Het laatste nieuws

Kermisloop en start Spartaan Circuit

01 oktober 2018 door Loek van Saase
www.avdespartaan.nl
Spartaan Circuit start met Kermisloop Lisse

een nieuwe opzet van de wintercompetitie startte dinsdag 25 september met een vertrouwde loop:
 

De Kermisloop van Lisse.

Voor deelnemers aan het SPOC was het de laatste loop van de kermiscompetitie in de streek en daarbij dus direct de eerste loop van het nieuwe Spartaan Circuit 2018-2019.
De omstandigheden waren voortreffelijk:  droog koel weer met weinig wind.  Hierdoor waren veel mensen op de been om de Kermisloop te bekijken en menigeen had vooraf al positie ingenomen op de diverse gezellige terrassen op het Vierkant.
Voordat er gelopen kon worden was het zaak om het parcours in orde te brengen en met vereende krachten werden de noodzakelijke dranghekken in combinatie met roodwit markeringslint aangebracht. Verrassend was voor een aantal lopers dat de richting van het parcours dit jaar tegengesteld was in vergelijking met vorig jaar maar de afstand per ronde bleef gelijk en liep via Heereweg achter de Grote kerk langs richting Lindenlaan en achterom de Westerdreef waarna via twee keer rechtsaf weer de Heereweg op.

De jeugd startte eerst om 19.00hr en spurtte weg voor hun ronde met een flitsende start waarbij het voor sommigen welhaast een 100m sprint leek en met rode konen waren ze in no time weer terug aan de finish. Allemaal Kanjers!
De senioren starten zoals gepland om 19.20hr exact voor hun 6 ronden waarmee ongeveer 6,6km gelopen werd bij passeren van de finish.
Er werd flink gezwoegd en al gauw waren herkenbare koppeltjes in het wedstrijdveld te zien die enerzijds met elkaar streden en tegelijk ook elkaar stimuleerden om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Toch ook wat pech:  waar gestreden wordt gebeurt wel eens iets en zeker twee uitvallers heb ik zien staken wegens enkel- en achillesproblemen. We hopen op snel herstel voor de mannen!

Na finishen van de laatste strijders was het natuurlijk nog niet klaar:  prijzen werden uitgereikt (zie uitslagenlijst SPOC) voor vele categorieen waarbij opviel als iemand eenmaal in de prijzen viel dat hij/zij ook vaak voor andere prijzen in aanmerking kwam.  De diversiteit van winnaars was verspreid over uiteraard de Spartaan, maar ook bijvoorbeeld AV Rijnsoever en NSL.  Het Spartaan Circuit heeft zijn eigen uitslagen met deze loop vastgelegd en daarmee bouwen we voort door de winter heen.

Al met al een zeer geslaagde sportieve loopavond gevolgd door een gezellige terrasvoortzetting en we verwachten Spartaan  Circuit deelnemers natuurlijk ook bij de Warmond loop op 07-10-2018 !

www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl
www.avdespartaan.nl

 
www.avdespartaan.nl
Meer informatie volgt later. Maar noteer de datum alvast als je hier graag bij wilt zijn. We starten om 20.30 in de kantine. Het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Alle leden zijn uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van AV De Spartaan op zaterdag 5 januari 2019, van 16.30 tot 18.30 in de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vanaf 4 december 13:00 uur zijn alle leden verplicht om een sterk wachtwoord in te stellen op de site in MyClub.   Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D junioren

02 december 2018
Het wintercircuit voor de C/D Junioren is zondag 2 december van start gegaan, voor de eerste loop hadden zich 36 atleten verzameld.… Meer >
 
 
 
24-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven