Het laatste nieuws

De bouw nu echt van start

06 september 2017 door Laurens van Schie
www.avdespartaan.nl

Vanuit een goed gevoel na de overweldigende steun in de bijzondere ALV is de bouwcommissie met nieuwe energie verder gegaan met het realiseren van de bouwplannen. Heerlijk, concreet aan de slag!

 

 


Zoals jullie bij een bezoek aan De Spartaan al hebben kunnen zien is de vloer van de nieuwbouw voor de vakantie gestort om vier weken lang goed te kunnen uitharden. Vanuit de kantine is een doorgang gemaakt naar de nieuwbouw en de ramen in de achtermuur zijn weggewerkt. Fred heeft zijn directiekeet geplaatst en bestiert vol trots de bouw. Waar wij als leden niet mogen komen in verband met de veiligheid.

 

Direct na de bouwvak is de staalconstructie geplaatst en als het clubblad uitkomt ligt het dak erop en zijn de wanden geplaatst. Tegelijk renoveren we de achtergevel van de kantine met dezelfde beplating als de nieuwbouw, waardoor de bouwdelen ook voor het oog mooi op elkaar aansluiten. De bouw ligt mooi op schema en volgens planning kunnen we met de Ter Speckeloop in november al gebruik maken van de nieuwbouw. Na het weekend van 23 november ontruimen we de kantine, kleedkamers, krachthonk en (oude) materiaalberging waarna de renovatie van het bestaande gebouw start.

 

Ondertussen wordt er achter de schermen druk gewerkt aan de plannen voor de nieuwe inrichting van de keuken en de bar. Gezocht wordt nog naar goede horecamaterialen zoals een heteluchtoven uit een faillissement, zodat we straks meer mogelijkheden hebben om een aantrekkelijk assortiment te kunnen aanbieden aan leden en gasten op een drukke dinsdagavond of tijdens evenementen. Ook de kantine zelf krijgt een grondige opknapbeurt. De interieurkleuren van het gebouw zijn vastgelegd: de tegels en wanden zijn wit, de witte tegels worden afgewisseld met een strooitegel in Spartaan groen. Ook voor de binnendeuren is de kleur groen. De vloer wordt grijs met een spikkeltje erin. Als je straks het gebouw binnenkomt herken je direct de Spartaan sfeer! In het vernieuwde gebouw komen overal nieuwe sloten en gaan we werken met een goed sleutelplan zodat weer bekend is waar alle sleutels zijn en wie waar toegang toe heeft. En in alle belangrijke ruimtes komen aansluitingen voor internet gebruik.

 

Goede buur the Flags

Zoals bekend is een goede buur beter dan een verre vriend, onze buren van the Flags zijn zo vriendelijk om ons deze herfst en winter onderdak te verlenen. Dat betekent dat wij op de dinsdagen en zaterdagen gebruik mogen maken van de barfaciliteiten en de doucheruimtes. We gaan dan heel vertrouwd met onze eigen leden de bardiensten draaien in het clubgebouw van the Flags. Als tegenprestatie zijn de barinkomsten voor hen. Dat lijkt het bestuur een mooie oplossing tijdens de verbouwing, waar we heel blij mee kunnen zijn. Zonder nodeloos sjouwen en schoonmaken kan er tot het voorjaar hard gewerkt worden aan het opknappen van het oude clubgebouw. Een nieuw dak, gevel, keuken en bar en volledig vernieuwde douches en toiletten, iets om naar uit te zien.

 

Inzet van vrijwilligers

De eerste week dat we volop vrijwilligers nodig hebben is week 40 (va 2 okt) bij de isolatie van de dakbedekking op het bestaande gebouw. Je kunt je hiervoor nog aanmelden bij Nico Schriek. De nadruk van de werkzaamheden voor vrijwilligers ligt eind november en in december.

We zijn als bouwcommissie heel blij met de toezegging op de bijzondere ALV door een aantal van onze jonge atleten om mee te helpen. Dit is een zeer welkome ondersteuning voor de klusploeg.

 

Financiën

Zoals de voorzitter heeft geschreven in haar voorwoord; met de financiën gaat het goed. We zijn als bouwcommissie heel blij met het vertrouwen van onze leden die bij elkaar ruim € 185.000 hebben toegezegd. Dat betekent dat we geen bank nodig hebben om de bouw te kunnen financieren. We financieren uit eigen middelen, de gemeentelijke subsidie en de opbrengst van de clublening en obligaties. De penningmeester en zijn team pakken dit verder op met de notaris.

 

Inmiddels zijn we (weer) druk bezig met het aanvragen van extra subsidie. Vooral vanuit de energiesubsidies verwachten we een mooie bijdrage te mogen ontvangen. De aanvragen worden nu voorbereid en tijdig ingediend.. Het gaat om tweeverschillende subsidies: EDS+ voor de exploitatie van de zonnepanelen en in januari 30% van de aanschafwaarde van alle energiebesparende materialen zoals de LED verlichting die in het hele gebouw wordt aangebracht.

 

Tot slot

De eerste bouwvergadering met de aannemers is dinsdag 18 juli geweest, vanuit de bouwcommissie nemen Laurens en Nico deel aan deze vergaderingen die elke maand plaatsvinden. En woensdag 27 september om 15.00 uur hebben we een klein pannenbierfeestje met de bouwers als het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt.   
    

 

 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven