15 punten te verdienen. Kipchoge wint de marathon bij de mannen en Abdi Nageeye wordt knap 11e
De koppositie van Juna Kortleever kwam echter niet meer in gevaar en daarmee wint ze de OS Poule 2016. Lisanne van der Zwet maakte een mooie eindsprint en eindigt als tweede. Marco Kortleever valt van het podium en Maarten ter Hoeve zakt naar de derde plek in het eindklassement.
 
Mart van der Slot beleefde een goed weekend en werd weer dagwinnaar, mede omdat hij precies de juiste eindklassering voor Abdi Nageeye voorspelde.
 
Deelnemers bedankt en tot volgend jaar bij de WK in Londen
 


Eindstand zondag 21 augustus 2016


Tussenstand 21-08

Op de voorlaatste dag van de Olympische spelen zagen we de 3 x gouden medaille voor USA. Konden we constateren dat 2 meerkamp-dames Johnson-Thompson en Thiam vorige week hoger sprongen dan Beitia nodig had in de hoogspringfinale om de tiltel te pakken en liep Semenya met overmacht naar goud op 800m.
Binnen de poule blijft de top 6 het zelfde. Met nog 15 punten te vergeven kan er dus nog van alles gebeuren.

De tussenstand na zaterdag 20 augustus in onderstaand bestand.



Tussenstand 20-08
Op de 8ste dag van het atletiekprogramma werd Bolt voorgoed onsterfelijk door samen met zijn sprintvrienden zijn 9e gouden plak te veroveren op de sprint. Voor de poule stond deze dag vooral in het teken van het altijd bekritiseerde snelwandelen. Vooral de strijd op 50km bij de mannen was bijzonder spannend. Het polsstokhoogspringen (V) werd verrassend gewonnen door de Griekse Europees kampioene Stefanidi en de fortuinlijke dames van USA liepen vanuit baan 1 naar de Olympische titel op de 4x100m estafette  in een toptijd van 41,01s.
Dagwinnaars zijn Anthony Ott en Lisanne van der Zwet. Beide hadden 27 punten en maakte een sprong in het klassement, waarbij we Lisanne nu op de 4e plaats zien staan in het tussenklassement. Juna Kortleever verstevigde haar leidende positie en staat nu 5 punten voor op de 2e plaats.

De tussenstand na vrijdag 19 augustus in onderstaand bestand.



Tussenstand 19-08
Vannacht pakte de legendarische Bolt met overmacht zijn 8e Olympische titel en positivo Martina liet zien zelfs trots te kunnen zijn met 5e plaats, slechts 0,01 van bronzen plak. Ook Eaton voldeed aan de verwachtingen en prolongeerde zijn meerkamptitel met een OR. Gezien het hoogste punten gemiddelde bleek het een voorspelbare dag voor de meeste deelnemers. Door de dag winst klimt Maarten ter Hoeve naar de 2e plaats in het tussenklassement.

De tussenstand na donderdag 18 augustus in onderstaand bestand.



Tussenstand 18-08
Op dag dat Dafne naar eigenzeggen het Goud verloor waren er geen grote verschuivingen in het tussenklassement. Dagwinnaars waren Marco, Arnoud, Marjolein en Mart met 23 van de maximaal 25 punten. In het tussenklassement blijft het podium onveranderd met Juna Kortleever op de eerste plaats, gevolgd door Marco Kortleever en Maarten ter Hoeve.
Grootste verrassingen waren de uitschakeling van de Pool Fajdek en de DQ van Kemboi. Bijzonder jammer was het dat de Nederlandse meerkampers met blessures moesten uitvallen.

De tussenstand na woensdag 17 augustus in onderstaand bestand.


Tussenstand 17-08

De 5e dag van de Olympische spelen was een dag zonder grote verrassingen. Dafne overtuigend naar de finale op 200m en Hassan miste de snelheid om te strijden voor een medaillle. John van der Zwet is de dagwinnaar met bijna de maximale dagscore, maar Maarten ter Hoeve deed de beste zaken door zijn sprong naar een podiumplaats. Karin Zonneveld had een “off-day” en viel naar de kelder in het klassement.
De tussenstand na dinsdag 16 augustus in onderstaand bestand.




Tussenstand 16-08
Grootste verrassing van de maandagavond in Rio was de overwinning van Da Silva bij het polsstokspringen. Karin Zonneveld was de enige die dit had voorzien en de volle 5 punten pakte. Dagwinnaar is Marga die gisteren slechts één puntje liet liggen. Op het podium van het tussenklassement staan nog steeds dezelfde deelnemers. Juna Kortleever blijft aan kop en Marco Kortleever en Vincent van Stijn wisselen van positie. Het verschil tussen zilver en brons wordt gemaakt door het aantal juiste voorspelde winnaars. Tom Hoekema pakt eindelijk veel punten bij de B.v.d.D., stijgt 5 plekken en geeft de laatste plaats over aan Paul van Hal.

De tussenstand na maandag 15 augustus in onderstaand bestand.



Tussenstand 15-08
Het was weer een memorabele avond in Rio met een fantastisch WR op de 400 meter en Bolt die zich onsterfelijk maakte. Vandaag veel verschuivingen in het klassement o.a. door de Marathon (V). De lange loop- en wandelnummers zijn vaak sleutelonderdelen als het om het klassement gaat. Na dag drie in Rio staat Juna Kortleever alleen aan kop in het klassement. Vincent van Stijn en Marco Kortleever completeren het podium en Arnoud Koot valt er (voor nu) af en zakt naar de zesde plaats. Dagwinnaar is Ruben van den Berg met 23 punten, die daarmee de sprong maakt in het klassement naar de middenmoot.
Tom Hoekema heeft nog weinig geluk bij de B.v.d.D’s en neemt de rode lantaarn over van Jurgen van der Zwet.

De tussenstand na 3 dagen in onderstaand bestand.




Tussenstand 14-08
Opnieuw was het een bijzonder spannende atletiekdag in Rio met verrassende winnaars op Ver (M), Discus (M) en 7-kamp (V). Zelfs een valpartij kon Mo niet van zijn prolongatie op 10.000m afhouden en op de super spannende 100m (V) kam Dafne net te kort voor het podium. Dagwinnaars met ieder 25 punten waren Arnoud en Juna. Beide springen naar de top van het tussenklassement die nu word geleid door Marco en Juna.
Tom Hoekema liet zien een werpspecialist te zijn. Hij had als enige voorzien dat broer Christoph op discus de familie eer hoog zou houden, maar had de verspringers duidelijk een stuk slechter ingeschat.
 

De tussenstand na 2 dagen in onderstaand bestand



Tussenstand 13-08
Na een bijzonder krankzinnige eerste dag van het atletiek programma op de Olympische spelen hebben we gelijk al flinke verschuivingen in het tussenklassement. Marco Kortleever had bijna de maximale score met 19 van de 20 te vergeven punten. En ook Vincent van Stijn deed goede zaken met 18 punten. Op de "bronzen" plaats staan 4 mensen gelijk, maar Frank Hilberts heeft op 3 voorspellingen de maximale score van 5 punten waardoor hij op de 3e plaats staan.
Sportief gezien was natuurlijk de 10.000m (V) van ongekende klasse. Omstandigheden moeten werkelijk uitstekend zijn geweest gezien de recordregen. Bij de voorspellingen had niemand voorzien dat Carter het kogelstoten van de dames zou winnen. En ook de winnende afstand van 20,63m was slechte door 3 deelnemers goed ingeschat. Grote schok op de eerste dag was de uitschakeling van drievoudig wereld kampioen discuswerpen Robert Harting

In onderstaand excel bestand staat de tussenstand na de eerste dag.
Voor downloaden van tussenstand klik op afbeelding.




Start 12 augustus 2016
Met een nieuw deelnemersrecord van 29 starten we vandaag met de Spartaan Poule Rio 2016! Vier jaar geleden bij de Olympische spelen in Londen deden er 26 mensen mee. Naast de vaste groep zien we dit jaar een aantal debutanten. Meest opvallende naam bij de nieuwkomers is Marga Kortekaas.


In onderstaand excel bestand staan alle voorspellingen van alle deelnemers vermeld.
Klik op afbeelding om bestand te downloaden




Aankondiging 31 Juli 2016
Van vrijdag 12 augustus tot en met zondag 21 augustus 2016 staat het atletiekprogramma centraal tijdens de Olympische Spelen in Rio. Traditioneel binnen AV De Spartaan wordt er dan een OS-poule georganiseerd. De organisatie ligt dit jaar weer in handen van Anthony Ott en Vincent Schniedewind.


Voor wie?
Iedereen is welkom om mee te doen ook van buiten De Spartaan.
 
Hoe werkt het?
Je voorspelt voor ieder onderdeel de winnaar en winnares. Wordt jouw voorspelde winnaar ook echt eerste dan krijg je vijf punten, wordt hij/zij tweede dan krijg je vier punten. Zo verder tot een vijfde plaats voor jouw winnaar, die nog één punt oplevert. Voor de uitslag is het podium doorslaggevend. Eventuele wijzigingen in de uitslag, die na de medaille-uitreiking plaatsvinden, worden niet meegenomen in de poule.
De inleg is 5 euro per deelnemer. De prijzenpot wordt als volgt verdeeld:
nr 1: 50% van de totale inleg
nr 2: 30% van de totale inleg
nr 3: 20% van de totale inleg
 
Bonus van de dag
Elke dag moet je van 1 onderdeel de winnende prestatie voorspellen. Hoe verder je van het juiste resultaat afzit, hoe minder punten je krijgt. Meer informatie staat op het deelnameformulier.
 
Extra bonus op slotdag
Om de spanning tot het laatste onderdeel te vergroten hebben we dit jaar een extra dagbonus toegevoegd. Dit jaar moet je de klassering van de enige Nederlandse manelijke Marathonloper voorspellen. Bij klassering krijg je 5 punten als je het helemaal goed hebt en 1 punt minder voor elke plaats die je er naast zit.

Aanvullingen reglement
Bij gelijk aantal punten staat de deelnemer, die het meest 5 punten heeft gescoord, bovenaan, daarna tellen gescoorde 4 punten, etc...
Mocht dat ook geen duidelijkheid geven, dan is het aantal punten gescoord bij het "B.v.d.D’’ doorslaggevend. Indien er meerdere atleten met dezelfde achternaam bestaan en er alleen met de achternaam wordt ingeschreven, dan telt in de poule de atleet, die het hoogste op de wereldranglijst staat. Download het inschrijfformulier en stuur dit uiterlijk donderdag 11 augustus 23:59 uur naar vincent@schniedewind.nl
 
Let op: zet je naam in de Excel-bestandsnaam voordat je 'm opstuurt!
 
Inschrijfformulier (MS excel) is hier te vinden.
 
Veel succes en plezier!

 
www.avdespartaan.nl

Start 2 Trail

24 maart 2024
Trailrunning is inmiddels een vast onderdeel van het trainingsaanbod van De Spartaan geworden. Er zijn steeds meer Spartaners die het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Spartaan webshop is uitgebreid! Zowel kleding voor groot als klein is te bestellen… Meer >
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven