Nieuws

5e plaats voor B meiden bij finale competitie

door
www.avdespartaan.nl
Zondag 4 september reisden 13 atleten inclusief trainers, coaches en ouders af naar Dronten voor een spannende wedstrijd. Op de baan van AV Flevo Delta vond namelijk de landelijke finale van de B competitie plaats. Het weer voldeed keurig aan de verwachtingen: regen en een hoop wind. Ondanks dit zijn er toch mooie prestaties geleverd!
 

Lianne mocht de dag beginnen met speerwerpen en wierp tot een mooie 33,24m. Vlak na de aanvang van het speerwerpen kwam Inge in actie met discuswerpen. Na een hoop gestoei met de meetapparatuur bleek de laatste worp toch het verst te zijn: na 30,28m belande de discus in het gras.
Terwijl Inge en Lianne nog aan het werpen waren, konden Rebecca en Lara knallen op de 100mH.
Rebecca finishte met een nette vierpas in een tijd van 16,54. Toen Lara plaats nam in de startblokken was de wind flink aangewakkerd tot -3.1m/s, maar toch wist ze na 15,54 de finishlijn te bereiken.

Lotte en Anne-Wil kwamen uit op het onderdeel verspringen. Waar het bij Lotte nog droog was, sprong Anne-Wil later op de dag in de stromende regen. Uiteindelijk belande Lotte met haar 4,82m toch iets verder dan Anne-Wil (4,68m) en haalde hiermee de punten binnen voor het team.

Ondertussen konden Rebecca en Carmen zich klaar gaan maken voor de 1500m. Zij startte beide in de tweede serie en liepen in het begin goed mee met de rest. De tegenstand was echter ook erg sterk waardoor ze achteraan in hun serie eindigden. Rebecca perste er nog een eindsprint uit en eindigde met een tijd van 5:14,76 als negende. Carmen finishte een paar seconden achter Rebecca in een tijd van 5:19,49. Carmen had haar doel om ‘dood te gaan’ niet geheel bereikt en kon zelfstandig de finish verlaten. Rebecca daarentegen stortte eenmaal gefinisht ter aarde en heeft even later overgegeven in de greppel achter de tent. Alles voor een goede prestatie!

Vlak daarna kwamen er weer twee werpers in actie: Manon met discus en Lara met speer. Manon wierp naar 21,16m en was hier niet echt tevreden over. Maar misschien hadden de gladde ring en harde wind hier ook wel hun aandeel in. Tegelijkertijd wierp Lara haar speer naar 34,43 wat genoeg was om de punten op speer te behalen.

Tijdens de werpnummers mochten Juliette en Andrea laten zien wat zij in petto hadden op de 100m sprint. Juliette liep op Andrea haar spikes (ze was haar eigen vergeten) naar een tijd van 13,91s met 3,4m/s tegenwind.
Andrea liep in de laatste serie en iedereen stond gespannen te kijken. Na een goede start lag Andrea al gauw op kop en gaf deze positie niet meer weg. Met overmacht en 2,5m/s tegenwind won zij de 100m. Haar voorsprong op nummer twee was bijna 0,3s en hiermee had zij een prima prestatie neergezet.

Nog geen drie kwartier later mocht deze sprintster zich, samen met Lotte, alweer laten zien aan de start van de 400m. Beide liepen een mooie race en waren tevreden over hun prestaties. Lotte finishte in een tijd van 1:02,83 en Andrea won de 400m met 58,86s. De eerste PR van vandaag!

Kimberley en Eveline namen het tweede springnummer van de dag voor hun rekening. Kimberley sprong vijf cm hoger dan Eveline en bereikte de 1,65m waarmee Kimberley gedeeld 1e en Eveline 3e werd.

Naast het discuswerpen deed Inge ook kogelstoten. In tegenstelling tot bij het discuswerpen bleef het bij het kogelstoten niet droog en kwam de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig was daar Nico om zichzelf en Inge tegen de regen te beschermen. Inge stootte minder goed dan van haar verwacht werd en was dan ook niet erg tevreden.
Anneloes stootte daarna naar een afstand van 9.98m en was hier wel tevreden mee.

Aan het einde van de dag was er nog één onderdeel over. Volgens de tussenstand op Atletiek.nu lagen de teams erg dicht bij elkaar en dat maakte het laatste onderdeel nog zenuwslopender. De estafette moest goed gaan!

Gelukkig lieten de loopsters zich niet gek maken en waren de ergste zenuwpezen degene die moesten toekijken.
Juliette had de eer om te starten en nam plaats in het blok. Na het startschot was ze goed weg, maar klonk er ook nog een schot! Een paniekerig “Juliette bewoog… Juliette bewoog!” van Lotte liet de stress toenemen en deze kwam tot een hoogtepunt toen de scheidsrechter naar Juliettes baan liep. Haar onschuldige glimlach was gelukkig nergens voor nodig, want het bleek geen valse start.
Voor de tweede keer mochten de atleten starten en deze keer konden ze hun race vervolgen. Het stokje werd drie keer overgegeven, waarbij er twee wissels maar net aan goed gingen. Gelukkig is net-aan-goed goed genoeg en kreeg ook Lara het stokje in handen om te finishen. Ondanks wat pijn in haar heup liep ze keurig naar een overwinning voor de Spartaan!

Na de estafette was het tijd voor de prijsuitreiking die niet geheel volgens verwachting verliep. Volgens de presentator was het Spartaan team namelijk 7e, 6e en 5e geworden, wat hij samenvatte met: “Nouja… de Spartaan is dus 4e, 5e of 6e geworden.” Via Atletiek.nu kwamen we erachter dat we 5e waren geworden met een verschil van exact 80 punten met nummer 2.
Jammer van die 80 punten, maar toch een mooie prestatie!


Hieronder nog een overzicht van alle uitslagen:
 
Lotte Verspringen
400m
4,82
1:02,83
Rebecca 100mH
1500m
16,54
5:14,76
Andrea 100m
400m
12,45
58,86
Inge Discuswerpen
Kogelstoten
30,28
10,69
Anneloes Kogelstoten 9,98
Juliette 100m 13,91
Carmen 1500m 5:19,49
Anne-Wil Verspringen 4,68
Lianne Speerwerpen 33,24
Lara Speerwerpen
100mH
34,43
15,54
Kimberley Hoog 1,65
Eveline Hoog 1,60
Manon Discuswerpen 21,16
Juliette
Kimberley
Andrea
Lara
Estafette 49,55

 

 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven