Het laatste nieuws

Interview Vrijwilligers van het jaar 2017

10 februari 2018 door Jeannette van der Toorn
www.avdespartaan.nl

Vrijwilligers van de maand: Wim en Sandra Bouma

Sommigen mensen sluit je onmiddellijk in je hart. En in dit interview sprak ik (José) er zelfs met twee. Onder het genot van een bakkie thee in mijn nieuwe huis, was het een genoegen om Wim en Sandra Bouma, twee superleuke enthousiastelingen, tevens de trotse winnaars van de Wandelstok 2017, te ondervragen. Altijd goed om weer nieuwe dingen van mensen te horen. We hopen dat jullie het ook leuk vinden dit interview te lezen.

 

Wie zijn Wim en Sandra Bouma?

Wim: werkt als zelfstandig ICT-er in de automatisering. Geboren in Friesland, 50 jaar, man van Sandra, vader van twee prachtige kids.

Sandra: werkt bij Akzo Nobel in Sassenheim als research microbioloog. Geboren in Limburg, heeft Wim in Delft tijdens de studie ontmoet. Vrouw van Wim en moeder van twee prachtige kinderen: Andrea en Michael. Ze wonen in Sassenheim vanwege Sandra haar werk.

Hebben jullie een sportieve achtergrond?

Wim: Atletiek en volleybal. Ik sta nog als jongen C in de ranglijst aller tijden hoogspringen bij Spartacus atletiek in Friesland. De clubkleuren van Spartacus zijn wit en groen.

Sandra: tennis en daarna paardrijden, dressuur rijden. Bij De Spartaan heb ik bij de opstapgroep gelopen, nu even niet.

Hebben jullie buiten De Spartaan nog andere hobby's?

Wim speelt bridge, maar heeft nu even geen partner, hij doet dit al vanaf zijn 20e jaar en was toen en is nog steeds de jongste van de vereniging. Sandra speelt saxofoon bij Crescendo in de Sassenheimse harmonie. Crescendo verzorgt ook optredens.

Wat doen jullie als vrijwilliger bij De Spartaan?

Wim is CJA-voorzitter (en daarmee al 6 jaar mijn “baas” J), jurylid, bestuurslid, coördinator ABCD-meerkamp, pizzabakker, initiator van Whoznext binnen de vereniging. Vanaf maart gaat hij de baanwedstrijdencoördinatie doen voor de WOC.

Sandra is vaak bij wedstrijden en trainingen aanwezig met aanbod tweedehandskleding en spikes en schoenen. Tevens is Sandra actief in het wedstrijdsecretariaat, ondersteunt ze Wim en pakt diverse taken op in de WOC.

Hoe zijn jullie vrijwilliger geworden?

Wim: via de kinderen, die lid werden van De Spartaan, vonden we het leuk om te helpen en betrokken te zijn bij de vereniging. Het Jurydiploma van Wim was kwijt bij de Atletiek Unie, dus heeft Wim een nieuw diploma behaald.

Hebben jullie nog ideeën voor Spartanen die nog geen vrijwilligerswerk doen?

Het is dankbaar werk, leuk om te doen, er zijn veel handjes nodig, de sfeer is geweldig. Leuk om er bij te horen, en een steentje bij te dragen, we hebben een hoop lol met elkaar. Wel zelf doseren hoeveel tijd je erin wilt steken. Kom ook helpen en meegenieten. Te leuk om het niet te doen. De nieuwe accommodatie is prachtig, veel handen maken licht werk. Wij zijn trots op De Spartaan. Er zijn altijd complimenten over onze vereniging, alles is goed geregeld, ook van buitenaf horen wij, dat De Spartaan een goede reputatie heeft. Wij staan goed bekend in heel Nederland. Leuk om daar onderdeel van te zijn.

Hebben jullie een sport held?

Andrea Bouma (uiteraard!! J ), eigenlijk iedereen die sportief bezig is: Sven Kramer, Usain Bolt, Max Verstappen, Menno Vloon, (polsstokhoogspringer), Dafne Schippers. Allemaal doorzetters. Wij weten wat ze er voor moeten doen en laten.

Hebben jullie nog een persoonlijk motto?

Carpe Diem, pluk de dag, morgen is vandaag weer voorbij.


 
www.avdespartaan.nl
Meer informatie volgt later. Maar noteer de datum alvast als je hier graag bij wilt zijn. We starten om 20.30 in de kantine. Het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Alle leden zijn uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van AV De Spartaan op zaterdag 5 januari 2019, van 16.30 tot 18.30 in de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vanaf 4 december 13:00 uur zijn alle leden verplicht om een sterk wachtwoord in te stellen op de site in MyClub.   Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D junioren

02 december 2018
Het wintercircuit voor de C/D Junioren is zondag 2 december van start gegaan, voor de eerste loop hadden zich 36 atleten verzameld.… Meer >
 
 
 
24-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven