Nieuws

De sportzaal wordt actief gebruikt! Heb jij ook interesse?

26 februari 2019 door Paul Stelder
www.avdespartaan.nl
Enkele maanden geleden heb ik gevraagd een naam te bedenken voor de sportruimte die we sinds de grote verbouwing tot onze beschikking hebben. Veel creatieve suggesties heb ik niet gehad, daarom is gekozen voor de meest praktische: de Sportzaal.

Bij de oplevering in april 2018 stonden alle apparaten te glimmen en keken zij ons uitdagend aan. Om de inrichting helemaal af te krijgen moest er nog wel een aantal klussen worden geklaard. De uitvoering van deze bezigheden nam nog vrij veel tijd in beslag, maar de lange en warme zomer was ook niet bij uitstek de tijd om binnen te gaan sporten. Nu is echter alles naar  wens ingericht en wordt het hoog tijd om de mogelijkheden die de zaal biedt, onder uw aandacht te brengen.

De atleten gingen de sportzaal als eerste gebruiken. Zij bouwden voort op de oefeningen die ze voor de nieuwbouw in de kleine bedompte ruimte achter de mannenkleedkamer deden. Nu is er veel meer variatie mogelijk en kan er ook gerichter getraind worden in een grote, lichte ruimte met prachtig zicht op de baan.

In samenwerking met Joop Marcelis heeft Anthony Ott prachtige instructiekaarten gemaakt, waarmee in één opslag duidelijk is, welke oefening bij welk apparaat gedaan kan worden.

Voor de recreanten zijn in het najaar op maandagavond en woensdagmorgen twee groepen gestart onder leiding van Leo Onderwater en Anneke van der Veek. Deze groepen hebben zich snel gevuld, hoewel zich wellicht nog een enkeling kan aansluiten. Joop Marcelis is met  zijn marathongroep op maandagavond ook in de zaal te vinden. Rob van der Klauw en Peter Jonkheer willen op korte termijn nieuwe groepen gaan opstarten en begeleiden. Variatie in training is voor iedereen aan te raden, revalidatie na blessures is ook mogelijk. De recreanten die meer informatie willen, kunnen zich op een trainingsavond melden bij Rob van der Klauw of via zijn mailadres: ckzvoorzitter@avdespartaan.nl.

Bij de ingang van de zaal is een bord geplaatst waarop de tijden vermeld staan, waarop de zaal door de verschillende groepen gebruikt wordt.

Bij de ingang is ook een klein reglement aan de muur bevestigd. Twee regels verdienen het om nog eens extra benoemd te worden.
  1. In de sportzaal is er altijd een risico op ongelukken. Daarom mag er nooit alleen gesport worden.
  2. De zaal wordt met schoon schoeisel betreden en netjes achtergelaten. Ons schoonmaakteam, bestaande uit Martien van de Hoorn en Donna van der Niet,  kunnen dan wekelijks binnen redelijke tijd de zaal professioneel reinigen. Bij de ingang van de kantine zullen borstels geplaatst worden, zodat de kantine en de sportzaal met schoon schoeisel betreden kunnen worden.
Lees hier het gehele reglement.

We zijn heel trots en blij dat onze vereniging de beschikking heeft gekregen over de sportzaal. We hopen dat deze steeds meer gebruikt gaat worden. Er zijn nog veel mogelijkheden daartoe overdag, op vrijdagavond en in het weekend. Ik kan me voorstellen dat ook ouders van sportende pupillen wellicht een groepje kunnen gaan vormen als hun kroost op de baan bezig is.

Onze leden mogen, binnen de regels die voor het gebruik van de zaal zijn opgesteld, voor hetzelfde lidmaatschapsgeld gebruik maken van deze semi- professionele fitness ruimte. We hopen dat zij steeds meer de mogelijkheden hiervan inzien en durven benutten. Wellicht zijn er ook leden die al jarenlang ervaring hebben in sportscholen. We willen hen graag betrekken in de opzet en begeleiding van nieuwe groepen.

De sportzaal biedt met krachtoefeningen een mooie aanvulling op de reguliere looptrainingen, wat een bezoek aan een sportschool kan evenaren.

Indien je interesse hebt, kun je je melden bij mij: voorzitter@avdespartaan.nl


 
www.avdespartaan.nl
Zondag 13 oktober 2019 organiseert De Spartaan in het Keukenhofbos in Lisse de jaarlijkse hardloopwedstrijd 'Crossen door de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Dit jaar kunnen we weer terugkijken op een goed marathonjaar. We hebben met de marathongroep drie marathons gelopen. De Heuvelland… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Wat doen we eigenlijk al? We zijn een vereniging met veel bewuste leden die best veel dingen doen voor duurzaamheid. Hierover wordt… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op dinsdag 24 september organiseren we een wandeling door Lisse. Start om 19.30 uur bij de ingang naar de sportzaal tegenover… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven