Nieuws

Zuid-Hollands Landschap

door
www.avdespartaan.nl
De atletiekbaan in Lisse ligt in een hele bosrijke omgeving. We maken dan ook regelmatig gebruik van het bos. Wandelaars en recreanten lopen een rondje. Ook organiseren we daar Crossen door de bossen en met Tweede Kerstdag lopen we er de aangekomen kilootjes weer af. Hiervoor kunnen we nu wat terug doen! In september gaan we met boswachter Maarten het bos in en aan de slag. Houd de website en clubblad in de gaten voor de oproep voor jullie hulp!

Voor het gebruik mogen maken van het bos hebben we een vergunning nodig. Bij de aanvraag van deze vergunning werd een voorstel gedaan. We hoeven niet te betalen als we een tegenprestatie leveren. In september gaan we met boswachter Maarten het bos in en op zijn aanwijzingen halen we Amerikaans vogelkers weg. Tegen die tijd zal er een oproep voor vrijwilligers gedaan worden via de website en clubblad van De Spartaan.

Het is een heel mooi natuurgebied wat het nodige onderhoud vraagt. Diverse boswachters onderhouden deze natuur in samenwerking met vrijwilligers. Maar je kunt meer doen. Voor maar 2 euro per maand kun je “beschermer van het ZHL” worden. Meld je hier aan.

Hoe mooi zou het zijn als meerdere Spartanen beschermer worden!

We maken met zijn allen gebruik van het bos. Naast de eerder genoemde voorbeelden is de jeugd ook te vinden in het bos. Paaseieren zoeken, die (als het goed is) ook allemaal weer gevonden worden. We houden er spannende nachtspellen. Ook een oproep voor ouders en de jeugd om de website en clubblad in de gaten te houden voor een leuk dagje werken in het bos.

Er zijn nog veel meer activiteiten te doen in het bos! Er wordt een midzomer-avond wandeling georganiseerd of je kunt wadlopen in Sophiapolder. Zie de folders in de kantine of klik hier voor meer informatie.

Sandra Bouma
WOC voorzitter
AV De Spartaan

 
www.avdespartaan.nl
De Commissie Recreatie Atletiek organiseert ook dit jaar weer een zomerfeest! Het markeert het einde van het loopseizoen en de start… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Het bestuur heeft een cheque ter waarde van € 10.000,- van het Rabo Impactfonds in ontvangst mogen nemen. Het Rabo Impactfonds… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Kantine: 0252-415350
KvK-nummer: 40445661
BTW-nummer: NL803988217B01
Terug naar boven