Nieuws

Feestmiddag/-avond Club van 100 bij het museum De Zwarte Tulp

door
www.avdespartaan.nl
Om 13.30 uur beginnen onze leden binnen te druppelen. Marty is druk bezig met het uitdelen van de 52 gele en groene kaartjes zodat een ieder weet bij welke groep ze horen. Piet hield alles in de gaten en verleende hand- en spandiensten.
Helaas was onze voorzitter Jaap verhinderd vanwege een familiebijeenkomst. Via de mail wenste hij ons een hele fijne middag en avond toe.
 
Geel was voor de rondleiding in het museum. Deze groep werd in tweeën gedeeld en ging met de gidsen een rondje door het geheel vernieuwde museum maken.
 
Groen ging met Trudy mee naar de ruimte waarin workshops gehouden kunnen worden. Bij binnenkomst kregen ze allemaal een plastic schort aangereikt, wat natuurlijk hilariteit teweeg bracht want hoe doe je zo’n ding nou weer om en waar diende het voor. Duurde even maar toen hadden ze het door. We gaan schilderen, hoera schort aan en ga allemaal maar om de tafel staan, pak een kwast en begin!!! Het thema is Museum en Club van 100. Zet een dot, vierkant, rondje, bloemenkelk of steel en zet een stap opzij. Ga verder met wat je buurman/vrouw heeft neergezet. Houd stukken blanco zodat de volgende groep het kan afmaken.
 
Tijdens de pauze, onder het genot van een kopje koffie of thee en het nuttigen van en overheerlijk gebakje, werd druk gediscussieerd over de schilderkunst van de 1e groep. Marty en Piet zijn daarna naar de kantine gegaan om daar alles voor het buffet in orde te maken en onze 2 vrijwilligers Anneke en Marion op te vangen.
 
Na de pauze ging groep Groen met de gidsen mee en mocht groep Geel gaan schilderen.
 
Bij de eerste groep was aangegeven dat zij ruimte over moesten laten voor de volgende groep, dit ging niet helemaal goed. De hele rand was vol geschilderd en het middenstuk opengelaten. Omdat de 2e groep dan halsbrekend naar het midden moest gaan schilderen werd besloten om nieuw papier over de tafels te leggen. Daardoor had de 2e groep de gelegenheid om alles vol te schilderen.
 
Na afloop werd er buiten op het terras nog gezellig na gekletst omdat er nog 1 groep aan de rondleiding bezig was. We hoorde dat de gidsen leuk hebben verteld en dat een ieder het heel leuk heeft gevonden.
Toen we allemaal weer verzameld waren werd de terugtocht naar de kantine aangevangen.
 
Het schilderwerk van de 1e groep was droog en kon worden opgevouwen. Het 2e schilderwerk was nog nat en besloten werd om het overgebleven papier erop te leggen en het geheel voorzichtig samen te vouwen.
Zo kon het in de auto mee naar de kantine alwaar het buiten aan de ramen werd opgehangen. Doordat we allemaal heerlijk buiten konden zitten had een ieder er goed zicht op.
 
Rond 17.00 uur zaten we met 56 personen gezellig op het terras aan de borrel waarna om 18.00 uur het startsein werd gegeven voor het warm pastabuffet, geleverd door restaurant Picolo aan de Heereweg. Er werd lekker gesmuld en rond 20.00uur waren de pasta’s en de salades verorberd. Daarna nog een kopje koffie of thee genuttigd. Langzaam aan gingen de luitjes moe en voldaan weer op huis aan.
 
Marty overhandigde aan onze 2 meiden achter de bar nog een presentje en bedankte hen voor de goede zorgen. Rond 21.00 uur was alles, met hulp van enkele uit de groep, weer opgeruimd en konden Marty, Piet en ik ook voldaan en moe naar huis.
 
Trudy Olij
 


 
www.avdespartaan.nl

Start 2 Trail

24 maart 2024
Trailrunning is inmiddels een vast onderdeel van het trainingsaanbod van De Spartaan geworden. Er zijn steeds meer Spartaners die het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Spartaan webshop is uitgebreid! Zowel kleding voor groot als klein is te bestellen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven