Kasteelhoeve Lisse Loop

Stichting Kasteelhoeve (www.kasteelhoeve.info) organiseert in samenwerking met de buurtsportcoach van De Spartaan op zaterdag 18 maart 2017 de 'Lisse Loop'. Een jaarlijks terugkerend lokaal evenement met als doel mensen de gelegenheid te geven te bewegen en een lokaal goed doel/initiatief financieel te helpen.
Op 18 maart bieden we een hardloop- en een wandelroute aan op Landgoed Keukenhof. En zal het financiële doel Zorgboerderij de Kasteelhoeve zijn. De Lisse Loop organiseren wij in 2017 gezamenlijk met de buurtsportcoach van AV De Spartaan. Daarnaast helpen ruim 20 vrijwilligers ons met de organisatie.
Zorgboerderij de Kasteelhoeve op Landgoed Keukenhof is nog in opbouw en wordt door vrijwilligers en sponsoring gefaciliteerd. Deelnemers op de Kasteelhoeve zijn (jonge) mensen met een beperking, niet aangeboren hersenletsel, (beginnende) dementie en degenen die behoefte hebben aan job coaching of re-integratie. De daadwerkelijke zorg en begeleiding voert 's Heeren Loo uit. Het dagprogramma van de deelnemers bestaat uit de verzorging van de dieren op Kinderboerderij Poelepetaat, werken in de kruiden & moestuin en onderhoudswerkzaamheden op het Landgoed Keukenhof. Bij slecht weer maken zij kleine gebruiksartikelen. De deelnemers die in de gelegenheid zijn, stimuleren wij om aan de bezoekers, in het bijzonder kinderen, iets te vertellen over de dieren van de Kinderboerderij of over de groenten en kruiden die zij kweken. Om hiermee ook de participatie van onze deelnemers in de maatschappij te bevorderen.
De Lisse Loop kent ook een Kinderloop, vanuit onze overtuiging dat bewegen en plezier hebben met elkaar voor iedereen goed is. En het belangrijk is hier ook kinderen voor aan te moedigen. Voor de Lisse Loop 2017 zijn er vier afstanden: 1 km, 2,5 km, 5 km en 7,5 km. De Kinderloop start om 14.30 uur en de junioren & volwassenen vanaf 15 uur. Voor wandelaars is een route van ongeveer 5 km en één van 7 km bedacht. Kosten voor deelname van kinderen is gratis dankzij sponsoring en donaties.
 
Het is voor bedrijven en instellingen ook mogelijk om met een bedrijventeam mee te doen. Hiermee kunt u uw organisatie extern profileren en uw medewerkers faciliteren om te bewegen en een bijdrage aan een maatschappelijk doel leveren. Een bedrijventeam bestaat uit maximaal tien personen en deelname kost €150,00. Voor vragen hierover kunt u mailen naar kasteelhoevelisse@gmail.com


Meer informatie en de inschrijving volgen begin februari op www.kasteelhoeve.info.
 
AV De Spartaan
Postbus 196 
2160 AD Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven