Nieuws

Van RunStarter tot D-recreant

11 februari 2020 door Paula Hollander
www.avdespartaan.nl
De hardloopcursus RunStarter van september is afgerond door vele deelnemers. Een van deze lopers deelt graag zijn positieve ervaringen met RunStarter. Nu loopt hij bij de D-groep.

September 2019
Daar zit je dan met nog 16 andere mensen die je niet kent en die ook allemaal hebben besloten om te gaan leren hardlopen. Eerst een voorstelronde en dan blijkt dat iedereen wel een andere achtergrond heeft: zeg maar een mooi gevarieerd pluimage ook wel bont gezelschap van RunStarters. Er zijn er die willen afvallen al dan niet met partner, die gewoon wat aan hun conditie willen werken, die terug komen van een medische ingreep, herintreders van eerdere runstarts of langdurig geblesseerden die het weer eens willen proberen en er is zelfs een enthousiaste dochter die graag de hobby van haar vader wil delen.  

Uiteindelijk beginnen er 25 mensen. Helaas vallen er gedurende de periode wat af maar 18 mensen volbrengen de RunStarter cursus van start tot finish.

De eerste dag valt mee. Je hoeft slechts te luisteren naar wat de bedoeling is. Dus de eerste keer was goed bij te houden. De tweede keer deden we wel de loopschoenen aan om met het uitgedachte programma te starten. Dat viel ook goed te doen. De trainingen werpen hun vruchten af en we zien vooruitgang bij iedereen. De groep gaat elkaar beter leren kennen en er wordt volop gekletst voor, tijdens en na afloop van de trainingen. Ondanks de vele regenbuien, die blijkbaar altijd op dinsdagavond en zaterdagochtend in de buurt van Lisse vallen, is de opkomst elke keer hoog.

Iedereen besluit na de RunStarter ook de Doorstartcursus te doen. Onder deskundige leiding en vol overgave stort iedereen zich in dit avontuur. De vorderingen komen gestaag en dan komt er plots de einddatum met coopertest om de hoek. Mensen sturen selfies van trainingen indien men niet met de groep kan trainen en hele tactieken worden besproken, want het fanatisme van sommige mensen komt dan toch naar boven. Uiteindelijk haalt iedereen gewoon minimaal de afstand die zij of hij wil lopen en wat een tevreden gevoel geeft bij lopers én trainers. 

Daarvoor was eerst nog de afsluitende 35 minuten loop. En zoals wordt verteld als je dit kan verdien je een certificaat. Dat hangt nu ook netjes boven mijn bed. 

Een aantal mensen wilde al bij de Zorg & Zekerheid loop van 15 december een 5 kilometer lopen, maar de trainers wilden dit graag met iedereen doen. En na een beetje wennen bij de D-groep is het dan zover. Zaterdag 1 februari op naar Langervelderslag om daar de eerste echte wedstrijd te lopen onder ideale omstandigheden: lekker heuvelachtig en een pokkenwind tegen op strand. Prima tip trainers :-).

Tijdens deze “wedstrijd” komt de saamhorigheid van de groep naar boven. Iedereen haalt de laatste RunStartster op en gezamenlijk wordt er met soep en worstenbroodjes nog nagepraat over deze winderige ervaring. We zijn er klaar voor om ons verder te ontwikkelen tot hardlo(o)p(st)er. 

De dank gaat uit naar de trainers Gert Jan, Kees, Mike en Rob voor hun deskundigheid, humor, geduld en gezelligheid.

Dan rest er nog een vraag: waren wij RunStarter groep 7 omdat wij op 7 september begonnen en begint daarom Runstarter 8 op 8 februari?  

Groeten,
Startnummer 857
 

 
www.avdespartaan.nl
Beste Spartaan leden,   Op 23 maart heeft de regering opnieuw verscherpte maatregelen genomen om de verspreiding van het… Meer >
 
CORONA update CRA programma Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Afgelasting TSB 2020

23 maart 2020
Beste atleten, toeschouwers, vrijwilligers en Spartaan leden,   Op basis van de aangescherpte maatregelen die de overheid… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Als gevolg van de maatregelen die door de overheid zijn opgelegd in verband met het Coronavirus, zullen de VoorschotenLoop, de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven