Het laatste nieuws

Ter Specke Bokaal; een verslag van onze eigen wedstrijdatleten

15 mei 2017 door Levi van der Geest
www.avdespartaan.nl

Verslag Ter Specke Bokaal 2017

 

Jawel dames en heren, maar liefst 17 (!!!) deelnemers van de thuisclub deden mee met de officieuze openingswedstrijd van het outdoor atletiekseizoen, ofwel de Ter Specke Bokaal (TSB). Op eigen baan was er ruimte voor een aantal mooie prestaties, wat dus veel goeds kan betekenen voor de rest van het seizoen. Hieronder een kort verslag van de wedstrijd, gericht op alle atleten van De Spartaan.

Hoewel sommige leden van de organisatie al rond 7 uur op de baan stonden, begonnen de atleten net iets na 11 uur. Anne-Wil en Fleur deden beide mee met het verspringen. Anne-Wil, als 16 jarige nog een jong talent tussen de grote namen, sprong toch prima naar 4,96, terwijl Fleur de dag goed startte door een clubrecord neer te zetten! In de categorie T42 zette zij een nieuw record neer van 2.82!

Na het verspringen stond de 150 meter van Kimberley op het programma. In baan 2 snelde zij naar een tijd van 19,33, wat volgens de statistieken een prima tijd is! Later zou Andrea op ditzelfde nummer nog in actie komen, maar daarover straks meer!

Rond half 1 begonnen er verschillende nummers met Spartanen in actie. Zeb en Thijmen kwamen in actie op de 1000 meter, Tom deed mee met het discuswerpen en Jarik was actief tijdens het hink-stap-springen. Thijmen liep uiteindelijk een tijd van 2:35,88, met vlak daarachter Zeb met 2:39,79. Ondertussen wierp Tom de discus naar 40,97, waar hij uiteraard wel over te spreken was. Jarik sprong uiteindelijk met 3 verschillende hupjes naar 11,72.

Een klein kwartiertje na de aanvang van deze onderdelen kwamen de estafetteploegen in actie. Waar eerst het mannenteam, bestaande uit Bas, Jurgen, Richard en Tom in actie kwam, zouden de dames daar vlak achter komen. Bij de dames liepen Juliette, Anne-Wil, Lotte en Kimberley als Spartaanteam en deed Andrea mee met het nationale team. De heren zetten uiteindelijk een tijd neer van 43,95, wat een bijzonder snelle tijd was. Met deze tijd wonnen zij ook hun serie.

Weet je wie ook hun serie wonnen (mooi bruggetje)? Het damesteam van De Spartaan. Waar het nationale team met Andrea bij hun laatste wissel (zonder Andrea) het stokje niet kon overgeven, waren de wissels van onze toppers prima en liepen zij uiteindelijk een tijd van 50,23.

Na de estafettes werd er ruimte gemaakt voor de lange afstandloop. Simon deed (met baard) mee met de 3000 meter, waar hij met een tijd van 8:18,16 een persoonlijk record behaalde!

En dan het (letterlijke) hoogtepunt van de dag, namelijk het hoogspringen voor de mannen. Jeroen en Levi, 2 geweldige jongemannen, deden mee met dit onderdeel. Waar Jeroen afgelopen zomer nog 6de werd op de Paralympische Spelen, heeft hij tijdens deze wedstrijd op 1.75 een poging gedaan voor een Nederlands record. Helaas was dit nu nog niet haalbaar, maar sprong hij toch 1.70. Levi sprong, zoals we al jaren van hem gewend zijn, naar een hoogte van 1.85.

Hierna volgde een aantal sprintnummers. Lotte kwam in actie op de 300 meter, Andrea op de 150 meter en Jurgen en Rebecca op de 400 meter horden. Lotte deed precies 42 en een halve seconde over haar 300 meter en werd daarbij 2de in haar serie. Vervolgens leek het Andrea leuk, om geheel tegen iedereen en haar eigen verwachtingen in, als 17 jarige de 150 meter te winnen(!!), in een tijd van 17,59, wat een clubrecord op junioren A en senioren niveau betekende! Dat belooft een mooi seizoen te worden.

Jurgen en Rebecca mochten vervolgens dus in actie komen op de 400 meter horden. Ook Jurgen zette een clubrecord neer, door zijn serie te winnen in 54,91. Rebecca werd 3de in haar serie, in een tijd van 1:05,50.

De laatste 2 onderdelen, ondertussen al bijna half 5, waren voor Tom en Andrea. Tom mocht bij het kogelstoten in actie komen, waar hetzelfde gold als bij het discuswerpen: eerste poging knallen, daarna kan je proberen wat je wilt, maar kom je niet verder. Gelukkig was 12,29 een prima afstand om de wedstrijd te beginnen.

Andrea was na de 100 meter (in de estafette) en de 150 meter nog niet uitgerend, want ze mocht ook nog een 300 meter lopen. Waar eenzelfde wonder misschien uitbleef, liep zij toch naar een belachelijk snelle tijd van 39,80, wat ook weer een clubrecord opleverde!

 

Al met al een prachtige wedstrijd op ons eigen baantje. Naast verschillende persoonlijke records zijn er in totaal ook 5 clubrecords verbroken, wat een prestatie is waar je U tegen mag zeggen. Organisatie bedankt, lezers bedankt, tot de volgende keer!

 

Levi

  
www.avdespartaan.nl
Lekker weer was zacht uitgedrukt: een stralende frisse winterochtend aan de rand van Nederland bij Nederzandt ! In alle vroegte… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Wie ben je en wat is je achtergrond? Mijn naam is Levi van der Geest, ik ben 23 jaar oud en woon sinds kort in Sassenheim. Ik ben… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Nieuwjaarsreceptie

10 januari 2019
In het eerste weekend van het nieuwe jaar komen de Spartaanleden altijd bij elkaar voor de Nieuwjaarsreceptie. Bij de terugblik naar… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Afgelopen zaterdag is de atletiekwereld opgeschrikt door een grote misbruikzaak. Een nachtmerrie voor de direct betrokkenen en in de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
24-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven