Nieuws

Tweede wedstrijd voor de senioren in het stormachtige Alkmaar

door
www.avdespartaan.nl

Afgelopen zondag stond de tweede competitie voor de senioren op het programma, dit keer in Alkmaar. Net zoals bij de A-competitie de dag ervoor was het heel erg warm in Alkmaar en waaide het erg hard, maar ondanks de hitte hebben alle atleten toch weer mooie resultaten neergezet. Alle prestaties zijn hieronder te lezen in het wedstrijdverslag, geschreven door Alex en Laurien.

Mannen

Afgelopen zondag was het voor de heren van AV De Spartaan tijd om op competitiewedstrijd nummer twee te presteren. Om twaalf uur begon de wedstrijd, maar voordat iedereen zijn onderdeel gedaan had, stond het zweet al op de bovenlip. Het was namelijk een warme dag met temperaturen oplopend tot misschien wel 30 graden.

 

Nog voordat de temperatuur op zijn hoogtepunt was stond Hans aan de start van de 3000m SC. Hij liep in de hitte een mooie tijd van 10:04,86sec. Naast Hans waren Rick en ik ook van start gegaan met onze eerste onderdelen. Rick liet een afstand noteren van 49,43m. Volgens oplettende ogen loog het meetlint en was de afstand (vanaf de zijkant gezien) een groot stuk verder. De jury wilde hier niet mee ingaan en de genoteerde afstand bleef staan. Rick zou eigenlijk ook nog in actie komen op kogelstoten, maar doordat Ruud de kogel tot bijna 14m stootte (lees 13,76m) kon Rick naar huis gaan om Formule 1 te kijken. Ikzelf stond op hoog en sprong een magere 1.65m.

 

Rond de klok van 1 uur klonk het startschot van een middag vol sprinten voor Emiel. Hij liep op de 100m met een tegenwind van -1,8m/s een behoorlijk goede tijd van 11,62sec en op de 200m met een nog hardere tegenwind 23,16sec. Richard stond op dezelfde tijd in het startblok voor de 100m en liep met een trage start nog een mooie 12,00sec. Deze middag stond ook de 400m op het programma, ook hier liet ik mij weer van mijn slechte kant zien maar liep gelukkig nog onder de minuut. Gelukkig was Thijmen mijn redder in de nood en haalde de punten binnen in een tijd van 51,26sec. Naast de 400m was er ook een 400mH. Jurgen mocht, met een 110mH, verspringen en een 400m in zijn benen van de A-competitie, van start gaan en racete naar 56,07sec.

 

Groep twee was ondertussen gestart met het hoogspringen en Levi legde de lat op een hoogte van 1,80m en sprong hier met de welbekende fosburyflop overheen. Van springen in de hoogte maken we een sprongetje in de verte. Jelle en Roel kregen de eer om zo ver mogelijk te springen. Jelle sprong na maandenlang niet trainen 6,33m en Roel, herstellende van een blessure, een goede 6,17m. Terwijl het verspringen in volle gang was, mochten Davey en Zeb aan de start verschijnen van de 1500m. Een 1500m is sowieso zwaar, maar als je dit onderdeel moet lopen met een temperatuur van tegen de 30 graden dan is het helemaal geen pretje. Davey mocht in de eerste groep lopen en nam al snel de kop, maar liet zich de laatste ronde inhalen. Hij liep toch nog een snelle 4:24,01sec. Zeb startte in de tweede groep en merkte al snel dat het niveau hoog lag . Hij kon dit niveau aardig bijbenen en liep uiteindelijk een mooie tijd van 4.19,86sec.

 

Na urenlang op een stoeltje te hebben gezeten en mensen belachelijk te hebben gemaakt, mocht Jarik eindelijk zijn longen uit zijn lijf rennen op de 4x100m. Huh Jarik en 4x100m, gaat dat wel samen? Ja, dat ging samen. Jarik startte prima en gaf het stokje mooi door op Thijmen. Thijmen sprintte richting Richard die het stokje netjes af kon leveren bij Emiel die de laatste honderd meter kon rennen. Met het eindschot van Emiel kwam er een mooie tijd op klokken van 44,62sec.

Met nog een wedstrijd in het verschiet, hebben de heren veel zicht op de promotie/degradatiewedstrijd richting de 1e divisie. Om dit verslag even af te sluiten moeten we ons jurylid Dave nog even bedanken voor zijn inspanningen bij het polsstokhoogspringen.


Vrouwen

Nadat er bij de mannen al drie onderdelen van start waren gegaan op deze hete dag, mochten ook de dames beginnen met hun eerste onderdelen: kogel en ver. Kimberley was degene die zich mocht wagen aan het kogelstoten. Zij kwam tot een afstand van 9,37m. Helaas een stuk minder ver dan haar PR. Toch haalde Kimberley de punten binnen, omdat B-junior Shana later op de dag net iets minder ver stootte, namelijk 9,07m. Lotte vertegenwoordigde het team bij verspringen en kwam tot een mooie afstand van 4,91m. Met weinig trainingen voor dit onderdeel, kon zij hier erg tevreden over zijn.

 

Vervolgens was het de beurt aan Annemijn om na een lange blessure weer eens een 800m te gaan lopen. Ze was de enige van het team die deze afstand liep en finishte in een tijd van 3:03,06. Ondertussen sprong Femke een hoogte van 1,40m. Een erg mooie prestatie, maar helaas net geen PR. Daarna behaalde Annemarie een knappe vierde plek op de 100m in een tijd van 13.36s en haalde daarmee veel punten binnen voor het team. Ook Lianne was goed in vorm en behaalde bij polshoog een tweede plek met een hoogte van 2.80m. Dit was tevens een evenaring van het clubrecord.

 

Het tweede onderdeel van Shana op deze dag was speerwerpen. Ze wierp hierbij 31,06m, waardoor ze maar liefst 618 punten binnen haalde. Lotte en Femke kwamen in actie op de 400m. Dit was voor Femke haar eerste 400m, dus het was voor haar lastig in te schatten hoe ze haar race moest indelen, maar toch kwam ze in een knappe tijd van 1:06,37 over de finish. Lotte had de dag ervoor ook al een 400m gelopen in de hitte, maar deed dit vandaag gewoon opnieuw en deze keer in een tijd van 1:00,76. Dit was goed voor een derde plek.

 

Daarna was het aan Rebecca om een goede race neer te zetten op de 400mH, terwijl zij al een 800m in de benen had van de dag ervoor. Ze raakte af en toe een horde, maar ondanks dat, finishte ze in een tijd van 1:04,67. Na Femke was het ook de beurt aan Eveline om over de lat heen te springen bij het hoogspringen. Ze kwam tot een hoogte van 1,55m, waarmee ze gelijk de punten binnen haalde.

Inmiddels was ook Tessa gearriveerd om aan haar 200m te beginnen. Ze liep, ondanks de harde tegenwind op het rechte stuk, een tijd van 29,32s, waarmee ze erg tevreden kon zijn. Ook Annemarie liep deze afstand en ze haalde een knappe tijd van 27,19s. Intussen was het de beurt aan Mieke om op het heetste punt van de dag een 3000m te lopen. Ze was de enige die dit onderdeel liep, omdat Doortje er uiteindelijk toch voor koos om iedereen heel hard aan te gaan moedigen. Mieke eindigde in een tijd van 11:40,10. Het laatste onderdeel van de dag was natuurlijk de estafette. Tessa, Lianne, Annemarie en ik mochten het stokje rond gaan brengen. Af en toe waren er wat spannende wissels, maar uiteindelijk is de finish behaald in een tijd van 52,28s.

 

Na twee wedstrijden staan de dames landelijk op een 18e plaats met nog slechts één wedstrijd te gaan, waarbij het plan is om nog een aantal plekjes te gaan stijgen.


Alle uitslagen zijn hier terug te vinden: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/17032/140/



 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven