Nieuws

Promotie/degradatie wedstrijd voor de vrouwen in Naaldwijk

door
Zondag 17 september stond de laatste competitiewedstrijd voor het seniorenteam op het programma. In deze wedstrijd strijden de beste teams uit de 2e divisie en de slechtste teams uit de 1e divisie met elkaar om te beslissen wie er promoveert en wie er degradeert. Wij hadden aan geen van beide behoefte, dus het was vooral een leuke wedstrijd zonder druk. 

Anneloes mocht de wedstrijd beginnen met kogelslingeren. Ondanks dat ze dit na de vorige competitie niet meer gedaan had, wierp ze toch naar een nette afstand van bijna 17 meter. Later op de dag mocht ook Inge uitkomen op dit onderdeel, waarbij ze met een worp van 24,94m best tevreden was. Maaike deed sinds lange tijd weer mee aan een competitie en nam het hinkstapspringen voor haar rekening. Niet geheel tevreden, maar sportief als ze is, heeft ze daarna nog zo’n 5 km hardgelopen om bij een verjaardag te kunnen zijn. Volgend jaar een 3000m?  Anneloes mocht meteen weer aan de bak om samen met Zyna een 100mH te lopen. Beide liepen een nette tijd, Anneloes had zelfs een PR. Het andere hordenummer was later op de dag voor Evelien. In een tijd van 1:07,53 werd deze B-junior 3e totaal. 
 
Gelukkig was het weer deze dag een stuk beter dan het de afgelopen week geweest was. De zon scheen, het was niet koud en er was weinig wind. Goed sportweer dus!  Dit bleek ook voor Lotte en Anne-Wil te gelden, want beide liepen een PR op de 100m. 
Ondertussen waren Zyna en Kimberly begonnen aan twee springnummers. Zyna met een hink, een stap en een sprong en Kimberley deed natuurlijk hoogspringen. Zyna sprong hierbij een PR van 9,75m. 

Daarna waren Hieke en Rachel aan de beurt om een 400m te lopen. Rachel deed dit in een tijd van 1:08.96, wat een PR was, en Hieke haalde met een tijd van 1:05.41 de punten binnen.  Carmen mocht niet een, maar twee rondjes lopen en deed dit in een tijd van 2:30,55. 

Lianne was inmiddels aan het inspringen voor haar nummer, het polsstokhoogspringen. De lat lag letterlijk en figuurlijk laag, waardoor ze lekker in de wedstrijd kon komen.  Ook Nyke moest zichzelf over een lat zien te krijgen, maar dan zonder stok. Nyke sprong over 1,40m, Lianne sprong 1,20m hoger.  In de tussentijd was ook onze jarige Job Elise gearriveerd, die samen met Lotte de 200m mocht lopen. Ze bezorgde zichzelf een leuk verjaardagscadeau door een mooi PR te lopen.

Het op twee na laatste onderdeel van de dag was weer voor Inge, die het niet zo goed deed. Gelukkig had Zyna de kogel al een stuk verder gestoten. 
Ook Mieke was dit jaar weer van de partij en liep de 3000m voor De Spartaan. Onder aanmoediging van haar teamgenoten liep zij in 11:35,15 naar de finish, waarna ze aankondigde dat dit wel haar laatste competitiewedstrijd was. 

De dag werd afgesloten met een zweedse estafette, waarbij ons team uit alleen B’ers bestond. In de volgorde Anne-Wil, Kimberley, Eveliene, Hieke, liepen ze op deze seniorenwedstijd naar een mooie 5e plek. 

Uiteindelijk zijn we 9e totaal geworden, wat betekent dat we volgend jaar weer, samen met de heren, in de tweede divisie uitkomen. 
Alle uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu.


 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven