Nieuws

MIR2-kamp: Jeugdkamp 2019

24 augustus 2019 door Levi van der Geest
www.avdespartaan.nl

Zomerkampen hebben wij wel vaker georganiseerd, met het 50-jarig jubileumkamp van 2 jaar geleden als meest recente in ons geheugen, maar om met meerdere verenigingen een kamp te organiseren is toch weer wat nieuws. Het beste van het Wanssumkamp (leren van andere verenigingen) waar we normaal heen gingen hebben wij in een nieuw jasje gestopt, door 2 verenigingen in Lisse zelf te betrekken in onze organisatie. Samen met de tennisburen LTC en de turnvereniging FIT hebben wij bijna anderhalf jaar gebrainstormd, georganiseerd en spullen bij elkaar geraapt om voor ruim 80 kinderen en 20 begeleiders een kamp neer te zetten waar je U tegen mag zeggen!


Nadat de kampstaf en leiding het kampterrein ’s ochtends hadden opgebouwd, kwamen de kinderen vanaf 3 uur binnendruppelen om hun leider/leidster te ontmoeten, hun slaapplekje voor te bereiden en kennis te maken met hun teamgenoten.  Gelijk daarna konden ze al starten om hun teamvlag te maken en het kampterrein te versieren. Het was de start van een mooie 5-daagse.

In deze 5 dagen hebben wij zoveel gedaan, dat het niet in een mooi compact stukje is samen te vatten. Van ontsnappen uit het Keukenhofbosch langs alle douaniers, tot de waterspellen met de echte brandweer, van een kampvuuravond met liefdesbrieven tot een keiharde strijd wie aan het langste eind trok bij het touwtrekken; het was een achtbaan van activiteiten.

Al met al vonden wij als organisatie dat het kamp geslaagd was, maar de reacties van alle kinderen en ouders deed dit nog overtreffen! Voordat we beladen werden met complimentjes en cadeautjes hebben wij voor alle ouders onze kampdans nog uitgevoerd, die we als ochtendgymnastiek elke ochtend hadden geoefend.

Als het aan ons ligt zijn we er volgend jaar weer bij. Misschien met nog meer verenigingen, misschien op een ander terrein, misschien doen we het gewoon lekker nog een keertje zo. Dat blijft nog even een verassing.

Een bedankje aan alle ouders die geholpen hebben, de leiders/leidsters die een week lang de kinderen hebben geholpen en natuurlijk de organisatie, die een topweek heeft neergezet!
 

Namens de kampstaf

Opperhoofd Levi


PS: Vanwege de AVG hebben wij de foto's alleen met de betrokken ouders gedeeld. Wil je weten wat er precies gedaan wordt op ons kamp, moet je volgend jaar maar mee gaan :)


 
www.avdespartaan.nl
Gisteravond mochten we een cheque van Rabo Clubsupport in ontvangst nemen: € 1.292,90! Een heel hoog bedrag, wat we besteden aan een… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Zondag 13 oktober organiseerde AV De Spartaan de jaarlijkse hardloopwedstrijd voor scholen in het Keukenhofbos. Na een week… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Tijdens de vrijwilligersdag op zondag 13 oktober zijn aan Jan Beijk en Davey Kaak twee vrijwilligerswaarderingsprijzen van 2019… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De maandagochtend sportgroep was uitermate blij met de schone kantine en sportzaal afgelopen maandag. Het herfstweer tijdens de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven