Nieuws

Hoe kunnen we onze vereniging nog meer verduurzamen?

27 februari 2019 door Eveline Botter
www.avdespartaan.nl
Graag zou ik samen met enkele andere leden een actieplan voor het verder verduurzamen van onze vereniging willen maken. Het bestuur heeft voor het maken van dit actieplan groen licht gegeven. Duurzaamheid is belangrijk voor ons allemaal en we kunnen hiermee de vereniging helpen een moderne en maatschappelijk betrokken vereniging te blijven. Uiteindelijk zullen we een advies aan het bestuur geven.

De kansen gaan we gezamenlijk inventariseren. Niet alleen op het gebied van energie, maar ook op dat van afval = grondstof kunnen we een voorstel doen. Daarnaast zal er ook aan de communicatie gedacht moeten worden om iedereen betrokken te krijgen. Dat is een belangrijk punt, waarmee we nu direct ook al kunnen beginnen. 

Weten jullie dat er 60 zonnepanelen op het dak van de Sportzaal liggen? En weten jullie hoeveel energie die opwekken? Naast energie opwekken, is energie besparen een belangrijke eerste stap. Daar zie ik ook diverse mogelijkheden. Kortom er liggen kansen en (nog wat andere) uitdagingen, ondanks dat er bij de ver-nieuwbouw al nadrukkelijk aandacht voor geweest is . 

Je hoeft geen specialist te zijn om je aan te melden! Iedere gebruiker kan een steentje bijdragen.

Waarom ik dit ga trekken? In mijn werk ben ik dagelijks bezig met het onderwerp duurzaamheid in het onderwijs, de sport en meer. Als vrijwilliger ben ik bestuurder van Stichting Bollensteek Duurzaam.
Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige, omdat mijn woning al 20 jaar geleden gebouwd is, waarbij ik toen al met allerlei duurzame aspecten rekening heb gehouden en inmiddels heb ik zelfs geen gasaansluiting meer nodig. Die ervaring deel ik graag met de vereniging en haar leden.

Hoogstwaarschijnlijk heb je als deelnemer van deze tijdelijke werkgroep ook thuis profijt van inzichten en kansen.
Als je je betrokken voelt bij het onderwerp duurzaamheid en wilt meedenken over dit belangrijke onderwerp, wil ik je vragen je voor deze nieuwe werkgroep op te geven. We kunnen de vereniging met onze idee├źn helpen om steeds minder energie gebruiken en op die manier een voorbeeld vormen voor anderen.

Aanmelden kan via de vrijwilligers commissie of rechtstreeks bij mij als ik op de baan ben of via e.e.botter@gmail.com

Heel erg bedankt alvast voor jullie bereidheid om de vereniging te verduuzamen. 
www.avdespartaan.nl
Aanvullende informatie: Op zondag 1 september is weer de voor verschillenden onder jullie bekende Kaag en Braassem poldertocht. Het is… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

10 km van Noordwijk

14 juli 2019
Prima loopweer, mooie locatie, leuk parcours en veel publiek. Dat waren de omstandigheden in een notendop afgelopen zondag in Noordwijk. Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Een paar dagen voor de wedstrijd van de Universiade in Napels heb ik contact met Simon, of hij interesse heeft in een interview met het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de Nationale Kampioenschappen voor junioren afgelopen weekend bij atletiekvereniging AAV'36 in Alphen aan den Rijn kwamen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven