Nieuws

Senioren knallen richting promotie!

28 mei 2019 door Steven Oosterkamp
www.avdespartaan.nl

Afgelopen zondag 26 mei was het tijd voor de tweede competitiewedstrijden voor de senioren. De vrouwen reisden hiervoor af naar Eindhoven en de mannen naar Alphen a/d Rijn. Hieronder het wedstrijdverslag van deze wedstrijden.

 

De uitslagen zijn te vinden via atletiek.nu:

Dames: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25456/140/

Heren: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25468/140/


Dames

Door Carmen Oosterkamp

 

Zondag 26 mei was alweer de tweede wedstrijd van de senioren 2e divisie, en het vrouwenteam kwam in actie. Na een lange autorit (voor de meesten) kwam het team aan in Eindhoven.

 

Eveline mocht het spits afbijten met het onderdeel kogelstoten. Ze had het druk, want 20 minuten na de start van het kogelstoten moest zij alweer beginnen met haar volgende onderdeel: hoogspringen. Eveline trok zich niets aan van de drukte en stootte in haar eerste poging een heel mooi PR (11,21m), dat ze in haar tweede poging nog wist aan te scherpen tot 11,28m. Na deze prachtige prestatie wist ze met hoog ook nog eens de punten te pakken. Ze sprong 1,55m. Ook Rachel moest vroeg beginnen. Met haar onderdeel verspringen behaalde zij het tweede PR van de dag: 4,76m, een hele mooie afstand!

 

Hieke en Rebecca mochten de 800 lopen. Rebecca vertelde dat ze zich minder goed had voorbereid dan normaal, en Hieke had nog last van haar getrokken verstandskies. Gelukkig kregen de dames support van het naastgelegen voetbalteam, dat enthousiast vuurwerk aan het afsteken was. Hieke kwam binnen in een tijd van 2:42,09. Rebecca behaalde een mooi PR werd 2e in een tijd van 2:16,93.

Het volgende onderdeel was de 100m. Inmiddels was het flink gaan waaien, en Juliëtte en Nimah moesten dus tegen de wind in naar de finish sprinten. Ondanks dit werden er ontzettend goede prestaties geleverd door de meiden. Juliëtte liep een prachtige 13,29 s. met een tegenwind van wel 2,9 m/s. Nimah pakte de winst op het onderdeel in een knappe tijd van 12,81 s.

 

Voor Lianne is Eindhoven geen onbekend terrein. In haar thuisstad mocht zij voor ons in actie komen op haar onderdeel polsstokhoog. Met veel vertrouwen sprong zij een hoogte van 2,30m en behaalde ze de punten voor het team.

 

Helaas had Lara zondag last van een blessure. Gelukkig konden Inge en Hieke knallen op het onderdeel speerwerpen. Voor beiden was dit een erg succesvol onderdeel. Inge wilde graag over de 31m werpen, en dit lukte haar. Ze wierp een mooie 31,05m. Hieke haalde een dik PR van 37,88m. en werd hiermee 3e.

 

Het was een dag met veel sprintonderdelen. Lotte en Rachel liepen de 400 meter, een erg zwaar onderdeel. Lotte behaalde hier de punten, en een 3e plek met haar tijd van 59,80 s. Rachel behaalde al haar tweede PR van de dag, 1:05,73. Rebecca mocht met de 800 nog in haar benen beginnen aan haar 400 meter horden. Tussendoor migreerde er nog een enorme zwerm muggen over de baan, maar die waren gelukkig geen last voor onze topatleten. Ook deze afstand was weer lastig door de wind, maar Rebecca sprintte hier gewoon doorheen en werd nogmaals 2e in 1:04,17.

 

Eveline mocht hierna aan haar derde onderdeel, het verspringen, beginnen. Ze sprong 5.08m. Ook Inge was nog niet klaar, en mocht nog kogelstoten. Ze stootte 10,19m. Kimberley begon haar wedstrijd met hoogspringen, en sprong 1,50m, ondanks dat ze wat minder getraind had in verband met examens.

 

Het laatste sprintonderdeel kon beginnen: de 200 meter. Nimah en Lianne liepen de afstand, wederom in zware omstandigheden. Nimah liep een hele snelle tijd van 26,53. Lianne liep ook een mooie tijd van 30,64.

 

Voordat de estafette begon mochten Phebe en ik ook nog lopen. We liepen een 3000 meter, en voor Phebe was dit de eerste keer dat ze deze afstand liep, en het was dus moeilijk voor haar om in te schatten hoe het zou zijn. Uiteindelijk kwam ze binnen in een hele nette tijd (en PR) van 12:31,88. Zelf liep ik 11:28,26.

 

Tot slot werd de 4x100m gelopen door Hieke, Juliëtte, Lotte en Kimberley. Ondanks veel onbekende wissels liepen de dames een uitstekende tijd. Ze werden 2e in een tijd onder de 50: 49,88 s.

De wedstrijd liep op zijn eind, en als afsluiter werd er nog gezamenlijk gegeten met het mannenteam uit de eerste divisie. Landelijk werden de dames 3e, en dit is ook onze positie na de tweede wedstrijd. Nog een wedstrijd te gaan, en daarna op naar de promotie degradatie wedstrijd!

Heel veel dank aan onze ploegleider, Anthony Ott, voor weer een geslaagde wedstrijd!

 

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/57kZ5wrnsq7e19kH7

 

Heren

Door Steven Oosterkamp

 

Alphen aan de Rijn was zondag het decor van de tweede competitiewedstrijd van de senioren mannen. Na prachtig te hebben gepresteerd op de eerste wedstrijd waren de mannen gebrand om dat in Alphen nog een keer dunnetjes over te doen.

 

Het spits werd afgebeten door Levi, die een afwezige Rik verving op kogel. Op zijn gymschoenen stootte hij een afstand van 10,39 meter. Zelf zou ik het niet na kunnen doen, maar Levi was er niet zo tevreden mee. Vlak na kogel stond de 100 meter op het programma. Deze werd gelopen door Julian en Neal. De twee Spartanen streden in dezelfde serie en liepen allebei een prachtige tijd. Voor Julian was deze tijd 11,28 sec. Neal liep net iets sneller, namelijk 11,12 sec. Hiermee pakte hij meteen de eerste zekere 7 punten voor het team. Rond het middaguur begon ook het hoogspringen. Hierop stond onze Ruben, die nonchalant naar de 2,00 meter sprong en daarna weer verder kon met het versieren van de dames op de baan. Tussen de onderdelen door konden onze atleten genieten van de onemanshow die onze ploegleider Dave opvoerde tijdens het jureren bij vrouwen polsstokhoogspringen.

 

Net voor 13.00 stonden er vier onderdelen tegelijkertijd op het programma, namelijk verspringen, speerwerpen, de tweede keer kogelstoten en de 400 meter. Op verspringen mocht Jelle laten zien wat hij in huis had. In zijn laatste poging sprong hij een nette 6,49 meter. Bij het speerwerpen aan de andere kant van de baan wierp Twan exact 44,00 meter. Op kogel stond Ruud, die als doel had om Levi zijn afstand te overtreffen. Dit deed hij, en met een stoot van maar liefst 12,93 meter scoorde hij 7 punten voor het team. Terwijl er in het veld druk gestoten, geworpen en gesprongen werd, was de baanploeg de blokken aan het neerzetten voor de 400 meter. Neal en Joost waren de Spartanen die deze beproeving mochten doorstaan. Joost (die slechts een paar dagen voor de wedstrijd toch nog werd overgehaald om mee te doen) liep een bliksemsnelle 400 en werd eerste in zijn serie. Met een tijd van 52,93 sec werd Joost de aangename verrassing van de dag. Neal werd ook eerste in zijn serie met een ietwat snellere tijd dan Joost: 51,30 sec. Hiermee pakte hij opnieuw de punten. Ditmaal waren dat er 9. De uitgeputte 400 meter-lopers moesten gauw de baan af om plaats te maken voor de 800 meter. Het was voor onze semi-MiLa Thijmen twijfelachtig of hij deze wel kon lopen door een vervelende hamstringblessure. Gelukkig was hij op tijd weer fit. Het was de opdracht aan Thijmen om in de buurt van de 1;58,37 te lopen. Dat was namelijk de snelste tijd in de eerste serie. Thijmen nam deze opdracht wel heel erg serieus en finishte in exact dezelfde tijd als zijn concurrent: 1;58,37. Aan beide atleten werden 11 punten toegekend.

 

Na de 800 meter was het tijd voor de tweede keer verspringen. Met de coaching van Heino, die net was ontwaakt uit zijn powernap op de baan, sprong Roel 6,20 meter. Een mooie afstand, maar helaas een paar decimeter te kort om de punten te pakken. Rond dezelfde tijd was het eindelijk de beurt aan Richard om wat te doen. Alhoewel hij vorige wedstrijd als geblesseerde supporter meeging, mocht hij ditmaal Rick vervangen op speer. Richard wierp uiteindelijk een mooie afstand van 43,56 meter. Zelf had Richard verwacht dat hij verder zou werpen. Maar goed, het kan niet altijd feest zijn. Hij behaalde de 12e plaats, vlak achter Twan. Terwijl het speerwerpen ten einde kwam stond Jurgen al enthousiast aan de start voor zijn 400 meter horden. Na een spannende fotofinish veroverde hij de derde plek met een tijd van 55,92 sec. Ondertussen was het de beurt aan Levi om hoog te springen. Het leek erop dat kogel hem een beetje had uitgeput. Met een hoogte van 1,80 meter behaalde hij de 11e plek.

 

Het was ondertussen alweer diep in de middag, en dat betekende dat het tijd werd voor de 1500 meter. Jeroen en Davey waren de geluksvogels die deze afstand mochten lopen. Terwijl zijn zoontje druk in de weer was met het loshalen van iedereens veters liep Jeroen een goede tijd van 4:30,50. Door de stress van zijn scriptie en de daarbij horende slapeloze nachten liep Davey een tijd waar hijzelf niet zo blij mee was: 4:37,91. Tijdens de 1500 mocht Jarik beginnen met het hinkstapspringen. Zijn eerste poging bleek het best: 12,40 meter. Rond kwart over drie mochten Emiel en ik eindelijk beginnen aan onze wedstrijd. Emiel kampte al een tijdje met een blessure, maar ondanks dat finishte hij in een mooie tijd van 23,22. Ik liep 22,82 en pakte daarmee 5 punten voor de ploeg. Het op twee na laatste onderdeel was er eentje waar je u tegen zegt: de 5000 meter. Michel en Zeb leek het wel leuk om deze afstand te lopen. Michel moest helaas uitstappen, maar Zeb finishte in een rappe tijd van 16:19,60. Terwijl Michel en Zeb zo’n honderdduizend rondjes aan het rennen waren mocht Jelle weer in actie komen om te hinkstapspringen. Hij sprong 13,32 meter en pakte weer punten voor het team.

 

Toen was het alweer tijd voor het laatste onderdeel: de 4x400 meter. Omdat Emiel na de 200 weer last had van zijn blessure, werd hij vervangen door Julian. De rest van het team bestond uit Jurgen, Thijmen en ik. Na grotendeels van de race op kop te hebben gelegen werden we uiteindelijk 2e in onze serie met een tijd van 3:27,11. Met deze tijd behaalde we een 4e plek in totaal.

 

Na een dagje flink te hebben gepresteerd en/of te hebben aangemoedigd vertrok het team van de Spartaan weer richting de Bollenstreek. Met een uiteindelijke score van 99 punten behaalde we de 6e plek in Alphen. Dit brengt ons op de 6e plek in de competitie. Met nog maar 1 wedstrijd in het vooruitzicht is het doel om in de 1e divisie te blijven zeer mogelijk. Op naar Breda!


 
www.avdespartaan.nl

Clubblad juni 2020

30 mei 2020
Met toestemming van ons bestuur mochten wij "De redactiemeiden", mits we voldoende veiligheidsmaatregelen konden nemen, weer een… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op zoek naar een nieuwe hardloopuitdaging? Probeer dan eens trailrunning. De basis van trailrunning is zo veel mogelijk onverhard te… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Beste Sporters, er leek ruimte om beperkt te openen maar dit mag nog niet voor verenigingskantines. De voorgenomen opening op 2 juni… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op de parkeerplaats van de Spekkelaan is een boom gemarkeerd met een lint als waarschuwing voor de eikenprocessierups. Het kan ook zo… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven