Het laatste nieuws

Vrijwilligers van de maand

30 september 2017 door Jeannette van der Toorn
www.avdespartaan.nl

Vrijwilligers van de maand: Lianne Daan en Inge de Willigen


Als secretaris van de CJA maak ik beide dames mee in onze Commissie en in projecten met de jeugd. Met trots stel ik u voor aan twee enthousiaste pupillentrainsters, met wie ik bijgaand digitaal interview mocht hebben.

- Wie zijn Lianne en Inge?

Ik ben Lianne Daan, ik ben 17 jaar en ik zit in het 5de jaar van het VWO. Ik woon samen met mijn ouders en zusje in Nieuw-Vennep.

En ik ben Inge de Willigen, 17 jaar en dit is het elfde jaar dat ik lid ben van De Spartaan. Ik zit nu in 6VWO op het Fioretti in Lisse en woon in Sassenheim met mijn ouders, broer en zusje.

 

 

- Hebben jullie een sportieve achtergrond?

Lianne: Ik ben sinds 2007 lid van De Spartaan en doe al jaren met plezier mee aan trainingen en wedstrijden. Ik train nu ongeveer 4 keer per week. Door een super leuke groep atleten is iedere training, naast dat het zorgt voor verbetering van je prestaties op een wedstrijd, ook erg gezellig!

Inge: Mijn vader heeft vroeger ook atletiek gedaan.

 

 

- Hoe is jullie vrijwilligerswerk tot stand gekomen?

Lianne: In 2015 vroeg de CJA naar mensen die training wilden geven aan de pupillen. Sindsdien geef ik samen met een aantal andere enthousiaste trainers training aan de A- en B-pupillen op de vrijdagmiddag. Ik vind het erg leuk om de pupillen verder te helpen in de atletiek, maar ook om ze samen met de andere trainers vooral veel plezier te laten hebben tijdens de trainingen!

Inge: Er waren trainers nodig en het leek mij gewoon heel leuk om te doen. Dit is het derde jaar dat ik de pupillen op vrijdagmiddag training geef.

 

- Zijn er zaken die voor het vrijwilligerswerk bij De Spartaan veranderd moeten worden?

Lianne: Ik denk dat we als vereniging trots kunnen zijn op het feit dat de vereniging op heel veel vrijwilligers draait! Het lijkt me een goed idee om de jeugd van De Spartaan nog meer bij het vrijwilligerswerk te betrekken, omdat vooral pupillen ook vaak interesse tonen in het helpen bij wedstrijden en andere klusjes. (Het WhoZnext team vind ik dan ook een erg goed initiatief!)

Inge: Ik denk niet dat er daadwerkelijk iets veranderd moet worden qua vrijwilligerswerk bij De Spartaan. Het is allemaal best goed geregeld en mensen zijn enthousiast. Wel kunnen we natuurlijk altijd meer vrijwilligers gebruiken!

 

- Hebben jullie naast jullie Spartaanwerk nog andere hobby’s?

Lianne: Naast atletiek vind ik het erg leuk om samen met vrienden van atletiek of school af te spreken en leuke dingen te doen. Verder ga ik elk jaar skiën en houd ik van reizen.

Inge: De Spartaan is natuurlijk mijn grootste hobby, verder houd ik erg van wintersport (skiën en snowboarden) en kite ik soms op het strand.

 

- Hebben jullie een sportieve held?

Lianne: Ik heb niet echt een sportieve held, wel heb ik veel respect voor sporters die hun sport met veel positiviteit beoefenen.

Inge: Ik heb geen sportieve helden, maar wel bewondering voor bepaalde atleten.

 

- Wat zou je een Spartaanlid, dat nog geen vrijwilliger is, willen zeggen?

Lianne: Ik hoop dat ook in de toekomst er nog veel vrijwilligers bij De Spartaan te vinden zullen zijn, want hierdoor zal De Spartaan op verschillende vlakken nog steeds kunnen blijven verbeteren.

Inge: Wordt vrijwilliger! Het is leuk om betrokken te zijn bij je club, je kunt er iets voor betekenen en je komt er meer over te weten. Je weet zo ook wat er een beetje speelt. Verder zijn vrijwilligers heel hard nodig: de club draait op vrijwilligers! En het hoeft ook niet veel tijd te kosten, alle beetjes zijn welkom.


 
www.avdespartaan.nl

Wintercircuit C/D Junioren

18 februari 2018
De Randweg-Lisse was het decor voor de 4e ronde van het junioren C/D wintercircuit. Prachtig droog en zonnig weer op deze zondag, met… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Lisse Loop zaterdag 10 maart

14 februari 2018
Zaterdag 10 maart 2018 is de vierde 'Lisse Loop' bij Kasteel Keukenhof voor kinderen, wandelaars en hardlopers. De Lisse Loop… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Medailleoogst NK Indoor

12 februari 2018
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor junioren, afgelopen weekend in Apeldoorn, zijn er vier medailles… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Openingsfeest en reünie

10 februari 2018
ZONDAG 29 APRIL: Opening van ons nieuwe clubgebouw!!!!!   Noteer de datum in je agenda want het wordt een… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven