Nieuws

Vrijwilliger van de maand oktober: Eefje Wensveen

08 oktober 2019 door Jeannette van der Toorn
www.avdespartaan.nl
Even voorstellen: Ik ben geboren in 1945, opgegroeid op Kaageiland. Wegens studie en werk verhuisd naar Amsterdam. In 1968 getrouwd en ik woon nu in Hillegom. We hebben een zoon en een dochter en twee kleinzoons, die gelukkig ook allemaal in de omgeving wonen.

Interview Vrijwilliger van de maand:

Hoe ben je bij De Spartaan terecht gekomen?
Manlief was al lid van De Spartaan en vond dat ik eigenlijk ook wel kon gaan hardlopen. Dus heb ik de opstapgroep gedaan in 1996 en 1997. Maar helaas mijn enthousiasme voor hardlopen was er niet zo heel snel. Gelukkig dankzij de gezelligheid, het leren kennen van andere mensen tijdens en na afloop van de training, begon ik het op een gegeven moment toch wel leuk te vinden. En het was ook  een goede ontspanning na een drukke werkdag.

Kom je uit een sportieve familie?
Een sportieve familie heb ik niet, ik woonde op Kaageiland, dus wel een sportieve watersportplaats. ’s Zomers altijd zwemmen; ’s winters - als er ijs was- afstanden schaatsen met mijn vader. In de zomer we gingen wel op  “vaar-vakantie”. Onze familie was meer voor gezellig met elkaar muziek maken. Zo heb ik ook mijn echtgenoot ontmoet.

Wat betekent De Spartaan voor jou?
De Spartaan betekent voor mij ontspanning, gezelligheid en bovendien goed voor je lijf. Helaas heb ik enige tijd wegens ongemakken niet goed kunnen hardlopen, maar gelukkig heb ik het weer kunnen oppakken, mede ook dankzij de trainers en ben nu aan het trainen voor de Dam-tot-Dam van september.

Wat zijn jouw vrijwilligerstaken bij De Spartaan?
Een aantal jaren heb ik -heel gezellig- kantine-dienst gedaan, maar sinds mijn schouderblessure (afgescheurde pezen in mijn rechterschouder) mocht/kon ik niets meer met mijn rechterarm. Nu doe ik administratief werk voor De Spartaan, wat voor mij een goed alternatief is, gezien mijn opleiding en het (nog steeds) werken in mijn eigen administratiekantoor.

Heb je nog andere hobby’s?
Voor hobby’s ontbreekt nog even de tijd, maar ik heb wel vele interesses. Ik houd van planten en bloemen en maak graag kleurige boeketjes van bloemen uit eigen tuin. Tijdens de” Keukenhof-open” bijna om de dag bezoeken.Met vriendinnen weekje Zwarte Woud. Jaarlijks bezoek aan mijn familie in Australië. Weekje Wintersport, lezen over reizen, elke dag “Nu Beter Frans” & Duits en Engels. En als ontspanning luisteren naar rustige muziek!

Wie is jouw sportieve held?
Geen speciale held, maar voor mij zijn de trainers van De Spartaan mijn sportieve helden! Zij blijven positief en zorgen ervoor dat je het ondanks mindere prestaties zo goed mogelijk kunt volhouden.

Heb je nog tips voor Spartaners die nog geen vrijwilligerswerk doen?
De Spartaan is een sportieve club waar je je altijd wel ergens als vrijwilliger voor kunt inzetten. Terwijl ook de gezelligheid niet wordt vergeten. 

--
noot van de redactie: helaas hebben we geen betere foto kunnen bemachtingen van Eefje
 

 
www.avdespartaan.nl
De hardloopcursus RunStarter van september is afgerond door vele deelnemers. Een van deze lopers deelt graag zijn positieve… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Voor zaterdagmiddag 14 maart zoeken we vrijwilligers die willen werken in het Keukenhofbos. Voor het gebruik mogen maken van het… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Vele kids stonden gisteren klaar voor de Quatrocross, de 3e loop van het cross circuit voor de jeugd. Uitslag en foto's van de 3de… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Zondag 2 februari was de 2e loop van het wintercircuit voor de D en C junioren. Locatie Nederzandt! Na afloop was het kopje soep,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven