Nieuws

Beplanting clubgebouw afgerond met dank aan Piet Oudolf Collection

06 maart 2019 door Paula Hollander
www.avdespartaan.nl
Hein Lommerse, van Piet Oudolf Collection uit Lisserbroek, heeft vaste planten geleverd voor de border bij het terras. Samen met Martien van der Hoorn en Aad van der Lans van AV De Spartaan heeft Hein deze geplant. Het groen rondom het clubgebouw zal een mooi resultaat opleveren, mede dankzij deze sponsoring van Piet Oudolf Collection.

Martien heeft een visie voor het groen rondom het clubgebouw van AV De Spartaan. Rust, ritme en harmonie zijn de kernwoorden van deze groene visie. Met de vaste planten van Piet Oudolf Collection kon het nu helemaal af worden gemaakt. “De border nabij het terras van de kantine heeft nu verbinding met de sportzaal door middel van een groene zone langs de verharding en het hek bij de sportzaal. Die tevens doorloopt naar de heuvel naast de sportzaal die reeds één groei- seizoen voorsprong heeft.” Martien vertelt verder dat we later verrast zullen zijn door de onderlinge hoogte verschillen en de variatie in bloemkleur en habitus.
Piet Oudolf Collection
Het lijkt simpel planten aanleggen, maar dat is het zeker niet. Het is goed dat we vrijwilligers hebben die van diverse markten thuis zijn. Martien heeft de kennis en ervaring als het gaat om groenvoorziening. Dit heeft nog meer aandacht gekregen na de vernieuwbouw. 

Kees van Ruiten en de klusploeg hebben gezorgd voor het ontruimen van verouderde borders en stellen van betonbanden voordat de inrichting kon beginnen.

Martien vertelt verder over de plantenheuvel. “De helft stond er dus al, daar is de noordkant die eigenlijk door de gemeente moet worden onderhouden bijgekomen en is nu een mooie eenheid geworden.Er zijn veel robuuste vaste planten gebruikt in ruim groepsverband.”

Ook bij de aankomst is over de juiste beplanting nagedacht. “Vanaf de fietsenstalling vooraan, loopt het groene lint door langs de verharding van de kantine en sportzaal naar de vaste plantenheuvel. De gekozen aanplant van onder andere Piet Oudolf Collection gaat een mega indruk weergeven. Precies wat kan worden verwacht en niet mag ontbreken bij onze geslaagde vernieuwbouw.”
Beplanting door Hein Lommerse

 
www.avdespartaan.nl
Aanvullende informatie: Op zondag 1 september is weer de voor verschillenden onder jullie bekende Kaag en Braassem poldertocht. Het is… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

10 km van Noordwijk

14 juli 2019
Prima loopweer, mooie locatie, leuk parcours en veel publiek. Dat waren de omstandigheden in een notendop afgelopen zondag in Noordwijk. Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Een paar dagen voor de wedstrijd van de Universiade in Napels heb ik contact met Simon, of hij interesse heeft in een interview met het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de Nationale Kampioenschappen voor junioren afgelopen weekend bij atletiekvereniging AAV'36 in Alphen aan den Rijn kwamen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven