Nieuws

Senioren dames promoveren naar eerste divisie!

10 september 2019 door Annemarie ten Kate
www.avdespartaan.nl

Afgelopen zondag was het tijd voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Het doel van deze wedstrijd was om de promotie te halen, zodat het damesteam volgend jaar weer herenigd zou zijn met het mannenteam. Het sterkst mogelijke team werd opgesteld en zo kon de wedstrijd zondag beginnen in Hilversum.

De uitslagen zijn te vinden via atletiek.nu: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/32178/140/

Door Rachel van der Veek

 

Het eerste onderdeel, dat op het programma stond, was kogelslingeren. Hier mocht Anneloes laten zien wat ze in huis had. Ze wierp een mooie afstand van 21,57m, wat een persoonlijk record was!

Een uurtje later was het ook aan Inge de beurt om in de ring te gaan staan. Inge was helemaal vanuit Noorwegen ingevlogen om het team naar de promotie te helpen. Dit heeft ze goed gedaan door 28,91m te werpen. Hierdoor haalde ze 6 punten en een persoonlijk record binnen.

Ondertussen was het aan Lara en Rachel de beurt om 100m horden te gaan lopen en Anne-Wil mocht hink-stap-sprong gaan doen. Rachel liep in de eerste serie een tijd van 17.85 en Lara won het hordenlopen met 15.03, dus 12 punten! Anne-wil sprong een dik persoonlijk record van 11,12 en haalde hiermee 9 punten. Rachel mocht drie kwartier na haar hordenrace ook een hink, stap en een sprong maken bij de verspringbak. Hier sprong ze een persoonlijk record van 9,75.

 

Om 13.15 was het voor Eveline tijd om te gaan hoogspringen. Ze sprong, naar haar eigen verwachting, 1.55. Twee uurtjes later mocht ook Kimberley gaan hoogspringen. Ook zij sprong 1.55. Met dit onderdeel zijn er 2 puntjes binnengehaald.

 

Lara moest na haar hordenrace snel herstellen om de 100m te lopen samen met Juliette. Lara sprintte naar de 5e plaats en dus 8 punten. Juliette liep ondanks dat ze last had van haar achillespees naar een tijd van 13.91.

Een half uurtje later was het tijd voor de lange sprint: de 400m. Het was de taak voor Lotte en Lianne om deze afstand te lopen. Lotte finishte net boven de minuut in 1.01,31 en Lianne in 1.09,36.

Na de 400m mocht Rebecca niet 1, maar 2 rondjes lopen. Dit deed ze heel netjes en strijdend tot de finish in 2.21,53. Hierdoor waren er weer 10 belangrijke punten binnen!

 

Het was nu eindelijk tijd voor Hieke om polsstokhoog te gaan springen. Onder toeziend oog van een aantal teamgenoten, sprong Hieke over 2.60. Dit was een mooi persoonlijk record.

 

Lara had als derde en laatste onderdeel nog het kogelstoten. Dit vond ze helaas niet zo goed gaan, dus had ze de hoop op Eveline gevestigd. Eveline maakte het gelukkig goed door 11.10 te stoten en haalde hier mooi 9 punten mee!

 

Anne-Wil mocht ook weer proberen om zoveel mogelijk punten binnen te gaan halen. Dit keer op de 400m horden. Ze was erg zenuwachtig, maar toch liep ze naar een 2e plaats in 1.04,54 en dus 11 punten!

 

De vooruitzichten voor de promotie waren goed, maar er moesten nog 3 onderdelen komen.

Het eerste onderdeel was de 200m. Nimah en Eveline mochten hier in actie komen. Nimah liep 26.77 en Eveline 28,92. Nimah behaalde met deze tijd de 5e plaats en weer 9 punten.

 

Het laatste onderdeel was de 3000m. Hier mochten onze Mila’s in actie komen. Na wat vertraging mochten Carmen en Daniëlle eindelijk starten. Ze bleven lang bij elkaar, maar uiteindelijk ging Carmen, onder luide aanmoedigingen van het team, er vandoor en finishte ze netjes in 11.11,52. Daniëlle kwam 9 seconden later over de finish, dit was een persoonlijk record voor haar en dus de twee beloofde zakjes snoep van Dave!

 

Na deze twee onderdelen wisten we dat de promotie dichtbij was, want we stonden vierde in de tussenstand. Alleen de Zweedse estafette moest nog gelopen worden. Rebecca begon met een sterke 400m, Anne-Wil rende een snelle 300m, Lotte ging snel richting Nimah en zij bracht het stokje veilig over de finish in 2.22,52.

 

Vrijwel meteen na de estafette kregen we te horen dat we derde waren geworden en dus gepromoveerd naar de 1e divisie!

Iedereen was blij, want dit betekende dat we volgend jaar weer gezellig met het herenteam zitten.

Na de prijsuitreiking ging een deel van het team de overwinning vieren bij het lokale pannenkoekenrestaurant. Een zeer geslaagde dag dus!

Bedankt trainers en supporters!

  
www.avdespartaan.nl

Veranderingen rond CRA

20 november 2019
In de afgelopen weken is er plotseling vaart gekomen in de invulling van een aantal vacatures die rond de CRA in het afgelopen jaar… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De Spartaan wil graag aan leden en potentiële leden laten zien wat wij als vereniging te bieden hebben. Jullie leden ZIJN de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op woensdag 13 november jongstleden vond in de Spartaan-kantine een trainersbijeenkomst plaats voor recreantentrainers. Tijdens deze… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Deze loop op 15 december maakt onderdeel uit van het Zorg en Zekerheid Circuit. Je kunt kiezen voor de afstanden 5, 10 of 15 km. Om… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven