Nieuws

Interview vrijwilligers: Govanni en Justin - pupillentrainers

27 april 2020 door Lenie van der Poel
www.avdespartaan.nl

Ook in coronatijd zijn een aantal vrijwilligers van De Spartaan gewoon aan de slag: de klussenploeg, het bestuur of enkele trainers (die digitaal programma’s en stimulansen doorsturen) en nog anderen die hun activiteiten doorzetten.  Maar de pupillentrainers Govanni Cozijn en Justin de Groot hadden hun tekst al klaar voor het interview. Gelukkig kunnen zij na 1 mei weer aan de slag met de trainingen voor pupillen.Hoi, ik ben Govanni Cozijn. Ik ben 16 jaar. Ik ben geboren in Lisse en ik woon al heel mijn leven daar. Ik zit op het fioretti college Hillegom. Ik zit in mijn examen jaar. Ik ga volgend jaar naar het cios hoofddorp. Mijn hobby's zijn atletiek, darten en afspreken met vrienden.

Hoi, ik ben Justin de Groot, ik ben 16 jaar en zit in het 4e jaar havo op het rijnlandslyceum in Sassenheim. Mijn hobby’s zijn atletiek (natuurlijk), tekenen, en afspreken met mijn vrienden.

 

Wanneer en hoe zijn jullie bij De Spartaan gekomen? Welke onderdelen doen jullie het liefst?

Govanni: Ik ben bij De Spartaan gekomen door het rekenboek van de basisschool. Ik had geen sport op dat moment, maar toen ik dat zag ging ik kijken en ik bleek het heel leuk te vinden. Ik doe het nu ongeveer 7 jaar. Mijn favoriete onderdelen zijn polsstokhoogspringen (dit vind ik het leukst) en hoogspringen.

Justin: Ik ben bij De Spartaan gekomen omdat ik vroeger met Youp wilde spelen alleen hij moest elke keer sporten. Ik ben uiteindelijk een keer meegegaan en toen kwam ik hier. Ik vond het een leuke sport, en na zes en een half jaar nog steeds. De leukste onderdelen vind ik hoog, ver en polsstokhoogspringen.

 

Wat zijn voor jullie je mooiste sportmomenten/ herinneringen ? 
Govanni: Mijn mooiste herinnering waren de zomerkampen in Wanssum. En de ouder kind wedstrijden. En momenten waren de meerkampen met alleen De Spartaan geen wedstrijd druk maar gewoon lekker tegen elkaar. maar vooral de overnachtingen in het clubgebouw.

Justin:  Mijn mooiste herinnering van atletiek is toch wel dat ik vorig jaar leider mocht zijn van het eerste zomerkamp in Lisse. Ik vind het al leuk om met kinderen te werken, en dan een hele week lang je eigen groep in de gaten houden vond ik geweldig.

Favoriet eten:                
Govanni: Mijn favoriete eten is barbecue (Ik hou van vlees).
Justin: Mijn favoriete eten is pizza (zonder ananas want dat hoort niet op een pizza!

Overige favorieten:
Govanni: Op tv kijk ik graag naar Expeditie Robinson. Favoriete vakantie is op camping De Vergarde.
Justin: Mijn favoriete film is Mall Cop met in de hoofdrol Paul Blart. Mijn favoriete muziek is eigenlijk zo een beetje alles wat in de top 40 is geweest vanaf het jaar 2000.

 

Hoe zijn jullie in het vrijwilligerswerk bij De Spartaan gerold, en wat doen jullie nu?
Govanni: Ik geef training aan de pupillen op woensdag en vrijdag. Ik ben daar gekomen door stage van school en ik ben niet meer gestopt. Ik zit nu in mijn 3de jaar training geven.
Justin: Ik ben vrijwilliger bij De Spartaan geworden omdat Jan aan mij vroeg: ‘’hey Justin, heb je zin om kleine kindjes te komen pesten’’. Dit vond ik leuk klinken en toen moest ik training geven en kwam ik er achter dat er van kindjes pesten niet zoveel kwam. Gelukkig vind ik normaal training geven ook leuk.


Wat betekent De Spartaan voor jullie?
Govanni: De Spartaan betekent veel voor mij want ik kan mijn energie kwijt maar ik heb daar ook veel vrienden die ik ook los van De Spartaan zie.
Justin: Voor mij is De Spartaan een nuttig en leuk tijdverdrijf. Het is gezellig en kan dus lekker bijpraten en je bent sportief bezig.

Wat  willen jullie zeggen tegen de groep tot 25 jaar over vrijwilligerswerk bij De Spartaan?
Govanni: Ik vind het een aanrader voor de groep tot 25 jaar om vrijwilligerswerk te doen, want die kindertjes zijn vet gezellig en je bent zelf ook nog een beetje sportief bezig.
Justin: Tegen de groep tot 25 jaar zou ik willen zeggen dat het heel leuk werk is en dat we altijd meer mensen kunnen gebruiken. Je hoeft alleen met kinderen om te kunnen gaan en een beetje de techniek van de onderdelen te weten.

Wat wensen jullie De Spartaan toe?
Govanni: Ik wens De Spartaan nog vele sportieve en gezellige jaren toe.
Justin: Ik wens De Spartaan nog veel lange gezellige jaren van trainen en training geven. Hopelijk blijft het nog een lange tijd bestaan.


 
www.avdespartaan.nl

CLUBHANDDOEKACTIE

02 juli 2020
Met een heuse clubhanddoekactie bieden we jou de mogelijkheid om een prachtige Spartaan handdoek aan te schaffen. Op deze manier steun… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Beste Spartanen, de thermosfles kan weer in de kast want de kantine gaat weer open per 04-07-2020 ! Meer >
 

Sportmassage

30 juni 2020
Beste leden van de Spartaan,   Nu de kleedkamers en de douches per 1 juli weer gebruikt mogen worden, kunnen er ook weer een… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Afscheid nemen als vice-voorzitter tijdens corona-tijd is bijzonder, daarom een inleiding van Paul Stelder en een interview met Laurens… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven