Het laatste nieuws

Joost Dofferhoff wint SPARTAAN WK POULE 2017

13 augustus 2017 door Lisanne van der Zwet
www.avdespartaan.nl

Wat was het een spannende laatste dag! En wie had ooit gedacht dat het snelwandelen uiteindelijk de doorslag zou geven in de definitieve uitslag?! Dagwinnaar Marco K. springt dankzij zijn goede voorspellingen bij het snelwandelen op de laatste dag nog van plaats 10 naar plaats 3 en kaapt hiermee de bronzen medaille weg bij Wilmar en Dave. Maar ook daarboven heeft uiteindelijk het snelwandelen het podium bepaalt. Door het diskwalificeren van Lyu 20 meter voor de finish komt John net 1 punt te kort waardoor Joost D. er met de winst vandoor gaat! Van harte gefeliciteerd!
Nederland eindigt uiteindelijk nog als 16e in het algehele medaille klassement met 3 bronzen en een gouden medaille waar we uiteraard enorm trots op kunnen zijn!

Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen dit jaar en ik wens Joost onnoemelijk veel succes en plezier bij het organiseren van de volgende poule!


 Tussenstand 12 aug

Nog maar 1 dag te gaan en het is het spannendste slot van onze poule in jaren. Gaat het snelwandelen dan toch de beslissing brengen? Of zal het medaille klassement verlossing brengen? Winnaar van dag 9 staat wel al vast en dat is Marga met een dikke score van 31 punten!
Iedereen heel veel succes op de laatste dag en laten we hopen op een mooie ontknoping van het WK!
Tussenstand 11 aug

Het wordt alleen maar spannender en de race is zeker nog niet gelopen. Met de top 5 binnen 8 punten en de top 10 binnen 13 punten ligt er nog niks vast. Vanavond een hele boel punten te verdienen dus we zullen zien hoe dit de stand zal aantasten. Winnaar van de dag gisteren is Gert Jan Booij met maar liefst 23 punten!


Tussenstand 10 aug
Weer een mooie atletiekavond voorbij en daarmee weer een dag dichterbij de eindoverwinning van de poule voor één van onze deelnemers. De winnaars van de dag komende uit de bovenste regionen en zijn Maarten en Wilmar! Hiermee blijft de top 5 binnen 8 punten van elkaar en kan er dus nog van alles gebeuren. Vanavond de 200m finale met Schippers waar we naar uit kunnen kijken en vandaag ook eindelijk weer een ochtendprogramma dus we kunnen ons de hele dag vermaken met top atletiek!

 Tussenstand 9 aug
Wederom is de top stuivertje aan het wisselen wat betreft plaats 1. Gisteren in de poule helaas niet zo vaak 5 punten behaald door verassende uitslagen bij de 400m horden en de 400m vlak. Winnaars van de dag zijn Joost D, Maarten, Marco S en Simone geworden, gefeliciteerd! Laten we hopen op een mooie strijd vanavond tussen Van Niekerk en Makwala!

Tussenstand 8 aug
We zijn alweer op de helft van het WK en het is nog steeds heel spannend in de poule. De top blijft van plaats wisselen maar de druk van de middenmoot is groot. Dagwinnaar van gisteren is John met 25 punten waarmee hij in één keer van plaats 7 naar plaats 1 verschuift! 
Laten we hopen dat de tweede helft van het WK ook zo spannend blijft en mogelijk nog wat medailles voor Nederland geeft!Tussenstand 7 aug

Wat een deceptie voor Nederland en onze poule.. Waar 26 van de 28 deelnemers er zeker van waren dat Hassan het goud zou gaan pakken, pakte uiteindelijk Joost van der Meer als enige meer de 1 punt met zijn tactiek om alleen maar Amerikanen te laten winnen. Overigens leverde dit de afgelopen dagen niet al te veel op maar dit terzijde ;)
Een hoop dagwinnaars vandaag, gefeliciteerd Maarten, Anthony, Lotte, Tessy, Janny en Paul!
Vanavond gelukkig weer een hoop onderdelen om van te genieten en puntjes mee te verzamelen!

Tussenstand 6 aug
Wat een avond, de hele volgorde is weer omgegooid! Jochem is dagwinnaar geworden met maar liefst 20 punten! En Marco K. heeft nu officieel Frank afgeschud hoewel de top nog erg dicht bij elkaar ligt! Vanavond zal niet veel verschil gaan maken aangezien iedereen ongeveer hetzelfde gegokt heeft maar we kunnen in ieder geval gaan genieten van een spannende 1500m finale met Hassan!Tussenstand 5 aug
De eerste gaten zijn geslagen en hoewel Bolt niet het afscheid heeft gekregen wat hij wilde, hebben Frank en Marco K. wel afscheid genomen van de kopgroep van 13 deelnemers en zijn winnaars van de dag geworden! Hiermee hebben ze samen ook plek 1 ingenomen hoewel de voorsprong nog niet echt groot is. Mogelijk dat dit na vandaag anders zal zijn.

Tussenstand 4 aug
Dag 1 is voorbij en we kunnen spreken van een zeer succesvolle eerste avond! Op dit moment is er een kopgroep van maar liefst 13 deelnemers! Ik hoop dat de tijden van de 10000m nu wel voor iedereen goed zichtbaar zijn en dat de eerste tussenstand met vreugde wordt ontvangen.Vanochtend hebben we al wat mooie prestaties voorbij zien komen en vanavond zijn er in de poule 25 punten te verdienen dus alles kan nog veranderen.

SPARTAAN WK POULE
Van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus 2015 worden de Wereld Kampioenschappen Atletiek (outdoor) georganiseerd in Londen. Traditioneel binnen AV De Spartaan wordt er dan een WK-poule georganiseerd. De organisatie ligt dit jaar in handen van Lisanne van der Zwet, die vorig jaar als 2e eindigde in de OS RIO2016 poule.

Voor wie?
Iedereen die ouder is dan 12-jaar is welkom om mee te doen ook vrienden van buiten De Spartaan.

Hoe werkt het?
Je voorspelt voor ieder onderdeel de winnaar en winnares. Wordt jouw voorspelde winnaar ook echt eerste dan krijg je vijf punten, wordt hij/zij tweede dan krijg je vier punten. Zo verder tot een vijfde plaats voor jouw winnaar, die nog één punt oplevert. Voor de uitslag is het podium doorslaggevend. Eventuele wijzigingen in de uitslag, die na de medaille-uitreiking plaatsvinden, worden niet meegenomen in de poule.
De inleg is 5 euro per deelnemer. De prijzenpot wordt als volgt verdeeld:
nr 1: 50% van de totale inleg
nr 2: 30% van de totale inleg
nr 3: 20% van de totale inleg

Bonus van de Dag
Elke dag moet je van 1 onderdeel de winnende prestatie voorspellen. Hoe verder je van het juiste resultaat afzit, hoe minder punten je krijgt. Meer informatie staat op het deelnameformulier.

Tournooi Bonus
Om de spanning tot het laatste onderdeel te vergroten hebben wij ook dit jaar een Tournooibonus toegevoegd. Hierbij moet de klassering van Nederland in het medailleklassement voorspellen.

Aanvullingen reglement
Bij gelijk aantal punten staat de deelnemer, die het meest 5 punten heeft gescoord, bovenaan, daarna tellen gescoorde 4 punten, etc...
Mocht dat ook geen duidelijkheid geven, dan is het aantal punten gescoord bij het "B.v.d.D’’ doorslaggevend. Indien er meerdere atleten met dezelfde achternaam bestaan en er alleen met de achternaam wordt ingeschreven, dan telt in de poule de atleet, die het hoogste op de wereldranglijst staat. Download het inschrijfformulier en stuur dit uiterlijk donderdag 3 augustus 23:59 uur naar lisannevdzwet@gmail.com

Let op: zet je naam in de Excel-bestandsnaam voordat je 'm opstuurt!

Inschrijfformulier (MS excel) is HIER te downloaden.
 

Om je te helpen bij het voorspellen van de kampioenen staan hieronder enkel handige websites met de nodige informatie:

Website WK 2017: https://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-championships

Wereldranglijst IAAF: https://www.iaaf.org/records/toplists/sprints/100-metres/outdoor/men/senior/2017

Uitslagen OS 2016 RIO: https://nl.wikipedia.org/wiki/Atletiek_op_de_Olympische_Zomerspelen_2016

Uitslagen WK 2015 Beijing: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschappen_atletiek_2015


Veel succes en plezier


 
Zaterdag 20 januari is de eerste Spartaan Trailrun. Om 9.30 uur in de waterleidingduinen, ingang de Zilk. Dat wisten jullie al.Wat… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Toen ik arriveerde bij Nederzandt werd ik welhaast platgelopen door de vertrekkende wandelaars met een grijns van oor tot oor. Later… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De eerste wedstrijd van dit jaar voor de C/D junioren was op de Langevelderslag. De loop over het strand staat bekend als zwaar, voor… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Nieuwjaarsreceptie 2018

11 januari 2018
“3600 manuren in verbouwing tot nu toe”   2017 Was wederom een succesvol jaar voor De Spartaan. Meer jeugdleden,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven