Het laatste nieuws

1e Trailrun in 'onze' duinen

12 september 2017 door Jennifer Lem
www.avdespartaan.nl
Op 2 september j.l. heeft een bescheiden afvaardiging van De Spartaan zijn opwachting gemaakt tijdens de eerste Trailrun in onze Hollandse Duinen. Wij kennen het gebied natuurlijk op ons duimpje, zeker als je op donderdagavond regelmatig de training bezoekt in het duin, of op zondagochtend de vroege duurlooptraining volgt bij Peter Jonkheer. 

Voor degenen die het gebied niet kennen: prachtige brede duingebieden, schelpenpaden en bospaden tussen de bomen door, wisselen elkaar af op weg naar de duinopgang en uiteindelijk de zee. Dit terrein is uitermate geschikt voor een trailrun, al zijn de echte 'hardliners' niet onder de indruk van dit parcours. 
Wij waren zeker wel onder de indruk van alle klimmetjes, trappetjes en strandopgangen, om maar te zwijgen van de laatste 800 meter, die net tegen de duinrand door het mulle zand afgelegd diende te worden. 

Een trailrun kenmerkt zich verder vooral door het niet (zo) competitieve karakter en dat merk je aan de sfeer. Sommige 20 en 30 km renners deden het zo nu en dan rustig aan en waren gezellig met elkaar in gesprek. Wij hebben ook nog nooit zulke luxe verzorgingsposten gezien! Chips, chocolade, noten, limonade het kon niet op.

Wij hebben enorm genoten en deze eerste keer smaakt absoluut naar meer (en dat komt niet door de verzorgingspost..) Henk de Jong en ik zijn ons aan het beraden op een Trailrun-groep bij De Spartaan. Als je door dit verhaal enthousiast bent geworden, stuur me een berichtje. 
En als je meer wilt lezen over de organisatie die deze Trailrun heeft georganiseerd, kan je op hun site meer lezen.

De start was in Noordwijk en de gemeente Noordwijk heeft ook een leuke videocompilatie gemaakt. Die bekijk je via deze link:


https://www.trail-running.eu/2017/09/sfeerimpressie-hollands-duin/

      

 
www.avdespartaan.nl
Op zaterdag 16 september 2017 in, voor een aantal, “het verre” Groningen werd de competitiefinale gehouden waar de C-meisjes van… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Spannende A-competitie finale

12 september 2017
Na weken van zon en uitrusten was de vakantie voorbij en moest er weer gerend, geworpen en gesprongen worden. Zondag 10 september was… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Zaterdag 2 september was het weer de tijd voor de jaarlijkse uitgaansmiddag/-avond van de Club van 100   Onder een stralende… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

De bouw nu echt van start

06 september 2017
Vanuit een goed gevoel na de overweldigende steun in de bijzondere ALV is de bouwcommissie met nieuwe energie verder gegaan met het… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
AV De Spartaan
Postbus 196 
2160 AD Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven