Het laatste nieuws

Team:Fit - Samen voor een gezondere sportkantine

15 augustus 2018 door Paula Hollander
www.avdespartaan.nl
Na een fijne training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten, natuurlijk, en voor ieder wat wils! Team:Fit zet zich in voor gezondere sportkantines. De Spartaan heeft zich hier uiteraard bij aangesloten.

Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines.  Om verenigingen en vrijwilligers te motiveren bieden ze coaches, geven ze vele tips op de website van Team:Fit en maken ze met de vereniging een actieplan. Wij gaan voor brons! Dit betekent dat we in de kantine gezondere keuzes aanbieden en dat goed zichtbaar maken.

Er zijn al aantal veranderingen in de kantine doorgevoerd. Hieronder staan enkele voorbeelden:
  • Op de warme dagen, waar we er al voor de zomervakantie veel van hebben gehad, stonden er waterkannen op de tafels bij jeugdwedstrijden. Dit is zullen we blijven doen voor alle leden.
  • Sinds kort wordt er ook fruit verkocht, zoals manderijnen en bananen. Deze staan op de bar, goed in het het zicht van de leden.
  • De tosti's zijn nu ook op bruin brood verkrijgbaar.
  • De snacks zijn nu te koop in kleinere porties.
  • Alle producten, dus ook de gezondere producten zijn in de prijslijst die in de kantine hangt opgenomen.
Wij werken volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze.

Samen met onze kantinemedewerkers zullen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan het bestuur.

Heb je nog tips voor onze kantine, stuur ze naar: robvdklauw14@gmail.com 

 
www.avdespartaan.nl
Op 25 augustus jl. was het 25 jaar geleden dat de Club van 100 van de Atletiekvereniging De Spartaan werd opgericht.   Dit… Meer >
 
Beste Spartaan Circuit lopers, Wegens ziekte is de prijsuitreiking van de Loopt tegen Kanker in Warmond 1 week… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vanavond ben ik met Rob van der Klauw bij de uitreiking van de Rabobank Clubkas Campagne geweest, die deze keer gehouden werd in… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
In de super mooie bewegingsruimte heeft Rob Boot al enkele 50 plussers advies mogen geven over welke sportieve activiteiten het beste… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven