Nieuws

C-meisjes 3e van Nederland bij finale CD competitie

08 september 2019 door John van der Zwet
www.avdespartaan.nl

Tijdens de op 7 september 2019 gehouden finale van de CD-competitie in Vught hebben de C-meisjes van onze vereniging in de einduitslag de derde plaats behaald.


Een competitiefinale kan een stressvolle wedstrijd zijn. Wat is er mogelijk en hoe sterk is het team en hoe sterk zijn de tegenstanders. De onderdelen van deze wedstrijd zijn gelijk aan de tweede wedstrijd in de voorronde. Landelijk waren we toen op een vierde plaats geëindigd. Maar in de finale beginnen alle teams weer met nul punten. Een kleine tegenvaller viel te noteren op de vrijdagavond voor de wedstrijddag. Roanna Geleijn, die de 800 meter zou lopen, viel ongelukkig tijdens de training en bleek haar pols te hebben gebroken. Dat betekende dat op zaterdag toch nog een laatste wijziging moest worden doorgevoerd in de teamsamenstelling. Na het halen van de vereiste handtekening bij de wedstrijdleider moest de verandering nog worden aangebracht in de startlijst van de 800 meter. Hierbij was het wel de bedoeling dat haar vervangster, Mylan Nieuwenhuisen, in de juiste serie werd geplaatst. Na drie keer teruggaan naar het wedstrijdsecretariaat was dat eindelijk gelukt.

 

Bij het eerste nummer de 4 X 80 meter was de samenstelling van het team enigszins gewijzigd ten opzichte van de vorige competitiewedstrijden. Hierdoor zou de verwachte tijd langzamer zijn dan de tijd in de voorronden, maar dat zou in de individuele nummers goed gemaakt worden. Uiteindelijk kwam er toch een redelijk goede tijd in de uitslag, zodat het verlies beperkt bleef.

 

Het eerste individuele nummer was het speerwerpen met Fleur Smeets. Na de vakantieperiode is het altijd weer lastig om dit nummer op te pakken, maar het lukte haar om toch weer verder te werpen dan bij de C-spelen. Het resultaat van 31,31 meter stemde ons allen tevreden. Tijdens het speerwerpen was het tijd voor Jelka Böhm, Suus Altorf en Marieke Moonen om aan de start te verschijnen voor hun races over 80 meter Horden. Alle drie liepen een degelijke race, maar ook een paar tienden boven hun persoonlijke records. Na het hordenlopen kon Suus meteen door naar het hoogspringen en Marieke naar het verspringen. De eerste kwam daarbij uiteindelijk tot een evenaring van haar persoonlijk record van 1.55 meter en de tweede verbeterde zelfs haar persoonlijk record en kwam tot 4.97 meter. Het was druk op dat moment, want tegelijkertijd moest Tessa de Wit discuswerpen en Anouk van der Meer kogelstoten. Na haar goede tweede discusworp van 29.18 meter ging Tessa te veel twijfelen en dat resulteerde in twee ongeldige pogingen. Echter het bleek dat de ongeldig gegeven vierde poging ten onrechte was afgekeurd. Zij raakte in haar eerste draai de achterkant van de ring en dat is toegestaan. Na overleg met de scheidrechter en de wedstrijdleider mocht zij haar vierde poging overdoen in de tweede groep. Helaas leverde dat niets op. Anouk stootte in haar eerste poging meteen 10.39 meter. Dit was maar 1 centimeter onder haar persoonlijk record. Haar tweede poging was nog beter, maar daar kon ze haar balans niet houden en stapte ze over de balk. Het lukte haar niet om in de twee volgende pogingen het goede gevoel van die afgekeurde poging terug te vinden.

 

Het tweede blok begon met het hoogspringen van groep B, waaraan Jelka Böhm deelnam. Natuurlijk waren de punten al binnengehaald door Suus, maar dat belette haar niet om uiteindelijk te eindigen met een hoogte van 1.45 meter en dat was een evenaring van haar persoonlijk record. Het was tevens tijd geworden voor de 800 meter. Drie atletes in drie verschillende series. Eerst Jente Blok, die moedig meeging met de eersten in haar serie, maar dat bleek achteraf toch iets te snel te zijn geweest. Daarna Mylan Nieuwenhuisen, als vervangster van Roanna Geleijn. Het doel was meegaan in het midden van de groep en vechten voor wat ze waard was. Dat lukte uitstekend, want met een tijd van 2:35,86 minuten, verbeterde zij haar persoonlijk record met 6 seconden. In de laatste en snelste serie was het de beurt aan Suus. De twee loopsters die een beter persoonlijk record op hun naam hadden staan, namen de kop en Suus bleef daar goed en ontspannen lopend mooi achter lopen. In de laatste honderd meter probeerde ze nog om een plaatsje op te schuiven, maar dat lukte niet. De verschillen waren echter zeer klein, Met een achterstand van 0,16 seconden op nummer 1 en 0,05 seconden op nummer 2, kwam ze tot een tijd van 2:17,88 minuten en dat was voor haar maar 0,20 seconden boven haar persoonlijk record.

 

In het tweede blok ook de B-groepen bij het kogelstoten, het verspringen, het discuswerpen en het speerwerpen. De respectievelijke deelnemers op deze nummers, Tessa de Wit, Mylan Nieuwenhuisen, Fleur Smeets en nogmaals Tessa de Wit lukten het niet om de prestaties van onze atletes in de A-groepen te verbeteren. Tessa de Wit kwam met haar speerworp van 31.27 meter nog wel akelig dicht in de buurt.

 

Het laatste looponderdeel dat op het programma stond was de 150 meter. 5 series op tijd, waarbij elke volgende serie in principe sneller zou moeten gaan dan de voorgaande. Voor onze vereniging was de eerste die moest lopen Jente Blok. Met een zware 800 meter in de benen bleef ze steken op een tijd van 22,95 seconden. De tweede loopster was Anouk van der Meer. Haar start was voor haar doen goed te noemen. Het tweede stuk was iets minder zodat ze na 21,41 seconden over de finish kwam. Ze had er zelf meer van verwacht. In de laatste en snelste serie mocht Marieke Moonen de strijd aangaan met de snelste loopsters van de andere verenigingen. In een tijd van 19,53 seconden behaalde zij een vijfde plaats in dit sterke veld.

 

En toen was het afwachten. Tussendoor waren er wel wat tussenstanden bekend geworden, maar op een gegeven ogenblik was dit onzichtbaar gemaakt. Aftellend van plaats 12, werd het steeds spannender en als je niet genoemd bent tot en met plaats 4, moet je wel een podiumplaats hebben behaald. Met 6983 punten werd de derde plaats binnengehaald. Het was 1 punt meer dan in de vergelijkbare wedstrijd in de voorronde en uiteindelijk maar 25 punten minder dan plaats 2.

 

Na het opbreken van ons kampement kon de terugreis worden aangevangen. Bijna als een soort van traditie is er halverwege een stop met het hele team bij de MacDonalds. Het was weer een goede en sportieve wedstrijd met een mooi team. Ook de geblesseerden Jasmijn Bloemheuvel en Roanna Geleijn waren aanwezig om aan te moedigen en mee te delen in de feestvreugde. Voor het zesde opeenvolgende jaar stonden de C- meisjes in de finale van de landelijke competitie. Namens de trainers bedank ik alle atletes voor hun aanwezigheid, instelling, gezelligheid en mooie resultaten, En daarnaast wil ik Tanja Boere en Irma Beentjes bedanken dat ze de jurytaken hebben willen uitvoeren namens onze vereniging en Nico Altorf voor het verzorgen van de shirtjes.

 

John van der Zwet


 
www.avdespartaan.nl

Veranderingen rond CRA

20 november 2019
In de afgelopen weken is er plotseling vaart gekomen in de invulling van een aantal vacatures die rond de CRA in het afgelopen jaar… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Spartaan wil graag aan leden en potentiële leden laten zien wat wij als vereniging te bieden hebben. Jullie leden ZIJN de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op woensdag 13 november jongstleden vond in de Spartaan-kantine een trainersbijeenkomst plaats voor recreantentrainers. Tijdens deze… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Deze loop op 15 december maakt onderdeel uit van het Zorg en Zekerheid Circuit. Je kunt kiezen voor de afstanden 5, 10 of 15 km. Om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven