Nieuws

Beide A-teams behalen de landelijke finale!

door
www.avdespartaan.nl
Afgelopen zaterdag stond de tweede A-competitie op het programma. Het was warm, heel erg warm, maar dit weerhield de beide teams er niet van om goede prestaties te leveren. Beide teams mogen namelijk naar de landelijke finale! Het wedstrijdverslag over deze wedstrijd is hieronder te lezen, geschreven door Juliette over het meisjesteam en door Joost over het jongensteam.

 

Meisjes A

Zaterdag 26 mei was het tijd voor de tweede A-competitie, deze keer bij Ilion in Zoetermeer. De dag begon bij de meisjes met de 100mH van Eveline en Hannah en het kogelstoten van Anneloes. Eveline behaalde, ondanks dat ze niet heel tevreden was, een vijfde plaats in een tijd van 16,63s. Hannah haalde de eerste van haar twee PR’s van de dag binnen en liep 17,09s. Met kogel was Anneloes ook niet zo tevreden, maar zij heeft toch een nette afstand van 8,73 meter gestoten.

 

Om 12:00 was het tijd voor de 800m, waar Hannah en Rebecca indrukwekkende eindsprintjes lieten zien. Eerst was Hannah aan de beurt die haar tweede PR binnenhaalde in een tijd van 2:29,19. Rebecca mocht in de serie daarna en ook zij haalde een PR in 2:18,85, wat goed was voor een derde plek. Tegelijkertijd met de 800m mocht Lotte voor het eerst in lange tijd weer eens gaan hoogspringen. Met één training als voorbereiding deed zij dit erg goed en haalde 1,45m. Ook was Anneloes van het kogelstoten overgegaan naar het kogelslingeren. Zonder dit onderdeel dit jaar te hebben getraind wierp zij hier 17,82m.

 

Daarna was het tijd voor de eerste groep van het verspringen, waarvoor Rachel was opgesteld. Zij sprong een mooi nieuw PR van 4,64m. Kimberley en ik mochten de 100m lopen en deden dit in 13,15s en 13,36s. Kimberley was hier niet heel tevreden mee, maar mocht later op de dag in de estafette nog laten zien dat ze zeker heel hard kan lopen. Ondertussen was Eveline aan de beurt om te gaan kogelstoten en stootte precies 1 meter verder dan Anneloes: 9,73m.

 

Lotte was de enige loper van het team om de 400m te gaan doen, waardoor er extra druk op haar lag. Dit was voor Lotte geen probleem of misschien zelfs wel extra motivatie en zij liep in de hitte een dik PR van 58,14s en behaalde de eerste plaats op dit onderdeel. Het speerwerpen voor Lianne, die een nette afstand van 31,89m haalde, was ondertussen ook begonnen. Tegelijkertijd moest Kimberley haar haat-liefderelatie met hoogspringen weer onder ogen komen, waar ze toch heel netjes een vierde plek bij haalde met een hoogte van 1,60m.

 

Om 15:00 was het tijd voor Lianne en Carmen om de op zichzelf al zware 1500m te lopen en nu ook nog eens met bijna 30 graden. Ondanks dat deden zij dit allebei heel goed en haalde Carmen een tijd van 5:27,60 en Lianne 5:50,90. Voor Eveline was haar derde onderdeel begonnen. Na het rennen en werpen mocht zij nu gaan verspringen en sprong netjes 5,06m. Ook was het tijd voor de generale repetities van de estafettewissels. Toen deze helemaal uitgemeten waren, was het tijd om te beginnen. Ik, een nogal zenuwachtige Rebecca, Lotte en Kimberley liepen in 49,89s de baan rond en kwamen als tweede team over de finish. Toen was het nog aan Rachel om de geslaagde dag af te ronden met speerwerpen. Dit deed zij heel knap met een nieuw PR en wierp 29,92m.

 

In totaal zijn op deze dag 7256 punten binnengehaald wat, in combinatie met de prestaties van de vorige competitiewedstrijd, genoeg is voor een landelijke 5e plek en betekent dat het team op 2 september nog eens allemaal topprestaties mag laten zien!

Jongens A
Voor de jongens A stond er afgelopen zaterdag een finaleplaats op het spel, om deze felbegeerde plaats te bemachtigen moest het team zijn twaalfde plek behouden.

Twan mocht als eerst in actie komen bij het kogelslingeren, waar hij een afstand behaalde van 19,38m. Hier was hij zelf niet geheel tevreden mee. Ondertussen was het voor Jurgen tijd om te gaan verspringen, na zijn eerste nette sprong van 5,91m, sprong hij helaas drie keer ongeldig. Om half twaalf was het tijd voor de 110 meter horden, hier kwamen Jurgen en ik in actie. Ik noteerde een tijd van 17,16 en Jurgen liep een evenaring van zijn PR, namelijk 15,58.


Bij hoog werd het team vertegenwoordigd door Wessel en Steven. Wessel mocht als eerste een poging wagen en hij sprong hierbij naar een evenaring van zijn PR 1,65m. later op de dag zou Steven 1,75m springen en de punten binnenhalen. Terwijl Wessel druk bezig was met hoogspringen, werd het voor Neal tijd om met polsstok te gaan beginnen. Hij sprong hier uiteindelijk naar een mooie gedeelde 2e plaats, met een hoogte van 4 meter.


Voor de 800m stond Jochem opgesteld, hij volbracht de twee rondjes in een goede tijd van 2:06,73. Alex stootte zijn kogel in groep 1 naar 9,73m, Sven kreeg zijn kogel in groep 2 naar 11 meter. Voor Twan was het tijd geworden om aan zijn 2e onderdeel te beginnen, het speerwerpen. Hierbij wist hij een 5e plek te bemachtigen met 45,14m. Alex mocht twee uur later een poging wagen en wierp een afstand van 34,35m.
 

Om 13:20 was het tijd voor Steven en Bas om een 100m te lopen. Steven versloeg Bas met 3 honderdsten op dit onderdeel, maar beide waren erg tevreden met hun tijd. Steven noteerde 11,61. Bas, die de geblesseerde Julian verving, noteerde 11,64. Ondertussen liep de temperatuur op naar belachelijk hoge waarden. Gelukkig werd er voor verkoeling gezorgd door Andrea die in Zoetermeer ijsjes was gaan halen, met gevaar voor eigen leven volgens de inzittenden van de auto.
 

Na Jurgen was het nu mijn beurt om ver te springen, ik kwam daarbij tot een afstand van 5,81m. Bas en Jurgen mochten samen in de laatste serie van de 400m starten. Jurgen was niet helemaal tevreden met zijn tijd van 50,95. Bas liep met 52,03 een PR. Het een na laatste onderdeel van de dag was de 3000m. Zeb wist op dit onderdeel, ondanks de hitte naar een keurige 3e plek te rennen met een tijd van 9:25,05. De 4x100 is zoals gebruikelijk het laatste onderdeel van de dag. Het estafetteteam bestond uit Neal, Bas, Steven en mij. Ondanks één spannende wissel werd er 44,36 gelopen, tevens de beste tijd uit de poule!


Wat mij betreft kan er teruggekeken worden op een mooie wedstrijd, waarbij het team zelfs een plekje is gestegen. Met een 11e plaatst is het podium nog ver weg, maar alles kan nog gebeuren. Op naar de finale!

Alle uitslagen zijn via deze link terug te vinden: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/16964/140/

Ed Turk heeft deze dag mooie foto's gemaakt en deze zijn hier terug te vinden.

Juliette en Joost bedankt voor het schrijven van de stukjes, trainer en ploegleider bedankt voor de begeleiding, Gert en Tessy bedankt voor het jureren bij polshoog en alle supporters bedankt voor de aanmoedigingen! Op naar de finale!

 


 

 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven