Nieuws

Marathongroep 2020: Loop jij volgend jaar met ons mee?

13 september 2019 door Joop Marcelis
www.avdespartaan.nl
Dit jaar kunnen we weer terugkijken op een goed marathonjaar. We hebben met de marathongroep drie marathons gelopen. De Heuvelland marathon (Vaals naar Maastricht), de Marathon van Rotterdam en de Jungfrau marathon. Daarnaast hebben individuen ook nog andere marathons gelopen of gaan ze nog lopen. We zijn net terug van Zwitserland en het kriebelt alweer. De voorjaarsmarathon is al gekozen: dat wordt de Two Rivers Marathon. Daarnaast zijn er ook een aantal lopers die naar de Heuvelland marathon, Rotterdam en/of Leiden gaan. Voor het najaar zijn we nog op zoek naar een marathon, die meerdere afstanden aanbiedt zodat we er een gezellig weekend van kunnen maken voor alle Spartaanleden. 
 

Two Rivers Marathon
De Two Rivers marathon loopt door het land van Maas en Waal en grotendeels langs de oevers over de prachtige dijken van één van de twee rivieren. Het gehele parcours is verhard. Er wordt een hele marathon gelopen en een duo Marathon (twee lopers doen elk een halve marathon). De start en finish zijn in het prachtige Zaltbommel, goed aan te rijden dus. De duo lopers worden met bussen naar de helft van het parcours gebracht en gehaald.
Dit jaar is er al een Spartaandelegatie geweest en die is zeer enthousiast teruggekomen. Het is een wintermarathon (9 februari 2020), dus de kans op heet weer lijkt verwaarloosbaar! De inschrijving start op 2 oktober. Vooral de Duomarathon is snel vol. De Marathongroep start met een trainingsschema vanaf 14 oktober. 

Alternatieven voor de voorjaarsmarathon
Er is veel keuze. Vanuit de marathongroep wordt er door een aantal lopers overwogen om de volgende marathons te lopen: Heuvelland marathon (dit jaar van Vaals naar Maastricht), de Rotterdam marathon (40 jaar jubileum) en Leiden. Het aanbod is groot. Wil je in het voorjaar een (andere) marathon lopen, zoek dan contact met ons. We kunnen dan voor je kijken of er andere lopers zijn die tegelijkertijd een marathon lopen en dan de duurlopen op elkaar afstemmen. Een duurloop is meestal leuker als je die met meerdere mensen loopt!

Najaarsmarathon
Voor de najaarsmarathon zijn we nog op zoek. We willen er in ieder geval een weekend evenement van maken waar voor zo veel mogelijk Spartaanleden een afstand wordt aangeboden. We zoeken naar een marathon in Nederland, België, Duitsland of Noord-Frankrijk. Goed aan te rijden voor iedereen. Heb je een goed idee, laat het ons horen.

JA dat wil ik OOK
Heb je ook interesse om ooit eens een marathon te lopen? Het is verstandig als je een aantal halve marathons hebt gelopen en daar redelijk snel van hersteld bent. Een indicatie voor een eindtijd van een marathon (onder normale omstandigheden) is tweemaal de ½ marathontijd plus 10%. Dus als je 2 uur over de halve loopt, dan mag je hopen op een eindtijd van 4:24 uur. De meeste marathons hebben een tijdlimiet van 5 uur. De Two Rivers marathon ook. Als je voorgaande theorie toepast mag je dus maximaal 2:15 uur op de halve marathon lopen.

Als je ooit een marathon wil lopen is het verstandig om een keer de lange afstanden van een marathonvoorbereiding (deels) mee te lopen. In principe lopen we in 3 tempo groepen: 5:30, 6:00 en 6:30 minuten per km.
Je kan alle trainingen met de marathongroep meelopen. Als je liever bij je eigen groep blijft lopen, kan dat natuurlijk ook. In dat geval adviseren we je om in ieder geval de lange duurlopen op zaterdag wel met de marathongroep mee te lopen. Bij die duurlopen zullen we uiteraard weer bijzondere loopjes gaan inplannen (op een andere locatie starten, droppinglopen en verrassingsloopjes). 

Nieuwsgierig en wil je meer informatie over de marathons van volgend jaar of de trainingen voor marathons in z’n algemeenheid stuur dan een email naar fanaten.spartaan@gmail.com. De marathon-groep trainer(s) op de baan aanspreken kan natuurlijk ook.

 

 
www.avdespartaan.nl

Clubblad juni 2020

30 mei 2020
Met toestemming van ons bestuur mochten wij "De redactiemeiden", mits we voldoende veiligheidsmaatregelen konden nemen, weer een… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op zoek naar een nieuwe hardloopuitdaging? Probeer dan eens trailrunning. De basis van trailrunning is zo veel mogelijk onverhard te… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Beste Sporters, er leek ruimte om beperkt te openen maar dit mag nog niet voor verenigingskantines. De voorgenomen opening op 2 juni… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op de parkeerplaats van de Spekkelaan is een boom gemarkeerd met een lint als waarschuwing voor de eikenprocessierups. Het kan ook zo… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven