Nieuws

Succesvolle C-spelen voor C-junioren AV De Spartaan

26 augustus 2019 door John van der Zwet
www.avdespartaan.nl
In het afgelopen weekend waren de 52e  Nationale C-spelen op Sportpark Ookmeer in Amsterdam. Met elf deelnemers van onze vereniging waren er toch wel verwachtingen dat er goed gepresteerd zou kunnen worden.

Ondanks het feit dat deze wedstrijd nog in de zomervakantie viel en een aantal atleten pas net voor dit weekend terugkwam van vakantie, was er op een zonovergoten atletiekbaan geen wanklank te horen. Een ingespeelde organisatie, duidelijke regels en heel veel goede prestaties op alle nummers maakten deze editie om niet te vergeten. Het hoogtepunt op de zaterdag voor onze vereniging was de 800 meter MC. Resoluut pakte Suus Altorf vanaf de start in de sterkste serie de koppositie. Pas op de laatste 100 meter kwam er een aanval van haar tegenstandsters. Er was er maar één die haar nog kon passeren en zodoende behaalde Suus in een zeer sterk gelopen race de 2eplaats in een tijd van 2:19,60 minuten.

 

In de tussentijd had Tessa de Wit bij de kwalificatie van het discuswerpen voldoende ver geworpen om mee te mogen doen in de finale van dit onderdeel. Haar eerste worp was meteen 29,51 meter en dit was maar een fractie onder haar persoonlijk record. Helaas lukte het haar niet om daarna nog verder te werpen, maar uiteindelijk behaalde zij een mooie 8eplaats in de finale.

 

De kwalificatie voor het hoogspringen voor de JC en MC was tegelijkertijd. De kwalificatie-eis bij de JC was 1.70 meter en Govanni Cozijn lukte het om deze hoogte te passeren, zodat hij op zondag weer zou mogen aantreden. De kwalificatie-eis bij de MC was 1.55 meter. Anouk van der Meer kwam tot een evenaring van haar persoonlijk record van 1.50 meter. Helaas had ze ergens in de voorgaande sprongen net iets teveel sprongen nodig gehad, waardoor ze net niet bij de beste 12 eindigde om aan de finale mee te mogen doen.

 

1e-jaars C-junior Nick Duinkerken mocht aantreden op de 1500 meter. De kopgroep van zijn serie ging iets te snel voor hem, zodat hij uiteindelijk alleen kwam te lopen. Dit weerhield hem er niet van om maar net boven zijn persoonlijk record te lopen en hij kan dan ook tevreden zijn met zijn tijd van 4:49,91 minuten.

 

Marnix Hettema mocht aantreden op zijn favoriete onderdeel de 100 meter horden. Helaas had de vakantie zijn ritme gebroken. De halve finale werd nog wel door hem bereikt, maar daarin bleek dat het goede gevoel er niet was. Hierdoor bleef de finale buiten zijn bereik.

 

De zondag was de dag van Marieke Moonen. Haar doelstelling was scoren op de 300 meter, maar ze was ook ingeschreven op de 150 meter. Na een sterk gelopen serie op de 300 meter kwam ze als eerste over de finish in een tijd van 41.50 seconden. De finaleplaats was bereikt. Daarna kwam de 150 meter, waarbij ze soepel lopend en om haar heen kijkend zag dat het goed was. De seriewinst was ook hier goed voor de finaleplaats. In de finale van de 300 meter deed ze wat ze altijd doet: hard gaan vanaf het begin en kijken hoelang ze het vol kan houden. Er was maar één atlete die uiteindelijk sneller was, maar met een persoonlijk record van 41.35 seconden haalde zij een zilveren medaille. Een uur later volgde de finale van de 150 meter. Er was een kleine angst of haar spieren het zouden houden, maar na de eerste stappen uit het startblok was deze vrees weg en liep ze een degelijke race, waarbij ze als derde over de finish kwam. Haar tweede medaille was binnen en dat was meer dan verdiend.

 

Govanni Cozijn begon de zondag met de kwalificatie voor het kogelstoten. Met een goede stoot en persoonlijk record van 12.67 meter plaatste hij zich voor de finale later op de dag. Helaas lukte het niet meer tijdens de finale, zodat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een 9plaats. Na de kwalificatie kogelstoten kwam voor hem de kwalificatie voor het discuswerpen. In het voorseizoen had hij regelmatig over de 42 meter geworpen, dus er was wel enige verwachting gewekt. Het liep niet helemaal zoals gewenst, maar de behaalde afstand was gelukkig net voldoende voor het behalen van de finale. Ook hier liep het niet zoals hij zich van tevoren had voorgesteld en strandde hij op de 9eplaats. Omdat de finale van het hoogspringen en de finale van het discuswerpen vrijwel gelijktijdig plaats vonden, heeft hij het hoogspringen gelaten voor wat het was. Dit werd hem niet in dank afgenomen door de wedstrijdleiding, zodat dit hem een officiële waarschuwing in de vorm van een gele kaart opleverde. Er was ergens tijdens of voor de aanvang van de wedstrijd besloten dat er streng zou worden gekeken naar onrechtmatige afmeldingen van nummers. Het aanmelden op de wedstrijddag betekent deelnemen aan de ingeschreven nummers, tenzij een blessure verdere deelname niet meer mogelijk maakt. Goed om te weten voor de komende jaren.

 

Bij het verspringen probeerde Marnix Hettema zich te kwalificeren voor de finale. Zijn sprong van 5.55 meter was echter net niet voldoende. Het had 5 centimeter verder moeten zijn.

 

Al met al hebben de Nationale C-spelen voor onze vereniging het beste resultaat opgeleverd van de afgelopen 15 jaar, met vele finaleplaatsen en uiteindelijk 3 medailles.

 

Nu op naar de finales van de competitie.

 

John van der Zwet


 
www.avdespartaan.nl

Clubblad juni 2020

30 mei 2020
Met toestemming van ons bestuur mochten wij "De redactiemeiden", mits we voldoende veiligheidsmaatregelen konden nemen, weer een… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op zoek naar een nieuwe hardloopuitdaging? Probeer dan eens trailrunning. De basis van trailrunning is zo veel mogelijk onverhard te… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Beste Sporters, er leek ruimte om beperkt te openen maar dit mag nog niet voor verenigingskantines. De voorgenomen opening op 2 juni… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op de parkeerplaats van de Spekkelaan is een boom gemarkeerd met een lint als waarschuwing voor de eikenprocessierups. Het kan ook zo… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven