Het laatste nieuws

Modderen langs de Belgische grens - Heuvelland Marathon

20 maart 2019 door Robin Franssen
www.avdespartaan.nl
De Heuvellandmarathon, van het Drielandenpunt in Vaals naar Maastricht. 70% onverhard, maar geen trail. Zo werd beloofd. Het parcours telde 600 hoogtemeters, maar je eindigt bijna 300 meter lager. Dit zou te doen moeten zijn. Er was één klein zinnetje op de website, dat wel wat zorg bood: “Tijdens de verkenningsrondes waren trailschoenen nodig vanwege de natheid…..”

Week 11 2019. De natste week sinds maanden. Dagelijks veel water en Limburg was langzaam aan het vollopen. Mergelbodems absorberen niet zoveel vocht en hellingen helpen enthousiast bij het vervoeren van modder. Net zoals in de rest van Nederland zou ook de wind niet rusten en stond er een fraaie westenwind kracht 5. De 7 Spartanen die zich voorgenomen hadden, om deze eerste editie van deze marathon bij te wonen, konden hun borst natmaken. 

Sandra Borg, Piet-Jan van der Marel, Jeroen Rhenen, Hans Maarschalk, Joop Marcelis en Manon en Robin Franssen reden zaterdag de 16e richting Limburg om zich voor te bereiden op deze tocht. Pasta in Valkenburg en diepgaande discussies over kleding. Onstuimig weer zorgt voor onzekerheid en er zijn heel wat setjes voorbij gekomen, voordat er gekozen werd voor het perfecte setje. Of toch niet….

Zondag 17 maart. Eén startvak, een boog, een startschot en gaan! De eerste 200 meters bergaf langs de Belgische grens gingen prima. Goede omstandigheden. Weinig wind en een droge ondergrond. Dit bleek later af en toe ook het geval te zijn. Maar na 200 meter waren het vooral smalle wegen, gladheid, stromend regenwater en modder. Kenmerkend voor deze eerste editie. Naast karakter hebben we allemaal weer goed kunnen werken aan onze evenwichtsorganen. Het viel niet mee om een prettige ondergrond te vinden of de voeten droog te houden. Naast smerige onderbenen zagen we steeds meer moddermensen lopen die blijkbaar de ondergrond wat overschat hadden… Het was heroïsch! 

Uiteindelijk hebben we allemaal de marathon uitgelopen en prima tijden neergezet. De bovenbenen zullen nog wel even spijbelen en ook de schoenen zullen opnieuw getaxeerd moeten worden, maar wat was deze tocht gaaf om te doen. Wij waren erbij: die eerste, zwaarste editie van de grootste marathon van Limburg!


Foto's: Javamo
 

 
www.avdespartaan.nl
Afgelopen zondag 14 april stond de eerste competitiewedstrijd voor de senioren op het programma. Voor de vrouwen dit keer in Gouda en… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
www.avdespartaan.nl
Elke donderdagavond, start 19:15 uur vanaf de parkeerplaats Waterleidingduinen, ingang De Zilk. Onder leiding van Henk de Jong,… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
Starttijd zaterdagochtend is 9u30. 27 april geen training. !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
www.avdespartaan.nl
De prijzen in de kantine zullen per 15 mei 2019 worden verhoogd. Per jaar worden de prijzen bekeken en dit jaar hebben we besloten de… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven