Het laatste nieuws

Vrijwilliger van de maand

27 november 2017 door Jeannette van der Toorn
www.avdespartaan.nl

Interview met Arthur Zuijderduijn, de nieuwe penningmeester. Arthur heeft enthousiast ingestemd met een interview voor het clubblad en wij ontmoeten elkaar op n zonnige zomeravond bij de Spartaan, waarbij hij zich een enthousiast verteller toont. Als interviewer hoef ik nauwelijks vragen te stellen. Leuk om deze nieuwe vrijwilliger (nu 3 ½ maand penningmeester) te horen vertellen en aan jullie voor te stellen. En bijzonder dat hij zich n.a.v. een algemene oproep op de site gemeld heeft voor deze functie!!


Wat is je achtergrond qua wonen, werk en privé?

Ik kom van oorsprong uit Wassenaar, na 17 jaar verhuisden wij met het gezin naar Sassenheim, waar ik tot mijn 25e woonde. Daarna woonde ik in Lisse in de Kanaalstraat en in de Julianastraat. Inmiddels was ik getrouwd en voor mijn werk verhuisden we naar Zuid-Oost Brabant (Bladel) -daar werd mijn 1e zoon geboren (nu 17 jaar oud)-, om vervolgens na enkele jaren weer terug te keren in de regio (Abbenes). Deze plek onder de Kaagbaan kon gelukkig verruild worden voor Sassenheim, terug naar een oude bekende plek. In Sassenheim kreeg ik na mijn scheiding weer contact met Petra, wij kenden elkaar nog van 16 jaar eerder. We trokken al snel bij elkaar in, en in 2008 en 2012 zijn Ties en Jasper geboren. Qua werk ben ik na mijn opleiding HEAO-bedrijfseconomie begonnen in de bloembollensector bij exportbedrijven en heb via de Open Universiteit verder gestudeerd tot financial controller. Daarna kwam ik in de drukkerijwereld terecht, het Telegraafconcern, op locaties in Zoeterwoude en later in Leusden. Na heroriëntatie over mijn beroepsperspectief heb ik de commerciële wereld achter mij gelaten. Ik werk nu 4 jaar bij Iplussolutions. Deze organisatie is een ngo (non-gouvernementele hulporganisatie), die zich voor een groot gedeelte richt op consultancy werkzaamheden en medicijn-inkoop en -verstrekking voor en aan arme landen in Afrika. Ik ben verantwoordelijk voor de financiën en de IT. We verzorgen trainingen en advisering op supply chain management gebied én de logistiek van de verzending, m.n. voor medicijnen tegen HIV/Aids, Malaria en andere levensbedreigende ziektes. Wij werken met 80 personeelsleden, waarvan 60 in Nederland. In het eerste kwartaal van 2017 ben ik bij projecten in Congo enNigeria op bezoek geweest. Binnenkort ga ik weer naar deze landen en misschien ook naar Burundi (afhankelijk van de veiligheidssituatie). Burundi behoort tot de armste landen van de wereld. Omdat onze donateurs m.n. in Geneve en Washington zitten, bezoek ik ook deze plekken met enige regelmaat. Kortom een boeiende baan met veel contacten en een maatschappelijk doel.

Sportieve achtergrond?

Ik heb veel verschillende sporten gedaan. Van mijn 5e tot mijn 15e deed ik aan judo, tot aan de bruine band. Daarnaast heb ik nog even aan atletiek gedaan, rond mijn 11e en 12e bij de Wassenaarse tak van AV Holland, maar ik was geen echte matchwinner. En daarnaast heb ik ook nog op voetbal gezeten.

In mijn eerste Sassenheimse periode zijn we met een vriendenclub uit de kroeg “De 2 Wezen” bij de waterpolo aangesloten. Niet iedereen lukte het om zaterdagmorgen om half 9 in het zwembad te liggen. Maar ons sociale netwerk is altijd nog intact, diverse waterpolo-ers wisselden, van de beginners uit 1991 zijn er nog steeds 4 over! Door mijn eigen discipline heb ik een goede zwemconditie opgebouwd en behouden. Nog steeds wordt er 2x per week getraind (interval- en duurtrainingen) en tijdens de periode september-april is er ook nog een wedstrijd per week. Momenteel ben ik flink aan het trainen voor de Sassenheimse City-swim, de plaatselijke najaarshappening op 27 augustus a.s. van ruim 3 km door sloten richting de Kaag.

 

Hoe ben je bij De Spartaan gekomen en vrijwilliger geworden?

Onze zoon Ties (pupil-B bij De Spartaan) was de aanleiding. Toen ik op de site naar uitslagen zat te surfen, kwam ik de vacature voor penningmeester tegen. Eigenlijk was ik gelijk enthousiast en heb ik mij gemeld bij Wim Schouten, de vorige (ad interim) penningmeester.

Ik ben in een bijzondere tijd gestart als bestuurslid. Na de jaarvergadering van maart j.l. moest er snel opgeschakeld worden i.v.m. de vernieuwbouwplannen. Wat ook heel bijzonder is hoe snel een breed draagvlak is verzameld.

 

Wat valt op bij De Spartaan en in het vrijwilligerswerk?

Wat ik bijzonder vind is de ongedwongen sfeer bij de vereniging en ook in het bestuur, dat voelt heel anders dan in het bedrijfsleven. Ik heb een goeie overdracht gehad en ben zeer content met de samenwerking en interactie met Leo Onderwater, die als administrateur een inspirator is, en met Piet van Rijnberk, die ik vanwege de ledenadministratie regelmatig spreek. Dat zijn lekkere voorwaarden om het werk goed te doen. Wij zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de obligaties en leningen voor de vernieuwbouw.

Ik krijg daar energie van en dat werd ook thuis duidelijk benoemd door Petra, mijn echtgenote. Blijkbaar heb ik haar geïnspireerd. Zij heeft daarna ook gezegd, dat ze het wel leuk vond om iets te doen voor De Spartaan. -Petra Zuijderduijn gaat in 2018 de secretarisfunctie bij de Vrijwilligerscommissie invullen.

Daarnaast zijn er voor mij als nieuwkomer veel commissies bij De Spartaan en ben ik nog steeds bezig om allerlei namen en personen te leren kennen. Stroomlijnen zie ik als een belangrijke taak, zonder daarbij te star te gaan werken.

Hobby’s

Mijn grootste hobby is motorrijden, eigenlijk zou ik dat wel vaker willen doen. Nu ga ik bv. af en toe een rondje door de streek van Bloemendaal naar Noordwijk door de duinen en weer terug. Als nevenactiviteit was ik afgelopen jaren totaal 3 seizoenen voetbalcoach bij mijn oudste zoon. En als ouders gaan we natuurlijk ook regelmatig mee met de atletiekwedstrijden van Ties, die eigenlijk iets talentvoller is met tennis, en zijn moeder er al bijna uit kan spelen.

 

Favorieten

Vakantie: het liefst ga ik naar een rustige plek en ben ik weg van huis. Voor de komende jaren worden het met de kids nog wel vakantieparken e.d. Ik hoop met Petra (met z’n tweeën dus) op korte termijn een keer naar Rwanda te reizen, dit land heeft zich heel goed ontwikkeld, heeft een prachtige natuur en is veilig en ik ben er voor mijn werk al 4 keer geweest. En ik hoop ooit met de motor nog eens de Route 66 te rijden, misschien wel met mijn jongste zoon, die ook gek van motoren is.

Eten: Ik houd van diversiteit, dus zowel een boterham met kaas, als een chinees-indische maaltijd zijn mijn favorieten.

Sporthelden: Ik vind veel sporten interessant en heb niet echt helden. Maar ik heb wel bewondering voor Eric Heiden, de schaatser die in 1980 op alle 5 afstanden Olympisch goud won.

Muziek: R&B en Hollandse muziek, van beide kan ik genieten.

Theater/ film: science-fiction heeft mijn voorkeur.

Heb je nog een speciale wens voor AV De Spartaan in de komende jaren??

Dat de Vernieuwbouw een succes mag worden en dat iedereen met plezier bij De Spartaan actief is en eigenlijk hoop ik op een doorgroei naar 1000 leden, dat lijkt me heel bijzonder.

 


 
Zaterdag 20 januari is de eerste Spartaan Trailrun. Om 9.30 uur in de waterleidingduinen, ingang de Zilk. Dat wisten jullie al.Wat… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
Toen ik arriveerde bij Nederzandt werd ik welhaast platgelopen door de vertrekkende wandelaars met een grijns van oor tot oor. Later… Meer >
 
www.avdespartaan.nl
De eerste wedstrijd van dit jaar voor de C/D junioren was op de Langevelderslag. De loop over het strand staat bekend als zwaar, voor… Meer >
 
www.avdespartaan.nl

Nieuwjaarsreceptie 2018

11 januari 2018
“3600 manuren in verbouwing tot nu toe”   2017 Was wederom een succesvol jaar voor De Spartaan. Meer jeugdleden,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Postadres:
Secretariaat AV De Spartaan
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 8
2161 GH Lisse
kantine: 0252-415350
Terug naar boven