Nieuws

Finale B-competitie in Zwolle

16 september 2019 door John van der Zwet
www.avdespartaan.nl
Op zondag 15 september 2019 was de laatste competitiefinale van de junioren. De wedstrijd werd gehouden bij P.E.C. Zwolle en deze keer was het de beurt aan de B-junioren. 

Het meisjesteam van onze vereniging had zich geplaatst voor deze wedstrijd en zou de strijd aangaan met nog 11 andere teams. Het team bestond uit twee 2e-jaars B-meisjes, drie 1e-jaars B-meisjes, vier 2e-jaars C-meisjes en één 1e-jaars C-meisje. Een erg jong team, maar goed gemotiveerd om sterk te gaan presteren.

 

Fleur Smeets mocht het spits afbijten met haar favoriete onderdeel het speerwerpen. Met vier constante worpen kwam ze uiteindelijk uit op een afstand van 32,09 meter. Aan de andere kant van het veld probeerde Tessa de Wit tegelijkertijd om haar discus zo ver mogelijk het veld in te werpen. Het resultaat was niet wat ze er van verwacht had. Daar tussendoor lieten Hannah Olsthoorn en Nimah Lommerse zien, waarom zij opgesteld waren op de 100 meter Horden. De snelheid van voor de vakantie was er nog niet maar beiden liepen slechts een paar tienden van seconden langzamer dan hun persoonlijke record. Het volgende nummer dat op het chronologisch overzicht stond was het verspringen. Meteen in haar eerste poging gaf Marieke Moonen haar visitekaartje af en voor het eerst in haar leven passeerde zij de 5 metergrens. Het resultaat van 5,08 meter met een rugwind van 0,3 meter, was weer 11 centimeter verder dan de week ervoor.

 

Daarna was het tijd voor de 1500 meter. Eerst mocht Phebe Goedhart haar race lopen. De afgelopen weken had ze niet heel veel kunnen doen, maar rustig in de groep beginnend, bleef ze mooi haar eigen tempo lopen en aan het eind had ze nog genoeg over voor een mooie eindsprint. Als snelste loopster van onze vereniging was het toen de beurt aan Suus Altorf. De eerste twee van haar serie gingen er al snel vandoor maar de rest bleef mooi bij elkaar. Met een iets te trage tussenronde werd er aan het eind nog voluit gesprint voor een goed resultaat. Helaas bleef ze net boven de 5 minuten steken, maar met een tijd van 5:00,22 minuten liep ze wel een persoonlijk record en behaalde ze een 5eplaats.

 

Het was weer de beurt aan de discus- en speerwerpers. Na een lange blessureperiode deed Roxy Ramars voor het eerst dit seizoen weer mee aan een wedstrijd. In de trainingen ging het wel lekker, maar een wedstrijd is toch anders. Toch kwam ze tot een resultaat van 25,75 meter. Dit was niet verder dan het resultaat van Tessa de Wit, dus die behaalde uiteindelijk de punten voor het team. Nu was Tessa aan de andere kant van het veld aan het speerwerpen. Dit ging beduidend beter dan het discuswerpen en met een resultaat van 33,01 meter, bleef ze maar 15 centimeter verwijderd van haar persoonlijk record. In de tussentijd stonden Nimah Lommerse en Marieke Moonen aan de start van de 100 meter. Marieke kwam na een slechte start keihard terug en finishte in een tijd van 12,80 seconden. Nimah had het ondanks het grote windvoordeel moeilijk in haar serie en eindigde in 13,06 seconden.

 

1e-jaars C-meisje Anouk van der Meer mocht voor het eerst haar opwachting maken in een competitiewedstrijd van de B-junioren. Zonder veel problemen passeerde zij bij het hoogspringen een hoogte van 1,50 meter. Nu er nog in gaan geloven dat ze ook hoger kan springen. Als tweede verspringster mocht Femke Daan vier pogingen doen om een goed resultaat te behalen. Met een persoonlijk record van 4,59 meter mag ze meer dan tevreden zijn. Het derde nummer voor Tessa de Wit was het kogelstoten. Helaas kon ze haar goede prestatie bij het speerwerpen geen vervolg geven bij het kogelstoten. De 10 meter werd nog wel gepasseerd, maar wel minimaal.

 

Bij de 400 meter had Hannah Olsthoorn zoals ze zelf zei, hoestend en proestend haar rondje gelopen. Marieke Moonen had toch wel een iets snellere tijd verwacht. Met een goede start, maar een te behoudende tweede honderd meter en niet meer de kracht hebbende voor een versnelling in het laatste stuk strandde ze boven de minuut. Ook Suus Altorf heeft hetzelfde “probleem” als Anouk bij het hoogspringen. Weer kwam ze tot een hoogte van 1,55 meter en ook zij is in staat om hoger te springen als ze er in gaat geloven.

 

Voordat de estafette gelopen zou worden was er nog één technisch nummer en wel het kogelstoten met Anouk van der Meer. Vorige week won ze nog van Tessa de Wit, maar deze keer lukte het haar niet om de 10 meter te passeren. En toen was daar het laatste nummer van de dag, de 4 X 100 meter. Het gelegenheidsteam Nimah Lommerse, Hannah Olsthoorn, Suus Altorf en Phebe Goedhart, kon alleen vooraf even oefenen met elkaar op de wissels. In de wedstrijd was daar niets van te merken en met allemaal goed wissels kwamen ze uit op een tijd van 52,62 seconden.

 

Vrij snel na het laatste nummer was daar dan de einduitslag van deze competitiefinale. Met een 7eplaats in de eindrangschikking met meer punten dan in de voorronde, kan met tevredenheid teruggekeken worden op deze wedstrijd. Gezien de teamsamenstelling mag toch wel verwacht worden dat dit team volgens jaar weer de finale zou moet kunnen bereiken.

 

John van der Zwet


 
www.avdespartaan.nl
Beste Spartaan leden,   Op 23 maart heeft de regering opnieuw verscherpte maatregelen genomen om de verspreiding van het… Meer >
 
CORONA update CRA programma Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Afgelasting TSB 2020

23 maart 2020
Beste atleten, toeschouwers, vrijwilligers en Spartaan leden,   Op basis van de aangescherpte maatregelen die de overheid… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Als gevolg van de maatregelen die door de overheid zijn opgelegd in verband met het Coronavirus, zullen de VoorschotenLoop, de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven