Het laatste nieuws

Opleiding nieuwe assistent trainers recreanten afgerond

28 maart 2019 door Nathalie Verzendaal
www.avdespartaan.nl
De ALT2 opleiding bestaat uit in totaal 3 workshops, met tussen de workshops voldoende tijd om een praktijk opdrachten uit te voeren. Woensdagavond 31 oktober 2018 was de eerste workshop van de opleiding Assistent Looptrainer 2 (ALT2) bij AV De Spartaan. Met veel enthousiasme werd gestart met de opleiding, met als thema van de eerste workshop “Een goede training”. Daarbij wordt ingegaan op de vraag wat trainen is, Daarbij wordt ingegaan op de vraag wat trainen is, wat er wordt getraind en waar een goede training aan moet voldoen. De opleiding is gegeven door de praktijkbegeleiders Nathalie en Leo, met behulp van presentaties en documenten die verstrekt worden door de Atletiekunie.

De tweede workshop heeft als thema “Assisteren bij trainingen” waarin de opbouw van de training en de verschillende trainingsvormen worden besproken. In de derde workshop wordt teruggeblikt op de gegeven deeltrainingen en worden praktische tips bij het training geven behandeld. De opleiding is op 30 januari 2019 afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de deelnemers.

 

Op de foto staan de nieuwe assistent trainers: Mieke Aanen, Paul Bronstring, Pim Hessels, Ruben Boot, Louis van Dijk, Anthony Wassink, Raymond Steenvoorden en Danielle Vos alsmede hun opleiders Leo en Nathalie.
 

Inmiddels zijn de nieuwe assistent trainers ingeschakeld bij verschillende trainingen. Mieke en Raymond geven training op maandagavond aan de jeugdatleten. Paul is actief bij de D-groep op dinsdagavond en zaterdagmorgen. Pim is ingeschakeld bij de donderdagavond C-groep. Ruben, Louis, Anthony en Pim assisteren bij de gecombineerde B- en C groep, die trainen voor de 20 van Alphen en de halve marathon in Leiden (de Tweeluik trainingen).  Danielle assisteert bij de Mila groep.

 

Belangrijk is dat de nieuwe assistenten voldoende de gelegenheid krijgen om praktijkervaring op te doen. Dat kan variëren van het geven van een warming up of cooling down tot het verzorgen van een volledige training. Dit zullen zij doen tijdens de reguliere trainingen, waarbij de trainer de uitvoering observeert en achteraf feedback geeft op wat er goed ging en wat er beter kan.

 

De assistent trainers wensen wij veel succes en plezier met het assisteren bij de trainingen!! Wij zijn heel blij met deze nieuwe krachten!

 

Trainers coördinatoren Recreanten,

Nathalie, Kees en Rob


 
www.avdespartaan.nl
Afgelopen zondag 14 april stond de eerste competitiewedstrijd voor de senioren op het programma. Voor de vrouwen dit keer in Gouda en… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
www.avdespartaan.nl
Elke donderdagavond, start 19:15 uur vanaf de parkeerplaats Waterleidingduinen, ingang De Zilk. Onder leiding van Henk de Jong,… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
Starttijd zaterdagochtend is 9u30. 27 april geen training. !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
www.avdespartaan.nl
De prijzen in de kantine zullen per 15 mei 2019 worden verhoogd. Per jaar worden de prijzen bekeken en dit jaar hebben we besloten de… !lbl#NIEUWS_READMORE!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven