Nieuws

Najaarsmarathon

17 mei 2018 door Joop Marcelis
Na een ietwat tegengevallen Rotterdam Marathon, het was ineens wel erg warm,  gaat het vizier van Marathongroep alweer naar een najaarsmarathon. Uit het grote aanbod van marathons hebben we de Marathon van Brugge (www.sport.be/greatbrugesmarathon/2018/nl/) op 21 oktober geselecteerd.

Wij knopen daar dan meteen een gezellig weekend Brugge aan vast. De details zijn nog niet bekend, maar volgen zo spoedig mogelijk. Kan of wil je nog geen marathon lopen, maar wil je toch mee? Op dezelfde dag is er ook een halve marathon, waarbij je tegelijk met de hele marathon finisht!

Wil je mee, spreek dan één van de trainers van de A-groep aan of stuur een email naar fanaten.spartaan@gmail.com.

Op dezelfde dag is ook de marathon van Amsterdam. Als je die wil lopen kan je natuurlijk meetrainen met de marathongroep. Daarnaast zijn er waarschijnlijk enkele lopers, die een week eerder of (2 weken) later een marathon lopen, zoals Eindhoven of New York. Zij lopen dan grotendeels wel het schema, maar wijken met name de laatste weken af.

Doelstelling van ons trainingsschema is de marathon gezond uitlopen met een bovengrens van ongeveer 3:30. De limiet van Brugge is 5:00, dus dat is dan ook de ondergrens.

De duurlopen lopen we in 3 tempogroepen: ca 6:30, 6:00 en 5:30 minuten per km. We adviseren wel, dat je al eens één of meer halve marathons (met een lekker gevoel) hebt uitgelopen.

Durf je nog geen marathon aan, maar staat er nog wel één op je bucketlist? Je kunt natuurlijk ook alleen meetrainen om te wennen en eens te kijken of je dit wel leuk vindt !

 
www.avdespartaan.nl
Dit interview is in 2023 door Peter Jonkheer afgenomen voor de Zaterdag Morgen Nieuwsbrief. Omdat Mariska als penningmeester haar… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op zondag 10 maart 2024 was de afsluitende coopertest van het wintercrosscircuit voor de junioren U16/U14. De wedstrijd, waarin bepaald… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven