Nieuws

Gezocht: vrijwilligers middagje werken in Keukenhofbos

10 februari 2020 door Sandra Bouma
www.avdespartaan.nl
Voor zaterdagmiddag 14 maart zoeken we vrijwilligers die willen werken in het Keukenhofbos. Voor het gebruik mogen maken van het bos hebben we een vergunning nodig. Met het Zuid-Hollands Landschap hebben we afgesproken dat we in ruil voor het gebruik maken van het bos een bijdrage zouden leveren in het onderhoud van het bos. Daarom zoeken we nu vrijwilligers voor het trekken en afsteken van Amerikaanse vogelkers in het bos. 

We maken regelmatig gebruik van het bos. Wandelaars en recreanten lopen een rondje. Ook organiseren we daar Crossen door de bossen en met Tweede Kerstdag lopen we er de aangekomen kilootjes weer af. Hiervoor kunnen we nu wat terug doen! Op 14 maart gaan we met boswachter Jasper het bos in en aan de slag. 

Naast de eerder genoemde voorbeelden is de jeugd ook te vinden in het bos. Paaseieren zoeken, die (als het goed is) ook allemaal weer gevonden worden. We houden er spannende nachtspellen. Ook een oproep voor ouders en de jeugd om een middagje te werken in het bos.

Aanmelden
Wil je mee helpen op zaterdag 14 maart, van 12.00 tot 15.00? Meld je dan aan via: wocvoorzitter@avdespartaan.nl
Om 12.00 verzamelen we op de parkeerplaats van de manege (Spekkelaan 16).


Meer over Zuid-Hollands Landschap
Het is een heel mooi natuurgebied wat het nodige onderhoud vraagt. Diverse boswachters onderhouden deze natuur in samenwerking met vrijwilligers. Maar je kunt meer doen. Voor maar 2 euro per maand kun je “beschermer van het ZHL” worden. Meld je hier aan.

Hoe mooi zou het zijn als meerdere Spartanen beschermer worden!

Er zijn nog veel meer activiteiten te doen in het bos! Er wordt een midzomer-avond wandeling georganiseerd of je kunt wadlopen in Sophiapolder. Zie de folders in de kantine of klik hier voor meer informatie.


Sandra Bouma
WOC voorzitter
AV De Spartaan

 
Beste Spartaanleden, Wij als redactie zitten verschillende dagen een aantal uren samen aan het clubblad te werken en ook wij willen… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Beste Spartaan leden,   Op 23 maart heeft de regering opnieuw verscherpte maatregelen genomen om de verspreiding van het… Meer >
 
CORONA update CRA programma Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Afgelasting TSB 2020

23 maart 2020
Beste atleten, toeschouwers, vrijwilligers en Spartaan leden,   Op basis van de aangescherpte maatregelen die de overheid… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven