Nieuws

Nieuwjaarsreceptie

10 januari 2019 door Paula Hollander
www.avdespartaan.nl
In het eerste weekend van het nieuwe jaar komen de Spartaanleden altijd bij elkaar voor de Nieuwjaarsreceptie. Bij de terugblik naar 2018 stond voorzitter Paul Stelder uiteraard stil bij de enorme verbouwingsoperatie.
“Onder de bezielende leiding van een drietal hebben heel veel vrijwilligers hun handen letterlijk uit de mouwen gestoken en hun steentjes bijgedragen. Voor de dragende krachten van de bouw: Nico Schriek, Laurens van Schie en misschien vooral Fred Duinkerken, maar met name ook al die vrijwilligers wil ik graag nog eenmaal uw applaus.” Na de officiele opening op 29 april is de ontwikkeling verder gegaan. “We hebben het schilderwerk nog eens nagelopen, er zijn prachtige letters op de gevel geplaatst en er is een kunstwerk in de kantine opgehangen. Ook in de sportzaal zijn nog verbeteringen aangebracht. Tot slot is met grote steun van de gemeente het plein voor de kantine opnieuw betegeld.”
 
Een tweede hoogtepunt dit jaar was het meedoen aan en het organiseren van de landelijke kampioenschappen A junioren voor teams. Dit keer dus een prestatie van atleten en vrijwilligers samen. “Voor mij nieuw dit jaar was het bewonderenswaardig grote aantal mensen dat beschikbaar was en zich inzette voor zulke wedstrijden. Elders streden de jongens en meisjes B ook in de finale. Ook in de jongens D en meisjes C bereikten we de finale en ons senioren mannenteam is gepromoveerd.”
 
Uiteraard waren er nog veel meer hoogtepunten in 2018, zoals de Ter Specke Bokaal, de Club van 100 die dit jaar al 25 jaar lang de club financieel steunt en de wedstrijdlopen die we in samenwerking met anderen organiseren zoals het Van der Hulst Oranjecircuit, de scholierenbosloop en de Schoonderbeek Installatie Estafette.
 
In memoriam
“Helaas moeten we elk jaar ook afscheid nemen van enkele mensen die voor De Spartaan van belang zijn geweest. Deze keer zelfs van twee heel belangrijke krachten.
Ten eerste Joke van der Lans, die op 22 maart jl. is overleden. Joke was al actief als loopster in de masterploeg, werd later trainster en uiteindelijk deed ze mee als wandelaar. In de kantine stond ze vaak achter de bar, maar ze hielp ook trouw bij het schoonmaken daarvan.
Een ander belangrijk oud-lid van de vereniging is Jan van Heek geweest. Jan heeft meer dan 20 jaar de leiding gehad bij de training van de atleten. Hij was een goed geschoold vakman en heeft enkele grote talenten, die De Spartaan toen had, tot kampioenen gemaakt. Hij was al enkele jaren niet meer betrokken bij De Spartaan, maar hij heeft een indrukwekkende staat van dienst bij ons gehad.”

De prijzen
Traditiegetrouw werden er ook diverse prijzen uitgereikt
 
Prestatieprijzen:
– NSK indoor 2018 Zweedse estafette: Jurgen vd Zwet, Thijmen Dofferhoff, Richard Assendelft en Emiel Stoop. Tijd: 2:03,85
Andrea Bouma heeft bij de NK indoor 200 meter goud behaald bij de meisjes A in 24.64

Juryprijs: Luitzen Homma Bokaal: voor Gerard Beernink
“Dit is één van de juryleden die niet opvalt, maar op wie je altijd kunt rekenen. Hij zorgt voor een fijne ondersteuning tijdens de wedstrijden, heeft nooit problemen met de indeling bij de onderdelen en voert nauwgezet en stipt de werkzaamheden uit.”

WOC prijs: Joop Verburgt Bokaal: voor Janny Dofferhoff
“Al jaren zet ze zich in voor De Spartaan. Nieuwe computerprogramma’s voor het wedstrijdsecretariaat? Laat maar komen en is er iets niet duidelijk, dan spreekt ze met de programmeur totdat ze snapt hoe het zit. Startnummers plakken, geen probleem. Een heel weekend wedstrijd boven in de Hoed, gezellig: 'als ik wel maar mijn eigen kinderen kan zien lopen.' Voor de kerstcross leuke tegoedbonnen maken voor warme chocolademelk of glühwein, zo klaar. ”

Bestuursprijs: Ir. Aad Paardekooper Beker: voor Cees Hoogenboom
“Hij heeft al in 2000  de Juryprijs  en in 2012 WOC prijs  gewonnen.  Al 22 jaar lid van onze vereniging, waarin hij meer doet dan je op het eerste gezicht zou denken. Niet opvallend aanwezig tijdens wedstrijden, maar als je goed oplet is hij er vrijwel altijd bij. Ongeacht het soort wedstrijd. Jurylid, wedstrijdleider, voorfietser bij wegwedstrijden, opbouwer bij evenementen, of een jurycursus geven. En al jarenlang de trainings- en wedstrijdmateriaalbeheerder van onze vereniging.”

Jubilarissen: 50 jaar lid
Het zijn twee kanonnen van weleer met enorme palmares.
Aad Kortekaas, begin lidmaatschap: 26 juni 1968
Vele mooie atletiek- en hardloopprestaties geleverd in al die jaren. Van hoogspringen tot 400 meter horden, van hink-stap-springen tot marathons. Met twee keer een 3e  plaats op het NK.
Afgelopen zomer een ernstig fietsongeluk, maar niet opgeven, hij loopt al weer een beetje hard!
Piet Waaning, begin lidmaatschap: 01 05 1968
2 keer aan een EK meegedaan en clubrecords op 3, 5 en 10km staan op zijn naam. Voorzitter van 1998 tot 2001 geweest en nu rustig aan het hardlopen.

Vooruitblik 2019
“Eén wens is op 2 januari al vervuld: een nieuwe penningmeester in de persoon van Leo Onderwater. Uiteraard hebben we nog meer wensen voor 2019:
-  Het gebruik van de sportzaal: door de sportzaal (bewegingsruimte) is ons aanbod aan sport- en beweegactiviteiten nog breder geworden voor hetzelfde lidmaatschapsgeld. Ik hoop dat het gebruik van de zaal zal toenemen en daardoor ons welzijn en onze prestaties zal verhogen.
- Een trainer voor de Mila groep: Michel heeft ons voor ons onverwacht verlaten, we zoeken naarstig naar een opvolger: wie vult deze leemte op?
- TSB: Groot evenement, waarbij veel vrijwilligers nodig zijn. Dus noteer alvast in uw agenda: 18 mei 2019 en liefst ook de dagen daarvoor zijn er weer veel handen nodig.
 
Voor dit moment wil ik het hierbij laten. Ik dank u voor uw aandacht en hoop op een gezellige voortzetting van deze receptie.”


Lees ook het artikel in Lisses Nieuwsblad: klik hier. 
www.avdespartaan.nl
Misschien hoor jij wel eens om je heen ‘dat wil ik ook, 5 kilometer hardlopen, maar waar moet ik beginnen?’ Vertel je familie,… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Wist u dat atleten ook kunnen voetballen? Dat hebben 14 Spartaanse mannen met leeftijden uiteenlopend van 19 t/m 40 jaar de afgelopen… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Van vrijdag 30 augustus tot en met dinsdag 24 september komt heel de bollenstreek weer in beweging. Jong en oud kunnen dan weer… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Voorafgaande aan het jubileumjaar heeft het Zorg en Zekerheid circuit een splinternieuwe website ontworpen waarin alle informatie over… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven