Nieuws

Wedstrijdatletiek: herstart van training voor de overige categorieën

10 mei 2020 door Davey Kaak

Eerder deze week is er aangekondigd dat ook de oudere atleten weer kunnen beginnen met de trainingen. Na de lange pauze door het corona virus is dit positief nieuws en in dit stuk wordt er extra informatie gegeven over de aanvullende regels en het trainingsschema voor de wedstrijdatleten. Deze trainingen zullen vanaf a.s. maandag 11 mei beginnen. Onderaan deze mail is het overzicht van de verschillende trainingen te vinden.

 

Regels

Ondertussen zijn de algemene regels waaraan moet worden gehouden bij ieder ongetwijfeld bekend. Dus ben je verkouden of grieperig of zijn huisgenoten ziek: blijf dan thuis. Trainen mag, maar minstens 1,5 meter van elkaar, dus geen lichamelijk contact en niet in grote groepen.

Behalve de algemene regels zijn er voor de trainingen nog extra regels, specifiek voor de wedstrijdatleten zijn de volgende van toepassing:

  1. De kleedkamers, kantine en sportzaal blijven gesloten, dus ook de bijbehorende toiletten en lockers blijven dicht. Het toilet bij de hoofdingang is beschikbaar. Omkleden of douchen is hierdoor niet mogelijk, kom dus ook in sportkleding naar de training.
  2. Bij toiletgang moet er maximale aandacht voor hygiëne zijn, dus gebruik de handgel na het handen wassen en gebruik de spray voor het reinigen van de dode materialen (toilet, deurklink, spoelknop, kraan e.d.).
  3. Tijdens het trainen dient er altijd een baan leeggelaten te worden tussen atleten om genoeg afstand te bewaren.
  4. Wanneer je met de auto komt, kom dan alleen of met huisgenoten. Neem dus geen anderen mee.
  5. Als trainingsgroep kan ervoor worden gekozen om (deels) buiten de atletiekbaan te trainen. Dit is toegestaan, uiteraard wel met dezelfde regels en ten alle tijden 1,5 meter afstand.
  6. Na afloop van het eigen gebruikte trainingsmateriaal dient dit gereinigd te worden.

 

Overzicht trainingen

Het onderstaande schema van de trainingen is afgestemd tussen de verschillende trainers. Hierbij is onder andere gekeken naar de grootte van de groepen, de hoeveelheid aanwezige atleten op de atletiekbaan en de verdeling van het gebruik van de atletiekbaan. Op basis hiervan zijn er een klein aantal aanpassingen in de start-/eindtijden van de trainingen. Vanaf a.s. maandag 11 mei zal het volgende trainingsschema worden gevolgd (alle trainingen vinden plaats op de atletiekbaan):

Maandag

18:30-19:15

Kogel

Anthony Ott

Maandag

19:00-21:00

Sprint/Werp/Spring

Anthony Ott/Nico van Noort/Heino Stroet

Dinsdag

19:00-21:00

Spring

Heino Stroet

Woensdag

18:15-20:15

Polshoog/Circuit

Anthony Ott

Donderdag

18:00-19:15

Speer

Anthony Ott

Donderdag

19:00-21:00

Sprint/Werp/Spring

Anthony Ott/Nico van Noort/Heino Stroet

Zondag

09:30-11:30

Kracht/Conditie

Anthony Ott

 

Voor de specifieke Mila trainingen geldt een afwijkend schema. Komende week zal de Mila nog op dinsdag- en donderdagavond trainen. Vanaf 18 mei zal dit de maandag en donderdagavond zijn (i.v.m. de training van de recreanten op de dinsdagavond en beschikbaarheid van een trainer).

Dinsdag 12 mei

19:15-21:00

Mila

Nico Altorf

Donderdag 14 mei

19:00-21:00

Mila

Nico Altorf


Vanaf 18 mei zal het volgende schema voor de Mila worden gevolgd:

Maandag

19:15-21:00

Mila

Anthony Ott

Donderdag

19:00-21:00

Mila

Nico Altorf

 

 

We verwachten dat er op een correcte manier tijdens de trainingen met de regels wordt omgegaan. Hopelijk zien we jullie allemaal weer bij de trainingen! Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen wij die graag.


De Comissie Wedstrijd Atletiek (CWA) 
www.avdespartaan.nl

Clubblad juni 2020

30 mei 2020
Met toestemming van ons bestuur mochten wij "De redactiemeiden", mits we voldoende veiligheidsmaatregelen konden nemen, weer een… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op zoek naar een nieuwe hardloopuitdaging? Probeer dan eens trailrunning. De basis van trailrunning is zo veel mogelijk onverhard te… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Beste Sporters, er leek ruimte om beperkt te openen maar dit mag nog niet voor verenigingskantines. De voorgenomen opening op 2 juni… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Op de parkeerplaats van de Spekkelaan is een boom gemarkeerd met een lint als waarschuwing voor de eikenprocessierups. Het kan ook zo… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan,
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven