Het laatste nieuws

1e Trailrun in 'onze' duinen

12 september 2017 door Jennifer Lem
www.avdespartaan.nl
Op 2 september j.l. heeft een bescheiden afvaardiging van De Spartaan zijn opwachting gemaakt tijdens de eerste Trailrun in onze Hollandse Duinen. Wij kennen het gebied natuurlijk op ons duimpje, zeker als je op donderdagavond regelmatig de training bezoekt in het duin, of op zondagochtend de vroege duurlooptraining volgt bij Peter Jonkheer. 

Voor degenen die het gebied niet kennen: prachtige brede duingebieden, schelpenpaden en bospaden tussen de bomen door, wisselen elkaar af op weg naar de duinopgang en uiteindelijk de zee. Dit terrein is uitermate geschikt voor een trailrun, al zijn de echte 'hardliners' niet onder de indruk van dit parcours. 
Wij waren zeker wel onder de indruk van alle klimmetjes, trappetjes en strandopgangen, om maar te zwijgen van de laatste 800 meter, die net tegen de duinrand door het mulle zand afgelegd diende te worden. 

Een trailrun kenmerkt zich verder vooral door het niet (zo) competitieve karakter en dat merk je aan de sfeer. Sommige 20 en 30 km renners deden het zo nu en dan rustig aan en waren gezellig met elkaar in gesprek. Wij hebben ook nog nooit zulke luxe verzorgingsposten gezien! Chips, chocolade, noten, limonade het kon niet op.

Wij hebben enorm genoten en deze eerste keer smaakt absoluut naar meer (en dat komt niet door de verzorgingspost..) Henk de Jong en ik zijn ons aan het beraden op een Trailrun-groep bij De Spartaan. Als je door dit verhaal enthousiast bent geworden, stuur me een berichtje. 
En als je meer wilt lezen over de organisatie die deze Trailrun heeft georganiseerd, kan je op hun site meer lezen.

De start was in Noordwijk en de gemeente Noordwijk heeft ook een leuke videocompilatie gemaakt. Die bekijk je via deze link:


https://www.trail-running.eu/2017/09/sfeerimpressie-hollands-duin/

      

 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D Junioren

18 februari 2018
De Randweg-Lisse was het decor voor de 4e ronde van het junioren C/D wintercircuit. Prachtig droog en zonnig weer op deze zondag, met… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Lisse Loop zaterdag 10 maart

14 februari 2018
Zaterdag 10 maart 2018 is de vierde 'Lisse Loop' bij Kasteel Keukenhof voor kinderen, wandelaars en hardlopers. De Lisse Loop… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Medailleoogst NK Indoor

12 februari 2018
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor junioren, afgelopen weekend in Apeldoorn, zijn er vier medailles… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Openingsfeest en reünie

10 februari 2018
ZONDAG 29 APRIL: Opening van ons nieuwe clubgebouw!!!!!   Noteer de datum in je agenda want het wordt een… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven