Het laatste nieuws

Vrienden van de Atletiek naar Lisse

28 oktober 2018 door Paul Stelder
www.avdespartaan.nl
Op zaterdag 27 oktober was de kantine bezet door de Vrienden van de Atletiek. Een club van oud-atleten en bestuurders uit de atletiek. Ze steunen met name de Nederlandse jeugdatleten met speciale beurzen voor wedstrijden of trainingsstages. Voor de jaarvergadering kwamen ze dit jaar naar Lisse.
 
De Vrienden van Atletiek is een organisatie die al 67 jaar bestaat en die oorspronkelijk gevormd werd door oud- atleten die in de Nederlandse top hebben meegedraaid. Nu bestaat de groep ook uit bestuurders van diverse atletiek organisaties. In het bestuur zitten oud voorzitters van De Spartaan Wim van de Krogt en Jaap van Amsterdam. Zij hadden hun oog laten vallen op de vernieuwde accommodatie om hun vergadering te houden.
 
Na de jaarvergadering was er een ontspannen lunch met tussen de gerechten door interviews met een aantal toppers uit de huidige Nederlandse atletiek die hun mening gaven over ontwikkelingen in de atletiek en met name naar de ontwikkeling van jeugd talenten.
 
Lisanne de Witte, Nederlands recordhoudster op 400 m en tevens 3e plaats op deze afstand tijdens EK Berlijn 2018, beantwoordde met haar trainer Sven Ootjers diverse vragen van Wim van der Krogt. Jacqueline Goormachtigh (10 jaar lang Nederlands kampioen discuswerpen) was samen met haar dochter Alida van Daalen aanwezig om enkele vragen te beantwoorden. Alida behaalde, ook op discus, op 16-jarige leeftijd zilver tijdens de Jeugd Europese Kampioenschappen. Als laatste was Charles van Commenée, hoofdcoach van de Atletiekunie, aan het woord. In het verleden was hij chef de mission van de Nederlandse afvaardiging op de  OS van 2008 in Peking en hoofdcoach van de Engelse atletiekploeg tijdens de OS in 2012.

 


 
www.avdespartaan.nl
Afgelopen zondag 14 april stond de eerste competitiewedstrijd voor de senioren op het programma. Voor de vrouwen dit keer in Gouda en… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
www.avdespartaan.nl
Elke donderdagavond, start 19:15 uur vanaf de parkeerplaats Waterleidingduinen, ingang De Zilk. Onder leiding van Henk de Jong,… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
Starttijd zaterdagochtend is 9u30. 27 april geen training. !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
www.avdespartaan.nl
De prijzen in de kantine zullen per 15 mei 2019 worden verhoogd. Per jaar worden de prijzen bekeken en dit jaar hebben we besloten de… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven