Het laatste nieuws

Team:Fit - Samen voor een gezondere sportkantine

15 augustus 2018 door Paula Hollander
www.avdespartaan.nl
Na een fijne training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten, natuurlijk, en voor ieder wat wils! Team:Fit zet zich in voor gezondere sportkantines. De Spartaan heeft zich hier uiteraard bij aangesloten.

Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines.  Om verenigingen en vrijwilligers te motiveren bieden ze coaches, geven ze vele tips op de website van Team:Fit en maken ze met de vereniging een actieplan. Wij gaan voor brons! Dit betekent dat we in de kantine gezondere keuzes aanbieden en dat goed zichtbaar maken.

Er zijn al aantal veranderingen in de kantine doorgevoerd. Hieronder staan enkele voorbeelden:
  • Op de warme dagen, waar we er al voor de zomervakantie veel van hebben gehad, stonden er waterkannen op de tafels bij jeugdwedstrijden. Dit is zullen we blijven doen voor alle leden.
  • Sinds kort wordt er ook fruit verkocht, zoals manderijnen en bananen. Deze staan op de bar, goed in het het zicht van de leden.
  • De tosti's zijn nu ook op bruin brood verkrijgbaar.
  • De snacks zijn nu te koop in kleinere porties.
  • Alle producten, dus ook de gezondere producten zijn in de prijslijst die in de kantine hangt opgenomen.
Wij werken volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. We maken hiermee de gezonde keuze de makkelijke keuze.

Samen met onze kantinemedewerkers zullen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart brengen met de Kantinescan van het Voedingscentrum en de uitkomst rapporteren aan het bestuur.

Heb je nog tips voor onze kantine, stuur ze naar: robvdklauw14@gmail.com 

 
www.avdespartaan.nl
Meer informatie volgt later. Maar noteer de datum alvast als je hier graag bij wilt zijn. We starten om 20.30 in de kantine. Het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Alle leden zijn uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van AV De Spartaan op zaterdag 5 januari 2019, van 16.30 tot 18.30 in de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vanaf 4 december 13:00 uur zijn alle leden verplicht om een sterk wachtwoord in te stellen op de site in MyClub.   Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D junioren

02 december 2018
Het wintercircuit voor de C/D Junioren is zondag 2 december van start gegaan, voor de eerste loop hadden zich 36 atleten verzameld.… Meer >
 
 
 
24-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven