Het laatste nieuws

Spannende A-competitie finale

12 september 2017 door Carmen Oosterkamp
www.avdespartaan.nl
Na weken van zon en uitrusten was de vakantie voorbij en moest er weer gerend, geworpen en gesprongen worden. Zondag 10 september was de uiterst spannende finale van de A-competitie, waar dit jaar helaas alleen het damesteam aan meedeed.

Eveline en Hieke kwamen als eerst in actie op de 100m horden. Hieke liep, ondanks een valpartij van een van de meiden in haar serie, een nette tijd van 17,30. Eveline sleepte op dit onderdeel de punten binnen met een tijd van 16,38. Ondertussen was de eerste groep van het hoogspringen begonnen, waar Kimberley aan deelnam. Kimberley kwam op het nippertje niet over de 1,70, maar behaalde de mooie hoogte van 1,65. Ze behaalde hiermee een gedeelde tweede plaats.

Ook de eerste groepen van het verspringen en het kogelslingeren waren ondertussen volop in gang. Bij het verspringen sprong Eveline 4,86. Bij het kogelslingeren scherpte Inge het vorige clubrecord van 26,54 aan naar 26,89 met een geweldige worp. Na het kogelslingeren leek het damesteam even eerste te staan, maar het was spannend of we deze voorsprong ook zouden behouden.
Vervolgens was het tijd voor de 800m. Het waaide inmiddels erg hard en dit maakte de 800 extra zwaar voor onze loopsters. Hieke was als eerst aan de beurt. Met 2.42 zei ze dat ze er niet geheel tevreden mee was. Hierna mocht Rebecca de 800 lopen, die na een tijdje met een blessure te hebben gekampt, een mooie tijd van 2,29 neerzette.

De volgende werponderdelen waren ook al weer in gang, met Lianne die meedeed met het speerwerpen en Inge die meedeed met het kogelstoten. Helaas was voor Lianne haar goede eerste poging ongeldig verklaard. Toch wist ze een goede afstand van 31,12 m te werpen. Inge mocht zich ondertussen weer richten op het kogelstoten. Ze stootte bijna over de 10m, namelijk 9,98.

Vervolgens kwam het koningsnummer. Onze 100m loopsters waren aan de beurt. Als eerste liep Juliëtte, die helaas ook een tijd last heeft gehad van blessures. Ze sprintte naar de finish in een mooie tijd van 13,55. Hierna liep Andrea en ze werd netjes tweede in een tijd van 12,23. Helaas kreeg Andrea last van haar blessure, maar liep ondanks dat toch nog een 400m. Dit pakte helaas niet zo goed uit voor haar. Ondanks de pijn liep ze door en finishte ze wel. Lotte behaalde op de 400m de punten. Ze liep goed en finishte in een erg snelle tijd van 59,36 en werd hiermee 3e. Er mocht weer gesprongen worden, en wel door Eveline en Anne-Wil. Eveline sprong bij het hoogspringen van de tweede groep over de 1,60. Anne-Wil sprong bij het verspringen 4,89 en dit was goed voor de punten op dat onderdeel.

Hierna kwam de 1500, waar Lianne, die ook al had speergeworpen, en ik aan deelnamen. We vonden het door de drukke start en harde wind beide een zware race. Lianne liep 6.09 en ik liep 5.24. Op hetzelfde moment begon Lara aan het speerwerpen. Lara was weer helemaal terug van weg geweest en behaalde een PR van 34,15m. Kogel was het laatste werponderdeel van de dag. Mariska, die als enige A2-junior meedeed, stootte 10,34m.

Het afsluitende onderdeel was natuurlijk de estafette. Omdat Andrea en Juliëtte beide last hadden, viel Anne-Wil in voor het estafetteteam. Lynn startte als eerste loper vanuit baan 1 en gaf het stokje door aan Anne-Wil. Anne-Wil liep erg goed mee en gaf het stokje door aan Lotte. Zelfs na de 400 kon Lotte nog een snelle 100 lopen, waarna Kimberley naar de finish rende en de meiden een mooie tijd van 50,27 haalden.

Vervolgens was het wachten op de prijsuitreiking. PAC, Leiden Atletiek en Ilion haalden de eerste drie plaatsen binnen. We rekenden niet op een podiumplaats, maar werden toch mooi 4e. Hier waren we natuurlijk erg tevreden mee en volgend jaar hopen we dat De Spartaan wel op het podium terechtkomt!

U kunt hier op atletiek.nu alle uitslagen van ons team op een rijtje zien.
 

 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D Junioren

18 februari 2018
De Randweg-Lisse was het decor voor de 4e ronde van het junioren C/D wintercircuit. Prachtig droog en zonnig weer op deze zondag, met… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Lisse Loop zaterdag 10 maart

14 februari 2018
Zaterdag 10 maart 2018 is de vierde 'Lisse Loop' bij Kasteel Keukenhof voor kinderen, wandelaars en hardlopers. De Lisse Loop… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Medailleoogst NK Indoor

12 februari 2018
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor junioren, afgelopen weekend in Apeldoorn, zijn er vier medailles… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Openingsfeest en reünie

10 februari 2018
ZONDAG 29 APRIL: Opening van ons nieuwe clubgebouw!!!!!   Noteer de datum in je agenda want het wordt een… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven