Nieuws

Medailleoogst NK Indoor

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor junioren, afgelopen weekend in Apeldoorn, zijn er vier medailles behaald door de junioren van AV De Spartaan. Andrea Bouma behaalde op het onderdeel 200 meter bij de meisjes A de gouden medaille. In een snelle tijd van 24.64 seconden liep ze al haar concurrenten zoek en zij mag zich het komende jaar Nederlands Kampioen noemen. Daarnaast kwam ze ook nog uit op de 60 meter en na een wat matige start revancheerde zij zich en dat resulteerde in een 3e plaats en een bronzen medaille in een tijd van 7.77 seconden.

Neal Ott doet pas twee jaar aan atletiek en heeft zich gespecialiseerd op het onderdeel polsstokhoogspringen. De afgelopen weken bereikte hij al een hoogte van 4.00 meter, maar tijdens de wedstrijd verbeterde hij zich spectaculair. Met een hoogte van 4.20 meter behaalde hij bij de jongens B de zilveren medaille. De vierde medaille werd behaald door Jurgen van der Zwet op het onderdeel 400 meter bij de jongens A. In een zeer spannende race wierp hij zich op de streep naar voren. Hij veroverde hiermee de derde plaats en de bronzen medaille in een tijd van 50.06 seconden. Door deze gewaagde duik bleef hij de nummer vier 0.01 seconde voor.

Clubrecords
Al deze prestaties waren tevens goed voor de verbeteringen van de clubrecords in de verschillende categorieën. Dit waren echter niet de enige clubrecords, want ook Lianne Daan behaalde bij het polsstokhoogspringen een clubrecord met een hoogte van 2.80 meter. Het meest in het oog springende clubrecord ging echter naar Bas Meeuwenoord op het onderdeel 200 meter bij de jongens B. In een tijd van 23.78 seconden verbeterde hij een clubrecord dat al sinds 1989 op naam stond van Stefan Molenaar, die toen een handtijd liep van 24.0 seconden.

De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >

Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >