Nieuws

MD bekronen het seizoen met een 7e plaats bij de competitiefinale

www.avdespartaan.nl
Het halen van de competitiefinale (als 12e geplaatst) was voor ons compacte MD team blijkbaar niet de ultieme prestatie. Tijdens deze finaledag deden de MD er nog een flinke schep bovenop en eindigden ze als 7e , met slechts 10 ptn achterstand op de no. 6. Met de gedachte dat het team niet in de, op papier, sterkste opstelling kon verschijnen, was iedereen en niet te vergeten de coaches Joost (groot) en Joost (klein) dan ook blij en aangenaam verrast met dit geweldige resultaat.
Na de feestelijke openingsparade met een prominente plek voor de drie deelnemende Spartaanteams, begon voor de MD direct het serieuzere werk; de estafetteploeg, met Roxy, Phebe, Mandy en Jelka, voltooide de 4x60 foutloos in een beste seizoentijd van 33.16 sec., het bleek een goed fundament voor de rest van de dag.
De 1e jrs atleten Fleur en Jasmijn kwamen in actie bij resp. Speer en Hoog. Fleur zag haar pr niet verbeterd, maar kon met 24.52 mtr en 406 pnt heel tevreden zijn. Jasmijn had vooraf niet kunnen denken dat ze zo goed was met hoogspringen, ze boekte al een pr met 1.30, helaas gingen de laatste pogingen op 1.35,  vanwege pech met de aanloopmarkering, de mist in.   
De 60mH leverde weer veel punten op, deze keer liep Nimah naar een uitstekende 4e tijd met 9.96 sec en haalde Mandy met 11.78 de overige punten binnen. Roxy verraste zichzelf met een pr met kogelstoten, ondanks een pijnlijke knieblessure kwam ze bij de laatste poging tot 11.02 mtr, goed voor 570 pnt.,  een 5e plaats en ook nog een 9e plek op de Spartaanranglijst. Bij het verspringen had Nimah graag flink willen uithalen, de 4.27 was uiteindelijk goed voor 472 pnt, naast een teleurstelling over de “matige” afstand was er gelukkig ook tevredenheid over de nu goede aanloop. Tijdens het verspringen werd de 1000m gelopen,  waarbij Jasmijn, Phebe en Mandy aan de start kwamen. Het was in beide series een pittige strijd, onze MD konden het hoge tempo op het laatst helaas niet meer aan en moesten ook toezien dat een pr verbetering er niet in zat. Mandy en Jasmijn zorgden er wel voor dat er ruim 1000 pnt konden worden bijgeschreven. Bij de 2e groep van het speerwerpen haalde Tessa een goed pr met 21.28 en vervolgens sprong Phebe in de laatste poging van het verspringen van groep 2 naar een pr van 4.14 mtr. Aan Jelka was het de taak om in de 2e hoogspringgroep de 1.30 van Jasmijn te verbeteren, met een prima serie sprongen lukte dit en met 1.35 haalde ze 499 pnt binnen. De afsluitende 60m leverde maar liefst ruim 1200 pnt. op, Nimah werd 8e in 8.66 en Roxy werd 10e in een pr van 8.70 sec. Inmiddels deden de wildste geruchten de ronde over het eindklassement van de MD, gelukkig was voor de officiële prijsuitreiking via internet bekend dat de 7e plek waarheid was. Gefeliciteerd allemaal, wederom een fantastische teamprestatie en het draagt bij aan het zeer succesvolle jaar 2016 voor alle Spartaanjunioren!

Joost Valk

Foto's


 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven