Nieuws

B-meisjes halen mooie 6e plaats bij competitiefinale in Den Haag

www.avdespartaan.nl
Zondag 24 september was de finale van de B-competitie. Na een week met veel regen en wind, was het afgelopen zondag een prachtige dag. Het zonnetje scheen en iedereen had zin om weer even te sporten.
 
De dag begon gelijk goed, want er waren bij de eerste 2 onderdelen al geweldige resultaten behaald.  Lara was lekker op haar gemak aan het inlopen, waardoor ze bijna te laat was voor speerwerpen. Gelukkig ging het haar met het werpen iets beter af. Haar eerste worp was ongeldig maar ze bleef positief. Vervolgens wierp ze een afstand van 40,69 meter, dat resulteerde in een clubrecord! Niet lang daarna kwam Anneloes aanzetten met een afstand van 27,90 meter met discus, 7 cm onder haar PR. Zij was ook erg blij, ondanks dat ze wel op een PR had gehoopt. 
 
Daarna waren Eveline en Hieke aan de beurt om weer in actie te komen op de 100 meter horden. Hieke eindigde met een tijd van 16,03. Ze vond het zelf wel oké gaan, maar ze had erg veel last van haar blessure. Eveline werd derde met een mooie tijd van 15,29 seconden. 
 
Vervolgens begon Anne-Wil met verspringen. Ze sprong 5,10 meter. Ze was er erg blij mee, aangezien het een tijdje geleden voor haar was dat ze in de 5 meter had gesprongen.  Terwijl Anne-Wil aan het springen was, begonnen Carmen en Doortje aan de 1500 meter. Carmen haalde uiteindelijk de punten binnen met een tijd van 5:19,08 minuten. Ze was er tevreden mee, maar vond dat het wel beter had gekund.  
 
Om kwart voor twee begon Lara aan haar tweede onderdeel van de dag, discuswerpen. Ze had er niet voor niets hard voor getraind, want zij heeft een prachtige afstand van 28,52 meter geworpen. Ook met dit onderdeel was ze blij, aangezien 28,52 meter erg dicht bij haar PR kwam. Ondertussen was Hieke haar best aan het doen met speerwerpen. Ze heeft uiteindelijk één keer geworpen uit stand. Ze had jammer genoeg teveel last van haar blessure. 
 
Vervolgens was het tijd voor de 100 meter: het koningsnummer. Kimberley en Lynn moesten in actie komen. Als eerste liep Lynn met een tijd van 13,06 seconden. Ze schrok nog wel van een meisje dat over haar voeten struikelde tijdens het sprinten, maar ze was wel blij met haar tijd. Na Lynn, moest ook Kimberley de 100 meter trotseren. Ze finishte met een tijd van 12,85 seconden. 
 
Kimberley was nog niet uitgerust van de 100 meter en ze moest alweer naar haar volgende onderdeel: hoogspringen. Ze sprong uiteindelijk 1 meter 60. Hier was ze totaal niet blij mee, maar gelukkig kon ze zich er snel overheen zetten. Ondertussen mocht Rachel beginnen aan het verspringen. Ze sprong 4.43 meter, maar ook Rachel was hier niet echt blij mee. Haar PR ligt namelijk 30 cm verder.   Eveline mocht nu beginnen met kogelstoten. Ze stootte een afstand van 11,24 meter waarmee ze de punten voor kogelstoten binnenhaalde.   Het was nu de beurt aan Anne-Wil en Elise om de 400 meter te lopen. Elise moest als eerste starten, maar maakte een valse start. Gelukkig finishte Anne-Wil wel en ook nog eens met een snelle tijd van 1:00.53 seconden! 
 
We zijn nu aangekomen bij de laatste onderdelen: hoogspringen, kogelstoten en de estafette. Eveline sprong even hoog als Kimberley, namelijk 1,60 meter. Anneloes stootte even later een afstand van 10,62 meter met kogelstoten. Hier was ze niet tevreden mee aangezien haar PR een stuk verder ligt. 
 
Het laatste onderdeel was natuurlijk de estafette. Hier deden Juliette, Lynn, Anne-Wil en Kimberley aan mee. Juliette was nog bang dat ze een valse start zou maken, maar gelukkig gebeurde dat niet. Ze zijn 4e geworden op de 4x100 meter met een tijd van 50,50 seconden. 
 
Na het vijfde onderdeel van de dag stonden we op de tweede plek. We hadden op dat moment nog even hoop op een podiumplek. Maar we zijn uiteindelijk op de 6e plaats geëindigd, wat alsnog erg leuk is! 


Alle uitslagen zijn hier te vinden op atletiek.nu.


 
www.avdespartaan.nl

Start 2 Trail

24 maart 2024
Trailrunning is inmiddels een vast onderdeel van het trainingsaanbod van De Spartaan geworden. Er zijn steeds meer Spartaners die het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Spartaan webshop is uitgebreid! Zowel kleding voor groot als klein is te bestellen… Meer >
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven