Nieuws

Duin- Strandloop Nederzandt 2020 druk bezocht

01 februari 2020 door Loek van Saase
www.avdespartaan.nl
De Duin- Strandloop bij Nederzandt was altijd al populair onder de lopers maar zaterdag 01-02-2020 overtrof deze loop de voorgaande sessies royaal in aantal deelnemers. Alle disciplines waren vertegenwoordigd: van wandelaars en Runstarters tot en met de D-C-B-A lopers en dat kon je duidelijk zien aan de groepsgrootte: ruim 140 mensen letterlijk op de been voor de Trainings-special.

Klievend door de stevige wind achter de zeereep en op het strand werd weliswaar een parcours van lange of korte afstand gekozen door de deelnemers maar het was geen wedstrijd.  Natuurlijk mocht er best pittig worden gelopen met enige competitieve insteek maar het bleef een trainingsloop waarbij sommigen wel graag een trainingsresultaat in de vorm van een kloktijd wilden zien over de door hun gekozen afstand.
Hierom werden er twee klokken neergezet en was er toch een finishplaats.Even schrikken was het bij de start: die was niet bij de finish maar lag ergens op een geheime locatie in het duin waar eerst helemaal naartoe gelopen moest worden. Oh-oh-oh dat was een vreemde gang van zaken en waren we niet aan gewend. Uiteindelijk viel dat reuze mee, immers het was trainen dus we liepen gewoon warm richting de startposities waarbij we splitsten in de juiste startgroepen per gekozen afstand; nog even een kleine inzwaai- en versnellingsoefening waarna het startmoment kon vallen. Tja, dat moest digitaal worden opgelost: telefoneren naar de persoon bij de klok en die schakelde de klok in op het moment dat wij over de startlijn gingen.

Hoewel de temperatuur niet laag was met 10-11°C voelde tegenwind frissig aan door de stevige wind. De start was echter met wind-in-de-rug waardoor de lichaamstemperatuur redelijk opliep en je blij was dat je na het eerste trajectdeel over de duintjes linksaf richting strandopgang kon tegen wind. Daar was het toch gewoon heerlijk om tegen wind langzaam maar zeker gesloopt te worden op het net iets te zachte strand waarin al je energie keurig en vooral nutteloos werd geabsorbeerd in de aardkorst en dus het tempo lekker laag bleef...., maar ja, we wilden nu eenmaal trainen he..

Strategieën waren uiteenlopend op het strand: sommigen kozen ervoor om dapper de volle bak wind te pakken terwijl anderen in treintjesvorm wisselend op kop gingen lopen met de anderen uit de wind.
Uw verslaggever was blij dat hij had gekozen voor kort=5km maar er waren ook heel wat bikkels die voor het dubbele gingen en die hebben dan ook heel wat calorietjes weggepeddeld door de pittige omstandigheden, bravo!

OK, tot zover het lopen wat eigenlijk een georganiseerde conditietruc was om een goede reden te hebben om daarna collectief uit te rusten in een sociaal ontspannen sfeertje en dat was bij Nederzandt natuurlijk geen enkel probleem:  We hadden zowaar een eigen zaal ter beschikking inclusief erwtensoep of broodje welke verkrijgbaar was tegen inwisseling van de Magic-Green-Coin die iedereen van Donna had ontvangen bij finishpassage.
Het zat in ons zaaltje gewoon nokkie-nokkie en het was heel gezellig aan alle tafels waarbij tussendoor de 17 leden van de Runstartgroep nog een interne prijsuitreiking hadden voor het snelste trainingsresultaat. Bij afroepen van naam+tijd reikte Rob van der Klauw elke Runstarter zijn/haar prijs uit.
Broodje en soep gingen er goed in bij de deelnemers en sommigen verdacht ik ervan dat ze het bleven eten hetgeen ook een bewijs is dat de menukeuze goed was.

Samenvattend kunnen we na deze succesvolle en gezellige ochtend zeggen dat de nieuwe aanpak in de combi Trainersgroep+CRA goed heeft gewerkt waarbij geen keuze gemaakt hoeft te worden tussen trainen op zaterdag of wedstrijdloopje zondag.

tot de volgende keer!

 
www.avdespartaan.nl
Beste Spartaan leden,   Op 23 maart heeft de regering opnieuw verscherpte maatregelen genomen om de verspreiding van het… Meer >
 
CORONA update CRA programma Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Afgelasting TSB 2020

23 maart 2020
Beste atleten, toeschouwers, vrijwilligers en Spartaan leden,   Op basis van de aangescherpte maatregelen die de overheid… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Als gevolg van de maatregelen die door de overheid zijn opgelegd in verband met het Coronavirus, zullen de VoorschotenLoop, de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven